BLOGGEN

Alla inlägg under mars 2012

Av Marlene Hedberg - 12 mars 2012 20:02

Ikväll så klippte jag halva Jasper:-) han är så söt!!   

Tänk va duktig han är som står helt stilla:-)) Jag minns första gången jag klippte han så hoppa han på bakbenen och allt på en gång men då håller man bara i och sen stod han still och sen var det inge broblem...så fort man ska klippa en större häst så blir det genast problem för de kan man inte hålla lika lätt om det blir lite stutts och hopp!! Mirco han gillade inte ljudet först men sen fann han sig i att Jasper blev klippt och stod och titta nyfiket:-)

Kvällens ridpass gick riktigt bra om jag får säga det...det är verkligen en isbana nu på ridplan så vi tränade att skära hörnpasseringarna med skänkelvikningar och de gjorde han bra...börjar ta stödet finnt nu om man ger han tid och inte tar i innerhanden vid flyttningarna:-) skrittade på i jämn och fin skritt ingen konstigt alls där heller...sen förekom jag han lite vid uppsittningen...Han har alltid nu en sista tid gått runt och körvat när jag ska hoppa upp men i kväll så bestämnde jag att han skulle gå minst 15 varv runt pallen och när jag bad han stå still så stod han alldeles blixt stilla psss...:-) där lura ja han alltid!!han blev så chockad öronen petade rätt ut...

 

Sen har jag haft ett givande samtal med Erika Furberg idag ang lastning och hur Mirco är som häst och vi kom fram till att han är väldigt dominat herre som ska ha det på hans vis. Kändes bra ändå att prata med henne och då fick jag veta att jag inte är helt ute och cykla när jag tränar han. Sen fick jag lite tipps på hur jag ska hantera en sån här häst som Mirco och jag hade de tankarna själv men hon tänkte lite längre:-) verkar riktigt duktig denna tjej, har även pratat med henne om hon skulle kunna tänka sig att komma hit och hjälpa mig:-) Hon sa att sånna hästar som Mirco som är dominanta är svårast att få att acceptera lastningen om det har börjat vara ett problem, det gäller att visa han bara att det är bara in som gäller, sen frågade jag henne om hon trodde att det var bättre att lära han att gå in själv så får han lösa det själv på väg in?? ja varför inte ??testa:-) 

   

Av Marlene Hedberg - 12 mars 2012 10:00

Det här ska man tänka på:-)

 
Av Marlene Hedberg - 11 mars 2012 13:47

       

Hur som helst så var Mirco väldigt lugn idag vid longeringen, det blev chambongen idag och han trivs bra med den, tanken är att han ska jobba framåt och neråt iden och det gör han verkligen:-) så han blev lite svettig faktiskt, långt och fint steg fick han innan slutet.


   

Här är en bild när vi har inspänningstyglar på...då får han jobba ihop sig mer samlat.

Här har vi med longersystemet...kan tycka att det är bra ibland ??        

   Här har vi bara träns utan nosgrimma och linan genom bettring och över nacken och till andra bettringen...så gör jag vid hoppning på lina..eller bara repgrimma?

Sen finns det ett annat bra sätt att longera sin häst på det är när man sätter en inspänningstygel på yttersidan och longerlinan genom bettet till gjorden och spänner fast den i ringen på sidan inte vid däckeln. Då kommer du åt hästen på sidorna och kan böja igenom den om den är stel och den ändå tar stöd på yttertygeln lite som när du rider och breddar handen och leder inter understödjade tygeltag för då höjer du handen.

Jag tycker man kan variera sin longering och prova sig fram vad som passar just din häst vid olika övningar.

Av Marlene Hedberg - 10 mars 2012 22:08

Idag så skulle vi last igen tänkte vi men det ville inte Mirco!! vi höll på i 2 timmar och han ville inte!!! dj.....tänkte jag:-( ja man ska inte tänka så men jag kan inte låta bli....jag skulle inte ha lastat han nån fler gånger innan onsdag men nu är det gjort och nu måste jag få igenom det en gång till med att få in han...han går in om det är fritt fram för att gå igenom och då spelar det ingen roll om Zoogo står där eller ej men så fort jag sätter dit bommen där fram och att jag måste krypa under den när han ska ända in så backar han ut och då hinner man inte få igen bakom han...jag får försöka stå kvar så länge det går men jag är rädd att jag får en häst över mig om jag står innanför bommen med han när Magnus stänger bakom han...jag ska prova i morgon att ta bort bommen fram och stänga rampen och gå ut dörrvägen istället...det går inte ha bommen där och gå ut via dörren då går han inte in utan vi har varit tvungen att ha rampen öppen som dragplåster till han ...men det har han genomskådat nu...rackarns häst!!! Lyckan varade kort:-((( jag blir så less på detta...jag vill ju inte hålla på och lasta" ihjäl"han heller så han får smälta det hela med transporten...men jag vet inte...man kanske ska försöka sattsa på att åka till Lycksele för att få hjälp av John Moore, han kommer i April visst:-) men häst platserna är säkert redan uppbokade.....Hjälp!! jag tar imot all hjälp jag kan och tipps och förslag på hur jag ska göra?????

Av Marlene Hedberg - 10 mars 2012 14:40

Ja nu har man nästan mockat ur Mirco och Jaspers hage med skit:-) så nu behöver man bara hålla undan det som kommer dag för dag. Mirco var väldigt social och skulle hjälpa till om han kunde tror jag:-)

       


Sen började jag med Zoogos och Fames hage för den ser för hemsk ut !! skit som tinar fram för hela vintern, även där Zoogo han vill hjälpa till även han:-) han stal krattat och gick i väg med den!!! Rackarns häst!!:-)

Nu har man gjort sitt dagsverke för idag förrutom vi ska åka en sväng med hästarna idag också ...då blir det 3 gången:-)) vi ska åka en liten längre sväng idag:-) Själv så känner jag mig bättre idag...första feberfria dagen !! på flera dagar så det känns bra men nu drabbades Fabian av magsjuka i natt men det gick över tills morgon för då ville han äta frukost:-)

Så här soligt och fint var det på förmiddagen men nu snöar det stora lapphandskar ute!!!kolla bilden här!!    

   

Av Marlene Hedberg - 9 mars 2012 10:37

Vissa saker slutar man aldrig att förvåna sig över ...en ny dag och inget nytt har hänt:-) Har ringt och fixat så jag kan hämta hö om en månad:-) så det var ju skönt att det tajmade bra. i år har det varit lätt att få tag på hö. Hämtade ett stort lass i höstas och det räcker tills jag hämtar nästa gång och då kommer jag att klara mig till första skörden:-)) känns bra att det är löst.

Jag har börjat ge MIrco Krafft grov90 för att han äter havren så dåligt nu när han har tjall med tänderna så jag håller på smyga in det lite försiktigt...så ger jag han mindre havre i stället:-) Jag vill inte att han ska tappa nå muskler och jag rider han misnst 5 dagar i veckan och det kommer att bli mer och längre pass framöver så vi måste hålla formen:-))

Få se vad de säger på Atg för de säger alltid att han är tjock för de är väl mest vad smala travare som kommer in!!:-) sist jag var där så trodde de att han var 4 år men jag sa att han var då lite över 2 år och då sa de att han var tjock!! visst han har varit lite rund nu under vintern men lite hull gör inget när det är kallt ute och det är ju inte konstigt heller när de äter fritt i hagen...det jag är mest förundran över är att Lilla Jasper inte är tjock!! när han äter ur balen i hagen...bra tänder och inge mask hade han i höstas heller så det är ju bra men det är snart dax för träck provstagning:-) ska bli spännande och se om Mirco har så där mycket mask som han hade förra våren...jag tror inte det allafall för ingen hosta och det är samma hästar som gått tillsammans, det ska väl va Zoogo då som gått med Fame nu sen i höstas? Det visar sig:-)

Förövrigt så känns min förskylning bättre i dag än igår...det känns bra!  

Av Marlene Hedberg - 8 mars 2012 21:31

Ikväll så var Nadja med när vi lastade hästarna så hon fick se lite hur det går till också;-)Det tog lite längre tid idag att lasta så vi lät Zoogo gå ut ur transporten och då fick Mirco bråttomnt ut igenom transporten:-) så gick vi igenom transporten en gång till med Mirco tät efter han igenom och sen in med Zoogo på höger sidan och sen tog det inte mer än två försök efter det så var Mirco inne :-)) duktig kille!! så summa sumarum så är jag glad att nu går han in allafall och nu kan jag erbjuda han att gå igenom en gång innan själva lastningen och det kunde jag inte med min andra transport som jag hade innan denna här....så måste jag göra det varje gång ocskå så gör det mig inget tills han har förståt att det är inge farligt:-)  

Av Marlene Hedberg - 8 mars 2012 09:16

Ja denna förskylning verkar aldrig ge sig ...man blir så less;-((minsta lilla man gör så känns det som man har sprungit ett maratonlopp!! får nog ställa in lektionerna ikväll...jag gillar inte att ställa in saker för det blir så mycket att ta igen:-((

men men man får köra 2 pass en /vecka..det är nog att man måste få denna lastning att fungera tills på onsdag:-)måste ta mig in på klubben nån dag här om jag orkar..för att sen vad han gör när man ska lasta hemmåt?  

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards