BLOGGEN

Alla inlägg under mars 2012

Av Marlene Hedberg - 24 mars 2012 17:44

Nya körkortsregler för bil (B-behörigheter)

Riksdagen har beslutat om nya bestämmelser på körkortsområdet. En av förändringarna är att det blir möjligt att köra tyngre fordonskombinationer med B-körkort. De nya reglerna införs den 19 januari 2013.

Kravet på att släpfordonets totalvikt inte får överstiga dragfordonets tjänstevikt tas bort. B-behörighet kommer fortfarande att ge rätt att dra ett lätt släpfordon som väger högst 750 kg i totalvikt, men även tyngre släp än 750 kg totalvikt (till exempel 1 500 kg), förutsatt att dragfordonets och släpvagnens sammanlagda totalvikter inte överstiger 3 500 kg.

Behörigheten B kommer även i fortsättningen att ge rätt att köra tre- och fyrhjuliga motorcyklar. Behörigheten A, om den tas efter den 19 januari 2013, kommer inte att ge rätt att köra fyrhjuliga motorcyklar.

En speciell variant av körkortsbehörigheten B införs – utökad B-behörighet
Utökad B-behörighet gör det möjligt att köra fordonskombinationer där bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt är högst 4 250 kg.

För att få utökad B-behörighet kommer det att krävas att föraren genomgår ett särskilt körprov. Åldersgränsen kommer att vara 18 år. Utökad B-behörighet kommer att markeras på baksidan av körkortet med villkorskod 96.

Viktigt att ta hänsyn till dragbilens begränsningar
Det är viktigt att komma ihåg att bilens maximala släpvagnsvikt också gäller som begränsning. Med det menas de tekniska förutsättningar som din bil har, till exempel bilens dragkula.

Mer information om hur tung släpvagn din bil får dra hittar du på Transportstyrelsen webbplats.

Av Marlene Hedberg - 23 mars 2012 20:17

Idag så var det longering på schemat och det blev blött och geggigt på utrustning och häst:-)) nu är nästan hela ridspåret framme!! känns bra så man kan börja hoppa lite mer för där är vi efter känns det som...bomsäker är han men när dom hamnar en bit upp i luften så är han inte lika säker:-) han hoppar men han har för lite rutin än.  

Av Marlene Hedberg - 23 mars 2012 10:01

Ja gårdagens lektioner gick bra :-) första gruppen fick ha teori för vi var en häst kort..visitering lite anatomi blev det och sen gick vi igenom hur man lindar olika bandage, knä, stallbandage och ridbandage. Visade lite olika material av lindor och paddar:-)

Andra gruppen så fick jag 2 st bonus ryttare med och det är roligt att det är fler som vill rida och jag hade bortfall i andra gruppen så då hoppade 2 privat ryttare in så det var jättekul!! och de var jätteduktiga både hästarna och ryttare fast" ett par var lat"psss..psss..det blev lite övergångar halvhalter och bom arbete som jag lagt på ca 3.30 så då kan man skritta 3 steg och trava 2 steg och köra även 1 galoppsprång på samma avstånd, väldigt användbart:-) sen höjde jag upp med sockerbitar så de fick lyfta lite på hovarna efter ett tag så puttade jag ihop avståndet till 1.20 och de fick rulla på över det med kombination av galoppvolt efter serien i arbetsgalopp och ut på långsidan fick de korta galoppen...jobbigt!! men de var som sagt duktiga:-)) Allihopa:-)  


Sen har vi den lilla söta Jasper, en tuff liten rackare:-))      

Av Marlene Hedberg - 22 mars 2012 13:43

Ja nu har jag suttit och påtat och tåtat med kalendern och friridningen och jourer på klubben så jag tror jag har fått i hop det:-) så från 1/4 så blir det friridning lördag och söndag på klubben!! kul!! så kom och rid!!

Ikväll så har jag 2 st lektioner och det är lika kul varje gång och idag blir det ett teoripass och ett hopp pass...:-)

Kul ihjul!!!    

Av Marlene Hedberg - 21 mars 2012 22:21

Ikväll så valde jag att rykta hästarna ordentligt för det rasar hår av Mirco det tar inte slut och det har tagit fart sen jag började ge han B-vitaminet för en vecka sen och Jasper tappar på de ställen han har hår... huvud och ben:-) resten är som klippt och fint.

Tog en vända i hagen med dyngkärran några vändor och krattat ihop högar med skit som jag ska fortsätta ta i morgon för nu tinar skiten fram!! fy vad det kommer fram mycket...hur mycket skiter de på en vinter igentligen??!!:-))

 Jag har sett ett par ridbyxor som jag tänker beställa som är bruna och med mudd längst ner...har hört så mycket bra om dem så tänkte testa ett par..


 


Vilken färg ska man ta ? har beslutsångest:-))jag gillar som marinblått...?

Skulle även vilja köpa en ny ridhjälm för den jag har den har jag tappat i golvet ett antal gånger nu och kan inte garantera att den är säker...så en sån här skulle jag nog vilja ha ..


Mountain Horse AERO PRO 1999:-

Av Marlene Hedberg - 20 mars 2012 17:51

I kväll så hämtar vi nog sista balen som åker in i hagen så sista balen får vi ha som stallhö:-)  Mirco har tappat vikt inte så att han har magrat men jag vill mota olle vid grind:-) han får inte tappa muskler... så han får nu grov 90 så han inte ska tappa musklerna när han ändå rids 5 dagar i veckan.

I dag så har han vilodag:-) för nu är jag ledig  to-sön så då får han gå alla dagar:-)  

Av Marlene Hedberg - 19 mars 2012 21:17

Ikväll så red jag bettlöst och det gick mycket bättre än igår så ja tänker nog göra det ett tag framöver:-) han bjöd på bra och lugnt och fint sen tog jag bort ludd luddet för rumpan på sadeln och förlängde lädren så då hamnade jag i en mycket bättre sitts. En bra kväll med hästarna:-)

Igår var det styrelsemöte så det blev lite poster på mig som jag ska ta tag i nu på en gång, bla.friridningen lör-sön måste bli ordning på, så klubben får in mer öppethusaktiviteter för det har medlemmarna rätt till:-) så får vi se vad det slutar i :-) kan bara bli bättre det är ju en ridskola och inte ett privatstall så det måste gå att få snurr på!!:-) jäg är då hoppfull och jag tror att fler är det:-) 

Av Marlene Hedberg - 18 mars 2012 22:21

Mirco och jag:-)))) man ska skämmas så det ser ut...


   
  
 



  Så kan det se på våra dåliga dagar....när det  inte fungerar:-))
   
  

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards