BLOGGEN

Alla inlägg under mars 2011

Av Marlene Hedberg - 5 mars 2011 17:44

Tänk vad kul när man ser att träning ger resultat:-) Idag så gick Mirco in själv i transporten!!! flera gånger men inte så att jag kunde stänga bommen bakom men snart så:-) Nu kan jag styra hur många steg han går in och ut utan panik!!

Ska bli kul och se hur det går när vi ska in på klubben i morgon om det går lika lätt att lasta han då, det är då det brukar bli problem...när man ska hem.

Hade tänkt att vi skulle ta lite cavaletti i morgon på lina eller töm har ej bestämt mig än....har ej bestämt om jag ska rida nått, måste passa på när man har säkert underlag:-) snart så ska vi hoppa!!!

Av Marlene Hedberg - 5 mars 2011 10:01

  Snart ska vi iväg på en skotersväng hela familjen och Maria med familj:-) ska bli kul!! vet inte när jag följed med på nått för Magnus har oftast farit själv med barna när jag har hållit på med hästarna men idag får hästarna vänta tills i eft.m

Vad ska nin göra idag!

Av Marlene Hedberg - 4 mars 2011 21:11

Idag så tog vi fram repgrimman och repet :-) tränadade lite tryckövningar och lastträning enligt Lisbeth Johansson(hästpedagog) teori, det funkade jätte bra !!! helt otroligt, han kunde stå i transporten avslappnad och fin och vi backa ett steg och gick fram ett...två back och ett fram :-) han lyssnade fint på minsta vink....men..vi fick jobba en hel del  för att få han dit helst på hans vänstra sida för att han skulle lyssna på repet:-) men när jag väl fick i genom det så gick det bra.

 Han ska inte gå på mig och inte dra i repet.. det är gyllene regler! och han vill gärna använda sin "styrka" för att trycka undan mig och slippa lyssna sen får man kolla vilken dominanta sida han har så man kan använda det som trigger som tex hörseln som jag använde då eftersom det är hans dominanta sida:-) och smacka på han för han ska lyssna framå. Han fick ge sig!!! hehe.-) rekomenderar det sättet starkt!!! köp filmen, det gjorde jag "LASTNING säker hästhantering" heter den  finns på hööks.

Hästar är klaustrofobiska i mer eller mindre grad och hästar jävlas aldrig, kan vara svårt att tro men det är till 100% sant!! många vill tro att hästen bara är envis och dum och vill bråka. Om en häst väljer att inte gå in i transporten så han den en god anledning tex mörkt i transporten eller varit med om nått otäckt mm. som sagt de är klaustrofobiska:-) man glömmer det lätt så introducera mer för haästarna och upprepa flera gånger det ni gör med hästen så blir den trygg...det var som hon sa Lisbeth i filmen att "små barn vill inte se en ny film utan de vill se samma om och om igen" de är trygg med den...helt rätt!!! håller med henne idet och hästar är då likadana..

Av Marlene Hedberg - 3 mars 2011 18:15

Idag så är man hemma sjuk och jag är så mat i kroppen ont i halsen...stackars jag.-)...nä det är så å vara sjuk:-) Jag hade tänkt vara frisk till helgen för då ska vi in och ridhusträna Mirco:-)vet inte vad jag ska göra men bara vara i ridhuset är nog nyttigt :-), vi ligger efter i träningen just för han stått så länge.....ja hur som helst så blir det inte så mycket häst idag annat än mocka och göra lite vår ljust i stallet.

 Jag bruka sätta in en frigolitskiva i ett fönster som bara är ett glas i just för att det inte ska bli så kallt i stallet...nu har jag tagit bort den och det blev så ljust och fint PLUS!! att solen tittar in, hästarna mår bra av att få ljust i stallet, nu har jag rätt mycket lysrör så det är inte direkt mörkt heller:-)men man får vårkänslor!!!  Min fina kille        Lite bilder på Mirco sen förra våren när han står å gassar i solen     Lite halvkula dessa bilder...undra vem som var fotograf?...  

Av Marlene Hedberg - 2 mars 2011 21:11

Ja idag fick jag mitt paket från Hööks!! alltid lika kul med nya grejer:-) fast idag var det en film om lastträning! vi håller på med det så jag tänkte se om man kunde få nå tipps:-) man vill ju inte krångla med lastningen och det är så bökigt om man ska åka iväg och det alltid ska djävlas....till slut is man inte åka nånstans.

Sen var det en antibitspray också i paketet så nu ska Jasper sluta bita på Mircos täcken!!!det är inge kul att köpa nått nytt när det bara går sönder.

Av Marlene Hedberg - 1 mars 2011 21:45

Ikväll har vi tränat att flytta ut i volten för innerframben och flytta ut inner bakben ivolten ...jag vill att han ska vända ut och upp mot mig i linan.

Han blev lite konfunderad då jag har tjatat på han att han inte ska vända ut baken och upp mot mig men nu så ber jag han göra det? som ett stort frågetecken var han...tanken är att jag ska kunna styra hans innerbakben så att han ska flytta in bakendelen när jag ska hoppa upp på han odch inte vända ut den så jag får jaga han runt!!:-) utan han ska flytta in till mig så då ska jag peta med en "pekpinne" på hans baklår tills han flyttar in bakbenet mot uppsittningspallen och då slutar jag att peta ,...så med en del träning och petande så kommer han att kliva in och ställa sig rätt när jag bara pekar med handen.

Han fattar rätt snabbt !!!det gick jättebra ikväll också:-) duktig kille:-)!! 

Idag hade vi lite hagträning också:-) vi "jagade" på hästarna i hagen och bestämde när de skulle röra sig och inte och det funkade !! Mirco har börjat och försöka bestämma igen i hagen:-) han märker rätt tydligt när han kan göra det och det är inte kul så Jessica fick mota undan han med ett grimskaft lågt ner bestämt  och visa med kroppen att jag tänker inte prata med dig nu!!! och det funkade också så han har haft en riktigt jobbig dag idag   få se hur det går imorgon när hon ska ta in sin kille? om Mirco testar eller inte:-) Det är rätt mycket häst Mirco så man måste få ett ömsesidigt förtroende med han annars funkar det inte och inte med nån häst igentligen:-) Han har lite otäcka erfarenheter att tampas med så det sitter i som ärr för han!! tycker inte om folk som viftar med händer och skriker...då visar han missnöje:-( Det går framåt ...


Jag var och hjälpte Jessica idag och det slutade riktigt bra...han fattade vänstergalopp!!!!jippi!! och höger kunde han så FINT!! nästan på stället...(blev lite jobbigt ett tag så då villa han visa matte vad han kunde bäst):-)så det kommer att lösa sig bara Jessica är tydlig med vad hon vill när hon rider killen:-)


Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards