BLOGGEN

Alla inlägg under mars 2011

Av Marlene Hedberg - 13 mars 2011 21:28

Det gick bra i ridhuset idag, bättre än förra gången:-) han brydde sig inte om solfläckarna och fläktarna i taket så det var ju ett framsteg...många bäckar små  Han är lite svår att komma upp på när man står på pall och svårare är det när det är ett ryggstöd som är i vägen!!! för vars stannar han för att jag ska kliva upp ...jo bakom ryggstödet:-) men till slut så var jag uppe.

Vi skrittade runt runt runt på lång tygel ett tag tills han tog ut steget sen kortade jag tygeln och genast så kröker han i hop sig och går"så fint" tycker han med ingen framåtbjudning alls. långtygel och då gick han fram. När han gick på lite mer i skritt på kort tygel så travade vi igång och samma igen ...kort kort trav och kröker ihop sig så fint men inte fram, nästan så han stanna i traven:-) så vi kom aldrig till nån galopp fattning idag som jag hade tänkt:-) får ta det på torsdag för då ska jag dit igen. Måste träna nu inför kursen den 7-8 maj för kan han inte gå fram (rida mycket ut ska jag ) så är de ingen mening att rida han för nån än...då får jag väl ta nån häst på klubben kanske:-)

Ja lastningen då till klubben gick jättebra men!! när vi skulle hem så ville han inte !!! testing testing!! å sen vill man ju hem å då gör man ju största felet med att börja muta in med godis och det som händer det är man belönar hans tjurighet...Han gick in flera gånger men så fort vi skulle stänga bommen så gick han bakåt ...men till slut så gick han in efter 2 TIMMAR!!  man har ju inte lust att åka nånstans när det blir så där...Marica var där och undra om jag behövde hjälp så det var snällt av henne att fråga men det går inte tvinga in honom med linor heller, vi prova men det går absolut inte. Det är bara att träna, han ville inte gå in i stallet efter ridpasset heller....d...a häst!! men till slut så gick han in med godis !! igen är man där och belönar dumma mig!!! jag ska prova och ställa han i gången nästa gång jag åker dit istället för i vatten spiltan få se om det blir nån ändring:-) man måste prova. Han har som kommit i nån 4 års tråtts tror jag.

Av Marlene Hedberg - 12 mars 2011 19:22

Idag så blev det ridning i spåret, hade igentligen tänkt och rida ut men Mirco behöver träning med att gå med flera hästar i spåret. Sofie var här och red Zoogo och det gick riktigt bra på slutet:-) han är som grön killen har ju varit tävlingshäst i tavet tills i december. Det gick bra att Zoogo var runtomkring, han lyssnade bara på mig:-) Jag bruka inte tilllåta att han tittar på nått som intresserar honom när jag rider han för han ska vara fokuserad på mig och vårt tränings pass:-) Jag ställer han i från "faran" eller det som är spännade och rider vidare, på det viset så lär han sig att lita på mig att han inte behöver titta runt:-)han är ju bara ung än. Det behöver ju inte funka på alla hästar, Pepsi hon vill gärna titta och se vad det är eller som kommer imot henne om vi är ute och rider men då är hon 18 år också och hon kan bilda sin egen uppfattning om det är nått att vara rädd för och då känner hon av ryttare om den är lugn så är hon lugn:-) men det finns nog inget som skrämmer henne :-)

Idag så prövade jag på och kolla lite hur han uppfattar mina hjälper åt sidan, vi testade en början på bakdelsvändning och det fattade han bra åt båda hållen!! men då tappar han bjudningen framåt på rakt spår då istället så han är inte riktig mogen för det än:-) Jag tycker att framåtbjudningen är det viktigaste på en häst när man rider, har man inte den så är det ingen harmoni i ridningen och det blir inget ärlig form på hästen.

Ser allt för många hästar som knäcker av i nacken och tror att ...gud va fint jag går nu...men då lurar den ryttaren tyvärr:-(eller att ryttaren tar för mycket i bettet och stör hästen till att komma fram till bettet via drivningen i säte/skänkel....ja det är en hel vetenskap det där med rätt ridning på olika hästar för de är så olika i tempramentet och vilken ryttare som sitter på.

Man får ta lite av det ena och det andra och pussla i hop det som passar just sin häst, man vinner inte så mycket på att nån sätter sig upp och tucktar till just min häst. Jag gjorde den tabben en gång på Mizindra och lät en instruktör som skulle vara så bra!! men inte på min häst...han förstörde henne, det tog 3 år innan jag kunde korta tygeln och att hon inte körde upp huvudet och titta på molnen.   hon gick på bakbenen så fort jag krävde nått förmycket:-(inte kul....

Jag for runt till olika insruktörer som kunde hjälpa mig med detta stora problem som aldrig har behövt hända om jag inte hade låtit han rida Mizindra, men man lär sig å jag kommer inte att göra det misstaget igen att låta nån rida Mirco som jag inte vet hur den rider och att den är mjuk i ridningen/handen.

Jag red ut med Pepsi efter jag hade ridit Mirco,  for ut en sväng i skogen och hon var pigg!! hon är så kul å rida:-)

Av Marlene Hedberg - 12 mars 2011 08:39

  Solen tittar fram idag, skönt med lite solstrålar:-)Idag så ska jag ut och miljö träna MIrco i terängen runtomkring en sväng på ryggen tänkte jag. Vi har ju inte varit ut så överdrivet mycke i vinter!!!måste börja träna in galoppfattningarna bättre, bästa sättet i skogen på nån inbjudande väg:)

Pepsi ska få komma ut en sväng i skogen också  

Av Marlene Hedberg - 10 mars 2011 20:07

Idag så la jag ut 5 st bommar på långsidan och ett kryss på andra långsidan, började och skritta fram på lång tygel och framåt skulle han !!! öka skritt på långsidan för han är lite bakåt tänkande i ridspåret.-) vill inte riktigt fram men det är typiskt unghäst innan de har fått bjudningen så det är inget att haka upp sig på...det kommer.

Gick fint över bommarna, framåt neråt..nyfiken på bommarna. Vi har tränat en del bommar så det är inte så märkvärdigt längre. Sen travade jag på krysset, bredda handen imot och över for han:-) med bjudning nu blev det roligare i ridspåret men det är ju halt än fast man har brodd så är man begränsad, det var inget högt men det är ju nytt och då känns det inte så rytmiskt när han skuttar över  men framåt efter hindret for han i trav:-) träning...åter träning, det var ju hans första hopp!!

Sen efter vi var klar med det så for vi ut en sväng å skritta av, Magnus följde med för han är lite osäker ute och vill inte riktigt lita på matte än när jag sitter på hans rygg men det gick riktigt bra...han ville trava!! men det fick han inte...bara skritt på lång tygel. skritten är a och o efter ett pass:-)

Av Marlene Hedberg - 10 mars 2011 13:18

Idag och tre dagar framåt är jag ledig så då ska det bli hästar för hela slanten!!  hade tänkt hinna med en sväng in på klubben också, å få lite mer ridhusträning.  Det var som nytt och lite läskigt för han, så en gång i veckan hade jag tänkt få till.

Nu ska jag ut och rida Mirco, lite bomträning sen skritta ut en sväng:-)


Av Marlene Hedberg - 8 mars 2011 21:04

Jag ryktade och ryktade ikväll!! vilket hår de tappar!!!:-) det tar aldrig slut. Man har inte så mycket tid på kvällen för ridning när man ska ta bort allt löst hår först...    snart så är han blank å fin killen på denna bild är han 2.5 år, riktigt fin:-)Här hade han ett litet balltramp också   Gott med hö!!! de har fritillgång hela kallperioden från okt-mars/april sen måste man pyttsa ut torrhö i hagen för annars blir det mögel bara efter ett par dagar.

Av Marlene Hedberg - 7 mars 2011 21:48

Ja idag så blev det sent ut i stallet vid 20, jag tycker att sadeln börjar bli lite trång eller den ligger inte riktigt bra ...måste hitta en ny. Jag har 3 och ingen av dem ligger riktigt bra:-(sen när jag hade ryktat och grejat med sadeln så tog jag ut Mirco på gården och skulle träna upp och av sittning från pall . Jag hade bestämnt mig att jag skulle ha tålamod!!....och det gav resultat.-) han gick runt runt runt pallen men till slut så stannade han och då fick han godis, han stod still och jag belasta en stigbygel och sen över han och satt i foten i andra stigbygeln...det gick bra och så gjorde jag säkert 15 gånger!!! gick bättre och bättre för varje gång.-) godis när jag satt på ryggen till höger sen ville han gå iväg på en gång men stilla....stilla godis igen vid stigbygeln på höger sida och han var still jag hoppa av så gjorde jag FLERA GÅNGER:.)

Sen var vi ut på vägen och gick lite på asfalten så han får stärka senor, kotor mm eftersom han är lite svag bak...han verkar inte bry sig så mycket att det är mörkt:-)

Nä nu är det natti natti!

Av Marlene Hedberg - 6 mars 2011 19:42

Idag var vi till ridhuset!!!...för första gången på länge, det var lite läskiga saker där som fläktarna i taket och spegeln? det var en häst till här inne? vem är det?:-)Mirco tyckte det var konstigt men osäkerheten försvann snabbt när vi började jobba:-).Det blev cavaletti träning på långsida och det gick bra han är så "hovsäker" inte ett felsteg nånstans!! jippi va kul:-) man ser när hästen har förutsättningarna för hoppning eller dressyren hur säker de är i steget på ett annat sätt, bra flyt mm..galoppen är han svag i men det gick bättre i dag:-) jag tror han inte orkar. Han ska få mera mat nu när vi är igång:-) Jag åker i helgen igen till klubben:-) sen om det blir nån tandis i veckan också.

Tänk vilken skillnad det blir på steg och påskjut i gångarterna i ridhuset när det är säkert underlag.

Det var ingen där på ridklubben, bra men samtidigt tråkigt när man för engångsskull åker dit så är det ingen där:-( Jessica kom när vi skulle åka hem så jag han surra lite med henne.

Lastningen gick bra hem vägen också:-) Han var lite ofokuserad vid rampen men lite träning fram och tillbaka över den så börjar han fatta att det är mig han ska lyssna på   och trampa rätt in sedan.

Agnes och Ebba har varit här och ridit Pepsi och Jaya idag, han ej prata med dem och det gick bra, det bruka göra det :-) och de har inte ringt och sagt nått annat idag:-)

Nu ska jag ut och plocka in mina älsklingar från hagen, mata och natta dem innan Walander filmen...vet inte om jag sett den ?, jag har en förmåga att somna när halva har gått:-)

Tjingeling!!!:-)

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards