BLOGGEN

Alla inlägg den 27 mars 2011

Av Marlene Hedberg - 27 mars 2011 20:35

Idag så tömkörde jag Mirco med sidepull och det gick kanon bra !Han har tandlossning, en hörntand hängde fast i tandköttet...de tappar dessa tänder runt 4 år,  försökte dra loss den men den satt!!

Jag hade tänkt rida först med jag tänkte att det kan vara klokt och kolla lite hur han reagera på tryck först:-) fick hjälpa på med vänstertömmen när vi svängde häger för han förstod inte riktigt högersvängen där med sidotrycket som blir, plus att han är lite stark i höger sida så då fick jag gå på med tömmen och stärka hans svaga sida:-) Jag har kännt att i ridningen när jag ska ta en förhållning i vänster sida bett så har han bitit i från och då har jag fått trycka till med höger skänkel för att han ska släppa, det är lätt han man tar tag mer i inner tygel och då stärker man bara ännu mer i yttersidan (höger), skjuter ut höger bog och blir innåtställd. Jag tycker att det är kanon att tömköra hästar för man ser deras svagheter bättre från marken och man lär sig känna bättre när man rider då när man ser hur de jobbar från marken. Så jag kan rekomendera det till alla hästägare att tömköra era hästar de blir väldigt löhörd för rösten, kan man inte själv så ta hjälp tills ni kan, för det är kul   och lärorikt.

Min jycke Roy  han fick gå på marknanden i dag och skötte sig exemplariskt!! en guldhund...jag kommer nog aldrig att få tag på en sån fin och bra hund igen, hoppas vi har många år kvar tillsammans. Vi tränade lite lydnad idag och det gick också bra så jag skulle vilja tävla i sommar men det är ju tiden som inte räcker till:-( men nån tävlling kanske:-) det är väl vad man prioriterar men jag har ju lite mer att jobba med också, så vi får se.   Roy,vit schäfer:-) en del säger vit herd hund men det är inte Roy han är bara reggad i skk som "tävlingshund"man får ett licensnummer så man får tävla. Han får jag ej tävla i bruksgrenar för han räknas som blandras då han är vit, den färgen är ej godkänd enligt skk...enligt mig så är han lika mycket schäfer som alla andra färger i rasen. Jag har en tecknad tik också och haft fler tidigare ser ej nån skillnad för att han är vit!!?. Vit herdehund betecknas som nerviga men det är inte så konstigt för de finns inte så många av dem och då blir aveln inte så bra, finns inte så mycket hundar att välja å avla på. Vit schäfer tar in tecknade hanar och avla in i vit och då får man ett bredare val på hanar:-) men det är inte alla som ser det så. Roy är då en toppen hund, skulle inte byta ut han mot nån annan hund:-)

 

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards