BLOGGEN

Alla inlägg under februari 2012

Av Marlene Hedberg - 20 februari 2012 15:07

Idag så kom Magnus hem och luncha så jag och Nadja kunde rida ut:-)... en timmes härlig skritttur :-) lite kyligt var det inne i skogen...men det var ju inge snöfall allafall.

Varje gång jag och Mirco far ut i skogen eller vägen så är det situationer som Mirco måste lita på mig och man märker om det varit flera dagar sen man varit ut så är det fler sånna tillfällen.....och när man ridit i ridspåret och på kvällen då är han trygg för han är hemma:-) Men det fungerar verkligen att rida han ställd i från faran och rakt fram ..idag så testa jag att betona lite mera med att luta mig åt sidan mot det som var farligt så jag talar om för han ytterligare att det är inte farligt !! det fungerar jättebra :-) som han sa polisen på ponnyakuten att hästen blir trygg med ridningen:-)att det blir samma ridning varje gång det blir nått läskigt och då känner hästen igen ridningen och blir lugn och man bygger förtroende mellan häst och ryttare för varje gång...

 Har man en stressad och spänd häst så ska man försöka hitta en framridning som fungerar och som gör hästen lösgjord sen rider man fram så varje dag ...det ger en trygg och stabil häst:-) och som kommer att lära sig att slappna av fortare och man har igen det på tävlingar när man ska rida fram så känner hästen igen ridningen och det blir tryggt och lugn för att den känner igen den ridningen ....men som ryttare ska man alltid konstra till det och variera sin ridning men men...samma framridning och variera övningarna istället:-) Mirzindra var en spänd och stressig häst innan hon kom till ro med sin uppgift och vi hade stora problem med det i flera år för att det var en person som satte sig upp på henne och satte alldeles för höga krav och hon flög i taket!! sen tappade hon förtroendet helt för ryttarens hand:-((hon var då 4 år... det tog 3 år innan jag fick hon att lita på mig ...minsta lilla förhållning på fel ställe så satte hon in handbromsen och gick på bakbenen..så är försiktiga med vem ni sätter upp på era hästar...helst när de är unga för man kan förstöra allt på ett ögonblick...

 

Det var Per-Erik som hjälpte mig med min fina Mizindra och hon blev en djävel på hoppa!! kommer nog aldrig att få en sån bra hopphäst igen :-(( men Mirco har potensial så den som lever får se:-))


Av Marlene Hedberg - 20 februari 2012 08:07

Hur kan det bara vända ...rätt var det är så är det kallt igen...hm...ja jag och Nadja ska ut en sväng med pollarna idag så det ska bli kul:-) få se om vi hamna i snöddrivan idag också:-))Det har nog hunnit bli varmare då.

Av Marlene Hedberg - 19 februari 2012 22:03

Nu är man ledig i 2 dagar:-) ....så skönt!! Go`natt på er alla!!  

Av Marlene Hedberg - 19 februari 2012 12:54

Var ut med Mirco en sväng nu på morgonen och det var en spännade ritt!! han fick för sig att pumphuset som jag går förbi varenda gång vi rider ut var så farligt:-)det brummar och låter i huset ganska mycket men... så han hoppa upp i plogvallen och där var det djupsnö!! så han la sig på sidan fick inge hovfäste och försvann helt i snön med mig på men han klev upp igen med mig på när jag drog lite i högertygeln..jag han inte tänka så mycket och hoppa av var inget alternativ då det var så djup snö:-) så jag hade en helvit häst helt plötsligt!!:-)men det gick bra resten av uetritten:-)  

Just nu så har det varit mycket att tänka på:-) men men vi jag får se hur det blir med allt!! det är nog ingen hemlighet att jag skulle vilja ha en egen häströrelse än att stå på ridklubben och ha lektioner, det är kul att vara där men skulle jag välja så skulle jag hellre tjäna pengar till mig själv:-))

Av Marlene Hedberg - 17 februari 2012 10:59

Idag så fick Mirco jobba på i linan och han jobbade verkligen!! det var ett tag sen jag såg ett sånt kliv i traven!!Jag gjorde så att idag fick han gå med inspänning på utsidan och longerlnan löpte genom bettringen till gjorden på sidan av honom så då kunde jag ta och släppa i linan och få ha riktigt lösgjord:-) man kan ha båda inspänningarna om man har en häst som man måste hjälpa på traven att hitta sin form...man ser att han är väldigt trygg i att jobba på lina, han tar longerpisken jättebra !! fina galoppfattningar fick han till på slutet av passet...jag brukar inte galoppera honom så länge han inte är lösgjord när ja longerar utan då blir det bara trav eller om han är spänd så gör jag det inte heller för det kan bli mer skador än var det gör nytta att galoppera då.

Jag fick lite hjälp idag av Fabian ha fick hålla i linan en stund och det tyckte han var kul:-) Mirco drar ju inte  så det går bra:-) Idag så blev jag stolt över Mirco och man har igen det om man är noga och tydlig med det man gör med sin häst än att jäkta i genom olika utbildningsfaser...jag har lagt ner mycket träning på just longering och jag tycker att det är ett jättebra sätt att jobba sin häst rätt och man kan lära sig att se hur sin häst jobbar:-) alldeles för många tar longering som ett motionspass för hästen och låter den bara springa!! ja men låt han få springa av sig först tänker man ...men det ger fel signaler till hästen och den lär sig att longering då behöver jag inte jobba....?          

Av Marlene Hedberg - 16 februari 2012 22:13

Ikväll så fick jag håll min första lektion på både engelska och svenska:-) det blev lite körvigt..en skulle ha engelsk förklaring på det de gjorde och den anda svenska så jag körde stenhårt med att den hollänska tjejen skull lära sig de svenska termerna i ridningen och hon lärde sig snabbt..en duktig tjej:-) syntes att hon ridit mycket dressyr:-) Jag tycker att det var flera andra som också gjorde mycket bra ifrån sig ...bla Malte!! Agnes ungkille lånade jag in ikväll och han skötte sig exemplarisk:-)) en fin häst tycker jag ..lugn och fin:-) .

En bra ridstart kväll:-)) alla nöjda tror jag:-)

Av Marlene Hedberg - 16 februari 2012 12:49

Jag har varit tveksam till att sälja nått på tradera men testade nu med sadlarna och jag fick en såld idag!! helt otroligt:-) så jag ska prova med Presige sadeln också men man får nog sänka reservationspriset om man ska bli av med den för det finns så mycket sadlar att välja på ute på hastnet och blocket och även tradera som är billiga och även fina märkessadlar ...om du läser det här Sofie så såg jag en Globus ezperansa hoppsadel för 1800 :-) på tradera och du gav 7900:-)!! du kunde ha gjort ett kap där:-)) använd ett fåtal gånger bara var den...

Jag håller själv på kolla på sadel till Mirco och jag kommer inte att köpa nån dyr sadel om jag kan undvika det för han växer fortfarande och kan ändra form igen:-)Jag blev rekommenderad att köpa Globus av sadelmagasinet men jag tänker välja en sadel som jag kan ändra bomvidden på själv:-) sen var det nån som sa att globussadlarna var hala och det är Prestige också...i övrigt är det en skön sadel att rida i:-) och så är det nog med flertalet sadlar att det finns bra och dåliga saker med dem...jag personligen gillar Hubertussadlarna:-)

Jag längtar tills det är sommar med sol och bad!!!  


-23

Av Marlene Hedberg - 15 februari 2012 21:01

  Jobbade till 20.00 ikväll och sen hade jag tänkt att rida men min plan sprack!! det var -23 ute och då fick Mirco jobba själv utan mig på ryggen i lite longering i djupsnö...eller inte så jättedjupt:-) men det är kyligt att stå ute och longera i kylan...brr.brr

Imorgon så drar lektionerna igång...ska bli kul!! ses imorgon alla mina ridelever!!! Den här ridterminen så lånar jag in två privathästar till mina vuxengrupper, lite knepigt att de ska rida ponnyhästar:-))skulle vara kul med nå nya stora hästar...har sett en som skulle passa men då är det frågan om de vill sälja till ridskola??

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards