BLOGGEN

Alla inlägg under april 2011

Av Marlene Hedberg - 30 april 2011 23:20

Vill ha dess stövlar !!   

Ridstövel Catago Ofir

   Denna tröja vill jag också ha....KL

 Och denna tränings jacka men men .....jag tycker det är för dyrt men kanske sen  KL har snygga kläder men varför ska det kosta så mycket för stallkläder det är ju bara märket som kostar....



Av Marlene Hedberg - 29 april 2011 21:48

Ikväll kom Marica med sadeln som jag köpt söder ifrån, hon var i lycksele så då kunde hon ta den åt mig .-) jätte snällt av henne, men den passade inte så det är bara att leta vidare...jag får nog sikta på en hubertussadel för de ligger bra på hans rygg men jag vill ha en hopp sadel!!! sen tänker jag köpa en ren dressyrsadel senare.

Det är bara att sälja den sadeln vidare, Marica tog den och skulle kolla på sin häst...hoppas den passar så jag blir av med den man kan inte ha sadlar liggandes i sadelkammaren...jag har 2 till också som man skulle bli av med.

Ihelgen så jobbar man men jag tror jag ska försöka ta mig på klubben och kolla när Agnes ska hoppa Malte  

Nu är det chips och dipp och lite film med min käre man  

Av Marlene Hedberg - 28 april 2011 22:43

Idag så har jag varit ledig från jobbet men fortfarande förskyld känner jag:-( ja det går väl över snart.... Jag har skurat ur transporten och börjat frächa upp den med lite färg för den är sliten invändigt och det blev betydligt bättre  för den ska ju säljas nu för jag ska köpa en ny..först tänkte jag att man skulle haft kvar den för den kostar ju inte så mycket att äga och ha den som utlånings vagn:-) men jag säljer den istället så är det nån som är intresserad? så hör av er.

Sen har jag börjat plocka ur en boxgrind och skura ur boxen lite men det behövs mer!! för det ska bli vattenspilta i sommar...vi funderar på olika lösningar för att slippa bila upp golvet...vi ska klura vidare men bra kommer det att bli:-) saknar att man inte kan spola benen nu när det är så geggit. Hink och svamp funkar också men  men.....

Dagens ridpass bestod av uteritt och sen lite ridning på planen med sidförflyttning...inte mycket utan bara lite...sen tog vi lite trav på asfalt ikväll också för det är bra att göra det bara man gör det på rätt sätt och lagomnt mycket:-) det stärker senor och ligament.

Hade ju tänkt mig in på klubben i veckan men det har ju inte blivit.

 Hur som helst så var syrran från Umeå med familj och hälsa på i lördags och det var riktigt kul med lite vin och god mat och hon är ju svår att få på bild men ack den som ger sig  

  

Här är hennes man Lars  

  Han var lite mer medgörlig att få på bild  

Det är inte så ofta man träffas än fast det bara är 16 mil imellan, man ska ju skämmas!!!



Av Marlene Hedberg - 27 april 2011 23:12

Ikväll var Marica här och skodde Mirco så han blev så fin om hovarna  , han är rolig denna häst...han måste alltid testa en hov sen är det som han ger sig och tycker det är "ok"det här med hovslagaren ändå...det går framåt, jag tror han gillar Marica   hon är lugn och gör sin sak.

Jobbar i helgen så det blir nå avancerad träning, lite uteritt tänkte jag för hinna in på klubben det gör jag inte ...det är så svårt att veta när man kommer hem när han körvar i lastningen:-( det blir nog bättre, har funderat på att ordna så jag kan ha Mirco kvar på klubben under kurshelgen så behöver man inte tjata med lastningen och det ska ta all must ur en och sen inte ha lust att rida...få se hur det blir med det.

Har nog fått tag på en begad sadel som kan passa. en hoppsadel(italiensk) från en tjej i Göteborg, den skulle ligga bra på hästar med bred rygg och inge manke så vi får se fick köpa den väldigt billigt och passar den inte så kan man sälja den vidare kanske...jag har 2 sadlar till som jag ska försöka sälja också:-)

Av Marlene Hedberg - 26 april 2011 21:32

Idag så har det inte blivit mycket gjort för jag är sjuk och barna har varit hemma med mig och hållit mig sysserlsatt  

Jag tänkte att jag skulle ut och rida en sväng ikväll ändå tänkte jag men när jag tog in Mirco så har han tappat sin högra framsko!!! attans...tur hovslagren kommer imorgon  Vi gick på en promenad istället och det blåste nått så kopiöst efter storvägen så vi fick ta i för att ta oss fram :-)

Det är väldigt tomnt utan brudarna i stallet  , 2 boxar tomma...det går ju inte ha det så utan en box blir då vattenspilta i sommar och en box är väl tanken att vi ska se om nån vill stalla in sig hos oss  det är bra att ha andra i stallet för man får ju lite hjälp med hästarna då när man ska bort och så...det är inte så ofta kan jag säga, typ en gång per år. Har man valt och ha häst på gården så har man valt bort mycket annant också som att resa mycket bla men det gör mig inget för hästarna är min hobby och mitt liv plus mina hundar då också  

Nu kan man ju ut och spåra i skogen för det är ju bart slog det mig häromdagen, ska höra med syrran om vi ska ut och träna tillsammans nåndag.

Det blir lite mer framöver för jag ska in på ridklubben och ha en lektion i veckan nu hade jag tänkt, blev tillfrågad och jag sa ..Ja:-) Kan bli kul, det är ett tag sen och jag fullkomligt älskar att stå och pladdra där i mitten av spåret och lära ut det jag kan;.)

Jag hade tänkt att kanske kunna ta med mig Mirco när jag åker in också men det är ju knöfullt i stallet så jag måste ju gulla med någon så jag kan ha han i en box meddans jag har lektion, han behöver tränas !!! vi ligger efter planen men jag får nog släppa den och ta det som det kommer helt enkelt  "göra ny plan" . Det är ju snart kurs och det ska bli kul men jag vet inte om vi är redo för den men om inte annat så får jag ju rida för nån instruktör allafall som kan tycka nått om våran ridning och träning. Per-Erik är duktig men man måste kunna sålla ut vad som är viktigt för en själv och sin häst när man rider för nån för det passar ju inte alla gånger sin egen häst det instruktören bjuder på just för det tillfället och då får man ta en bit här och där och plussa ihop....en del instruerar att hästen ska tänka själv och lösa saker i olika situationer men sitter man på outbildade hästar så måste man visa dem vägen för att det ska bli rätt   hästar med mer rutin kan man kräva mer av och de tänker själv tillslut. Hoppningen i sig är det väldigt mycket dressyr som ska fungera för att man ska få en bra hopphäst, den ska vara väldigt lyhörd framåt och ha bra broms! lätt att svänga för ytterhjälperna och mjuk i sidan:-) så det är bara att träna:-)

Av Marlene Hedberg - 26 april 2011 14:59

Idag har Mirco sin födelsedag  han blir fyra år!! jag tycker att jag nyss hämtade hem honom från Ekerö, då var han bara 9 månader. Nu är han stora killen men jag har nog inte sett han så än....  för mig är han nog liten ett tag till:-)  

Av Marlene Hedberg - 25 april 2011 21:43


  Här var det fart och  dammigt!! fast de hade då inte gegga som vi har i vår hage  

Efter de sprungit en stund så packade vi en grejorna i stallet sen sa vi adjö av hästarna och mockade ur transporten för vi skulle åka och köpa hö när vi ändå hade en tom transport hem...så 41 balar fick vi med oss och det var jättefint hö!!   Så vi ska åka och hämta ett lass till så klarar man sig i sommar tills skörden är gjord.

Av Marlene Hedberg - 25 april 2011 21:18

Idag så åkte Pepsi Jaya hem till sitt hem...

Här så är de lindade och klara för avfärd.

Lastningen då... Jaya hon klev bara in i transporten som hon inte gjort annat men Pepsi hon ville inte alls gå på i en början men när hon väl fattat att det fanns bara en väg och det var in!!! Syrran kom och hjälpte till lite bara för att jag hade inte riktigt lust att stå i 2 timmar och hålla på:-)

     Här står de i transporten under en lite stopp för vi lämnade barnen hos mormor:-)

  Resan gick jättebra de stod lugnt och stilla   och när vi kom fram så stod de och väntade på oss, spänd av förväntan för att få hem sina hästar.

  

Här möts Jaya av en glad "morfar"  

  Pepsi visste exakt vars hon skulle, hon ville dra Magnus fram ...hade inte tid att vänta  

Hur som helst så gick allt bra och det var strålande sol också  

  Lite hästkompisar:-)   Här är Jigarov, det började med att jag skulle låna han på foder men det blev brudarna i stället, så det kan bli  

 

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards