BLOGGEN

Alla inlägg under oktober 2011

Av Marlene Hedberg - 6 oktober 2011 16:03

Jag pratade med uppfödaren(Agneta) till Mirco i morse ang. Marwin och han tragiska död!! Han dog i sommras den 23/7 av fästingsjukdomen ehrlicia, somnade in under natten mot den 23e. Jag blir alldeles tårögd av att få höra detta då jag har träffat denna underbara hingst och Mirco har så mycket efter honom..extriör och sätt att vara som häst....en egen karaktär:-) Hon undrade om jag var sugen på en unghingst efter Marwin:-))? man blir ju sugen:-))


 


Visst är han vacker?




Tänk om man kunde utrota dessa fästingar!!! elaka rackare  










 

Av Marlene Hedberg - 5 oktober 2011 11:10

Vi gjorde nått som vi inte gjort på ett tag..galoppbommar :-)) det tyckte han var jobbigt. Han ville gärna galoppera fort så halvhalt halvhalt sen fatta han att man ska galoppera lugn över bommarna:-)) duktig kille 

 tänkte bjuda på lite Emil bilder..

             

Av Marlene Hedberg - 5 oktober 2011 07:51

Idag så börjar jag kl.13 så då får jag se hur det hinns med ridningen, det är lite svårt när man har barn  hemma och om man ska rida ut också:-) ja vi kanske hinner med en longering.

Imorsen när jag jag stod och vänta på bussen så slog det mig vad mycket löv det var överallt så då åkte krattan fram, jag är ledig nu i 4 dagar så då ska det bli höstfint här på gården          

Av Marlene Hedberg - 4 oktober 2011 21:41

Ifredags så red jag innan Marica kom för att sko han och då var han riktigt lugn:-))

Tjuvtog lite bilder på henne när hon höll på 

         Hundarna fullkomligt älskar när hovslagaren kommer !! det kommer så mycket gott ur hovarna:-))) fast lite ivägen är de så det kan va risk för ett hammarslag....

  Lite fin frost på ljuslyktorna var det en morgon här kunde inte låta bli att fota..  

Av Marlene Hedberg - 4 oktober 2011 21:31

Ikväll så fick hästarna gå ute till 20.00 för jag hade lite klipp och fix på 2 st, så Mirco fick sig en vilodag:-)) jag tror inte han klagar.

    Imorgon kör vi igen men då blir det över bommar och cavaletti:-)

Av Marlene Hedberg - 4 oktober 2011 21:21

MIM HundburJag har köpt en "ny" hundbur till våran nya bil:-) en krocksäker hundbur som expanderar vid påkörning bakifrån, för det som händer om du ej har en så kan den/buren åka in i baksätet och där har jag mina värdefulla barn!! som är värda MYCKET!!!! mera än hundarna så då känns det rätt med en sådan här bur. Ett år gammal ser ut som ny!! suttit i en xc70 så den är som klippt och skuren för våran bil.

Som ny kostar de 6975:-) jag fick min för 4200:-) och det är inkl.frakt från Trollhättan..


Av Marlene Hedberg - 4 oktober 2011 19:44

Jag har hittat mitt schabrak!! och det tackar jag Sofia för:-) var in och kolla på tophorse.se och där hittade jag ett i aquafärgat precis som min PK jacka:-))



 

Eurostar schabrak "Superieur 549:-

Av Marlene Hedberg - 3 oktober 2011 21:39

Mirco är lite mörkrädd!! han tycker det är lite läskigt att gå på vägen när det är mörkt:-) Jag red ut efter dressyrpasset i kväll och det tyckte han inte var så roligt med hem så gick det bättre....Själva dressyren gick så där :-) han är så rolig för har jag flytta han lite på hörnlinjen i höger varv så då gör han så samma  om   igen vid samma hörn som jag började i :-) han tappar bjudningen lite om man tvärar han för mycket och det är för att han orkar inte göra en riktig skänkelvikning i trav än med bjudning framåt...han har lite lite svårare att fatta vänstergalopp och det sitter nog i hans högersida vid muskeln som är lite svag än...han orkar inte riktigt flytta för höger skänkel och då blir ju vänstergaloppen lite drabbad men jag vet ju varför ...har hästen en svag galopp i nått varv så jobba på att stärka utsidan för det är där problemet ligger och förmodligen att man sitter och tar i innerhand och inte driver med ytterskänkel i galoppfattningen utan för mycket innerskänkel och då tappar man ytterbakben som hästen ska börja galoppen med...så vi jobbar på det att stärka utsidan i båda varven:-))just för att få bättre galoppfattningar:-)

   


Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards