BLOGGEN

Alla inlägg under februari 2012

Av Marlene Hedberg - 14 februari 2012 18:52

Nu har jag sett den nya filmen "War horse" och den var så gripande sista 30 minuterna så jag lipa hela tiden:-((

Ni måste se den!!!

Av Marlene Hedberg - 13 februari 2012 22:39

Lite bilder på damen:-)från att stått i en sjukhage så fick hon komma bredvid killen sin i stället:-)

                   

Tjoho va kul och springa lite!! då halta hon då inte:-) Zoogo han gjorde lite spurter i sin hage också och snacka om att halvligga ner i kurvorna:-)      

Mirco stod och spana!!  

Vad vore livet utan dessa varelser? de är för härliga:-) 

   

   


Av Marlene Hedberg - 13 februari 2012 08:48

Min lill kille eller det är ju Lejas häst:-)                

En pigg rackare:-) Man får ha hjälm när man ska vara ute och leda han efter vägen för han tycker det är så kul så han studsar en hel del!!ni kan ju fråga Emilia:-))


Av Marlene Hedberg - 13 februari 2012 08:34

Kan nån gissa vad det här är?

Visst är det fint? det är kul när man hittar lite udda motiv:-)

   Lite dålig skärpa här men det är fint med istappar:-)



Av Marlene Hedberg - 12 februari 2012 20:58

Idag så var det riktigt härligt att rida ut:-) soligt och varmt!! jag och Nadja var ut idag igen och körde lite hårdare med killarna och gissa om de gillade det? det gjorde de men det var riktigt kul när de fick spurta på sista sträckan innan avskrittningen:-) Jag tror Nadja han nog inte med själv när Zoogo for i väg i GALOPP!!! jiha...vad det gick fort!!! men hästarna älskar att få springa i hop och så fort jag skulle lägga mig bredvid honom så drog han på ännu mer så jag och Mirco höll oss bakom tills Nadja saktade av då galoppa vi förbi i kort galopp bara liten bit..KUL!!! tänk om man kunde annordna en jakt..hästarna växer verkligen i bjudning och säkerhet när de får springa i flock så för unghästar är det jättebra träning med jakttävling:-)          


Så underbart men det var en trött kille när vi kom hem:-)

   

Den nya grimman åkte på idag:-) så snyggt med marinblått:-)

   

Av Marlene Hedberg - 11 februari 2012 22:32

Idag så var jag och Nadja ut med Mirco och Zoogo i skogen och red :-) vi hittade en ny väg som var uppplogad nu under vintern så det var kul tyckte hästarna ..och vi:-) ja vi träffade på en skoter som kom i full fart men han stannade och slog av motorn så det tackar vi honom för man vet ju aldrig om de blir rädd men det gick bra:-) de är van skotrar tack och lov. Det var pigga killar idag...de ville gärna öka på tempot hela tiden och det gör inget hellre det än att det går trögt!! ja sen var det lite läskiga snöklumpar och det föll snö från träden och det var ju lite läskigt men det gick över:-) tänk att det alltid är så att det finns farliga saker i skogen första dagen man rider ut för veckan dagtid då allt syns!!! ja hur som helst så var vi ute en timme och det var skitkul!! Vi ska ut i morgon med...kul att ha nån att rida med:-)))    

Av Marlene Hedberg - 10 februari 2012 20:57

Ikväll när jag red på ridplan så kom det 2 st rådjur in i Zoogos hage och då funderade Mirco vad i rackarns är det?? så han struttade i väg till andra kanten av spåret och stod  och titta:-) men lite övertalning så kunde vi fortsätta vårat arbete:-) Han fick skritta mycket i början och jag koncentrerade mig att svänga med att placera vikten mer åt det håll vi skulle svänga åt och använde ytterhjälperna får att få med mig han och det gjorde han fint halvhalter och halter sitter fint i skritten och vi har börjat träna mer i traven och det var halt direkt ikväll från trav med att jag bara räta upp mig i överlivet och det kändes så härligt!! att den kontakten mellan mig och Mirco har börjat landa:-) för jag har känt en liten press över att han har varit efter i utbildningen enligt vad jag hade planerat:-)med hans fraktur och muskeln där som blev inflamerad... man vet ju aldrig med hästar vad som kan hända...men nu känns det bättre att vi är på gång och konditionen börjar bli bättre:-)både på mig och Mirco:-) Imorgon blir det uteritt på morgonkvisten.

Snart så ska vi ta tag i hoppningen lite mer och höja hindren för han är lite nochalant sveper precis över hindret så jag vill ha lite mer kurva i hoppet men han är bara ung än så vi hinner en del hästar vill hoppa stort och en del hoppar bara just över men det blir bättre med träning, vi har ju inte hoppat så mycket uppsuttet än.-)ett litet knep man kan göra är att lägga en plankbom över oxern så då hoppar de upp sig mer och blir lite mer rädd om benen:-) det som är så härligt att alla hästar är olika hur de lär sig saker i både dressyren och hoppningen en del saker i utbildningen ser man att arvet har en betydelse.    

Av Marlene Hedberg - 9 februari 2012 21:01

Mirco hade sin vilodag idag :-)det blev ändå kallt -21 på kvällen här.... jag tror att han behövde vila  efter gårdagens träning...först fick stå inne och boxträna och det tyckte han var tråkigt så han stod och bockade och sparkade bakut i boxen!! jättejobbigt tyckte han att det var tur att han har stor box, den är ju 16 kvadrat. Det är ju så att han gör samma sak i boxen som han gör i transporten när han blir själv...sparkar bakut!!! det går bra att ta in han själv och låta han stå i gången hur länge som helst men om han ska stå i boxen/stallet själv och de andra går ut så blir han stressad och protesterar helvilt just med att sparka bakut och med båda bakbenen....? hm

Jag fick då ett tipps från ponnyakuten att man boxtränar hästen först ensam så han accepterar det så går det mycket lättare i transporten att stå själv:-) jag har som aldrig behövt ställa han själv i stallet av nån anledning så jag har inte tänkt i de svängarna men när Tobbe sa att ...oftast gör hästarna samma beteende i transporten som när de blir lämnad ensamma kvar inne och flocken går ut...

Det stämmer på Mirco och han har kommit ut sluppit obehaget med att han tagit sig ut ur transporten 2 gånger med att sparka och studsa och ut kom han för transporten gick sönder!!, men i boxen kommer han ingen vart och det kan inte hända så mycket heller ...inga vatten koppar som kan gå sönder heller utan det blir lite hål i väggarna men det går att fixa:-) så han var alldeles svetttig i går av att stå inne själv i 2 timmar sen kom de andra hästarna in och då torka han sen var det dressyrträning på schemat och det gick bra till slut...han var så stel men det jobbade vi oss igenom:-)men han blev alldeles svettig igen!!:-)  

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards