BLOGGEN

Alla inlägg under mars 2012

Av Marlene Hedberg - 7 mars 2012 20:38

Ikväll så var Mirco värd en hel förmögenhet!! Han har åkt transport med Zoogo och det gick jättebra:-)Jag skruvade av alla broddar på Mirco ifall han skulle få fnatt där inne och tog på Zoogo transportskydd också för i vanliga fall så har han åkt utan när han var tävlingshäst visst.

Vi lastade in Zoogo först eftersom han går bara in och kan som stå där hur länge som helst utan ens fundera varför eller protestera i huvudtaget:-) så Mirco gick in en bit slickade på Zoogo i sidan och kollade av han varför han stod där sen tog jag hans huvud och tyckte att han skulle följa med mig in en bit till och nä..inte det...backa ut så höll vi på en ca 20 min jag gick och ställde mig längst fram och vi öppnade framrampen och då gick han in och Magnus kunde stänga där bakom han meddans han fick lite godis av mig ...HAN BRYDDE SIG INTE att Magnus var baki rumpan på han :-) jag har som inte fatta att det är sant det här:-) ni kanske tycker jag är löjlig men då får ni tycka det men han har varit jättesvår och lasta och jag har verkligen hållit på i månader för att få in han och stå där utan att bli galen där inne...peppar peppar!!! sen fick de stå där inne ca 20 min och sen åkte vi en sväng med dem sen hem och parkera på gården de fick lite godis och klappade på dem båda och sen fick de stå ett tag till sen åkte vi en sväng till sen tog vi ut dem så 1 tim totalt stod de där inne:-) Helt otroligt jättelugna båda två inge stress eller svett på nån av dem!! KANON BRA!!

Men all denna träning har ställt till det så att jag måste kanske byta gummimatta på rampen för hela vänstersidan som Mirco i princip har hoppat ut på ett antal gånger är alldeles bubblig!! så få se om det går att fixa när det blir lite varmare ute så det får torka upp så kanske man kan limma fast den annars måste jag köpa en ny:-((känns lite surt på en 2012 års modell som ej gått 1 mil ens med häst i...

Två fina hästar i kväll och jag kan gå och lägga mig och inte vara så orolig för nästa onsdag då vi ska till ATG...vi ska träna varje dag nu fram till Umeå...tror att det kanske blir en sväng in på klubben kanske och släppa dem i ridhuset så de får busa av sig och sen hem...Zoogo får hänga med till Umeå nästa vecka:-) sen efter det så får vi träna åka lite själv också så han inte måste åka med nån kompis jämnt..      

Atg

Av Marlene Hedberg - 7 mars 2012 09:12

 Jag pratade med Sara imorse och hon trodde på en rotinfektion då behövde han röngas så då var det ingen mening att hon kom till mig för att kolla det...eftersom han betedde sig som han gjorde vid ridning och inte gjort det förrut och just för det är smärta när han frustar och skrapar i boxgolvet och att han flemar,,,  han kan få upp var i munnen så därför flemar han...men jag känner ingen lukt ur hans mun?

 

Nu blir det Atg Onsdag den 14/3 först, för Ragnhild jobbar inte förrän då:-(( Sara rekomenderade henne av veterinärerna som finns, de hade visst samma utbildning :-) så hoppas han klarar sig tills dess...

Han skulle inte ridas med bett eller inte alls...det var upp till mig men longering var ju ett bra alternativ tyckte dom:-) Så vi 14.00 på dagen ska vi vara där:- så då har jag hela morgon på mig men jag har ju en vecka nu på mig att träna att åka lite:-)..får nog ta bort brodden också elelr ha bara på trakterna kvar i värsta fall så plockar jag med mig Jasper till Umeå:-)sen skulle jag få nån gel som jag smörjer på i munnen innan avfärd till Umeå som skulle lugna han vid lastningen och även att smärtan försvinner:-) så det kan ju hjälpa på lastningen lite.

 

Av Marlene Hedberg - 6 mars 2012 21:42

Jag måste ringa Sara Ellevik i Bygdeå och höra om hon kan komma och kolla Mircos tänder för han har lämnat maten lite nu och då men nu har jag fått kasta maten 4 mornar:-(( så han har nått bekymmer och han håller på när man rider också och slår med läpparna och sticker ut tungan i bland och det är ju tecken på smärta....sen ....ikväll när jag tog in dem så var hans näsrygg uppsvullen stor som en hand!! nått är det och jag har haft det på känn för han har hållit på och doppat hela huvudet i vattenhinken 1 vecka nått och det bruka han inte göra sen har han varit skvätten av sig...så nått är det nu när man fått kvitto på det med att han är svullen och verkar tycka det är skönt när jag masserar där:-)


 Nån som känner igen symtomerna??? vad kan det vara??


Får ringa i morgon och kolla med vet..Jag pratade med henne innan Jul för att höra om hon åker ut nu också och gör hembesök och det gör hon...så är det nån som är intresserad av att ha en koll på sin häst så hör av er för hon kommer att komma till mig (förhoppningsvis) annars får jag åka till henne men jag vet ju inte om det går att åka med Mirco än??

Av Marlene Hedberg - 6 mars 2012 20:00

Idag så har jag inte gjort ett skit hemma förrutom de dagliga göramålen...det har varit en fin dag så lite fina bilder blev det idag..    

De här blev ju suddiga:-(( Sen hade vi Zoogo i solen...........:-)        

Min ridplan är verkligen som en skridskobana nu..så det är skritt som gäller och kanske lite trav runt kanterna:-)

     

Sen var de mina vita djur som gör sig bra i solen 

             

Nya stallkedjor i plast har kommit på plats också med panikhakar:-)) blå och gul:-))


Av Marlene Hedberg - 6 mars 2012 10:29

Ja jag hade tänkt göra så mycket i veckan men men....nu får man kurera sig bara :-) det blir nog en skritttur på Mirco idag när Magnus kommer hem i eftermiddag, då han man väl blivit lite piggare...djävla förskylning !! har inte lust att vara sjuk:-(

Längtar tills sommaren när det är soligt och varmnt så man får ligga i solen och gassa!      

Av Marlene Hedberg - 5 mars 2012 19:50

Ikväll så blev det lastträning och det går framåt nu så utmanar vi han lite mer med att Magnus ställer sig på rampen med honom och då har det inte gått att han ska gå in men det gjorde han i kväll och han kunde ha handen på han hela tiden:-)) det har inte gått tidigare, då har han bara kastat sig därifrån...nu får jag sätta upp pisken lite gran så han ska lära sig att stanna i transporten och det gick bra så när jag hade backat ut han ur transporten några gånger på mitt initsiativ så slutade vi för kvällen och avslutade med lite markövningar han har svårare att flytta undan till höger och det är nog så att man gör för mycket från bara vänster sida:-) vi tränade höger sidan ikväll med att han fick böja halsen åt vänster och vända runt till mig och första gången så ville han svänga på en gång när jag böjde halsen på han men jag står som på hans högra sida så han kan  inte gå över mig  utan han ska vända i väg ifrån mig så andra gången så gick det kanon...han stod och vänta tills jag böjt halsen och sen att jag begärde att han skulle vända runt och komma till mig men en bit i från fick han stanna och jag gick sista biten:-)) det börjar bli en duktig kille nu:-) lastningen börjar ta sig och han har börjat fatta vars jag är ....       

Av Marlene Hedberg - 5 mars 2012 08:16

Känner mig helt slut på efter jag bockat 2st boxar ...förskylningen har drabbat min kropp!!:-((( jag tror att nästan alla har varit sjuk runt mig och jag har klarart mig tills nu...helt slut i i axlar och skuldror:-) jag får sån värk där så fort jag blir sjuk har jag märkt, tror att det är det är just där man blir sliten mest när man har mockat säkert ett ton skit i sina dar:-)så det har satt sina spår.

Hemma från jobbet är jag också och tar det lugnt men jag tror att det får bli en longering i repgrimma idag för killen, så får han vila från bettet + lastträningen så klart:-) jag får dö sen.....:-)  


Av Marlene Hedberg - 4 mars 2012 14:22

Idag så blev det ett pass på dressyrplan   han var lite skvättig idag ..okoncentrerad och focuserad på andra saker än mig..så jag gjorde han lite uppmärksam på att jag satt i sadeln med att gunga lite åt sidorna några gånger så då skärpte han sig:-) sen körde vi övergångar idag men vi hoppade över galoppen på ridplan för den ser ut som en isbana...

Efter dressyren så klädde vi om till transportskydd och svetttäcke och gick iväg för att träna lasta, det gick mycket bättre idag. Han gick igenom med mellan väggen fast där bak och lugnt och fint igenom, så nu måste han lära sig att stanna där inne så det gick så där för han vill som gå....

Jag fällde upp rampen där fram och öppnade dörren istället, han gick in och jag backade ut han och då fick jag verkligen trycka ut han bak för nu har han vant sig vid att gå ut fram :-)) rolig kille! men det går framåt, nu behöver jag nån som kan hjälpa mig att lägga handen på han där bak utan att han ska kasta sig ut, så jag får gulla med min man  

och se om han kan hjälpa till, sen ska jag låna Zoogo av Jessica så han ska stå där inne som trygghet för han kan stå där inne hur snällt som  helst:-)  


Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards