BLOGGEN

Alla inlägg den 4 mars 2011

Av Marlene Hedberg - 4 mars 2011 21:11

Idag så tog vi fram repgrimman och repet :-) tränadade lite tryckövningar och lastträning enligt Lisbeth Johansson(hästpedagog) teori, det funkade jätte bra !!! helt otroligt, han kunde stå i transporten avslappnad och fin och vi backa ett steg och gick fram ett...två back och ett fram :-) han lyssnade fint på minsta vink....men..vi fick jobba en hel del  för att få han dit helst på hans vänstra sida för att han skulle lyssna på repet:-) men när jag väl fick i genom det så gick det bra.

 Han ska inte gå på mig och inte dra i repet.. det är gyllene regler! och han vill gärna använda sin "styrka" för att trycka undan mig och slippa lyssna sen får man kolla vilken dominanta sida han har så man kan använda det som trigger som tex hörseln som jag använde då eftersom det är hans dominanta sida:-) och smacka på han för han ska lyssna framå. Han fick ge sig!!! hehe.-) rekomenderar det sättet starkt!!! köp filmen, det gjorde jag "LASTNING säker hästhantering" heter den  finns på hööks.

Hästar är klaustrofobiska i mer eller mindre grad och hästar jävlas aldrig, kan vara svårt att tro men det är till 100% sant!! många vill tro att hästen bara är envis och dum och vill bråka. Om en häst väljer att inte gå in i transporten så han den en god anledning tex mörkt i transporten eller varit med om nått otäckt mm. som sagt de är klaustrofobiska:-) man glömmer det lätt så introducera mer för haästarna och upprepa flera gånger det ni gör med hästen så blir den trygg...det var som hon sa Lisbeth i filmen att "små barn vill inte se en ny film utan de vill se samma om och om igen" de är trygg med den...helt rätt!!! håller med henne idet och hästar är då likadana..

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards