BLOGGEN

Alla inlägg under oktober 2011

Av Marlene Hedberg - 10 oktober 2011 20:44

Rackarns katt!! hon är som med lite här och var när jag rider ute på plan och i bland hinner inte Mirco se henne när hon kommer i full speed över ridplan:-)) så ikväll hoppa han till men tur jag var beredd så jag "höll" bara på drösa i backen.

Kvällens pass pågick i 45 min och den bestod av skritt förs ett tag och sen körde vi lite bakdelsvändningar bara så han gjorde en rätt en gång sen gjorde vi inte mer..jag bruka lägga ut bommar som ett L för att få lite hjälp själv och Mirco blir mer uppmärksam på mina hjälper när han inte kan gå hur som helst...och då blir det 180graders vändningar inte 360g..bra att börja så:-))

Jessica red Fame samtidigt med mig och det är mycket roligare med sällskap...sen red vi lite efter vägen också men vi höll inte på att komma ut på vägen, vi skulle passa på när det inte var nån bil som kom för vi hade inga reflex på oss för tanken var att vi skulle inte rida ut men en liten liten sväng blev det och ingen bil kom:-))

 

Av Marlene Hedberg - 9 oktober 2011 19:28


Har tittat på olika modeller och jag lutar åt denna sko, jag har vinterridstöveln i sammamodell och de är jag väldigt nöjd med.


Paddock Ridsko Mountain Horse 799:-)


Eller så dessa som är lite billigare:-)Stable Stallkänga Steeds 399:-)


Av Marlene Hedberg - 9 oktober 2011 19:15

Man blir sugen på att köpa det här reflextäcket?:-)) men jag köpte ett på Horze i vårvinter så igentligen så känns det onödigt men det är ju orange färg på och jag vill ha det här rosa...jag har ju benskydd och boots i rosa:-))


Av Marlene Hedberg - 9 oktober 2011 18:55

Ja varför blir man ej förvånad?:-) man planerar och planerar men det blir aldrig så ...idag så har vi jobbat på för att få färdigt på gården. En lyktstolpe har kommit upp och jag har gjort en vinterhage klar och den andra är snart klar, det ska bara till en grind till den hagen så är den klar.

Hur som helst så fick Mirco sig en vilodag idag, det har blivit varannan dag med arbete nu och jag tror det är rätt lagomt när har har stått så länge ändå. Vi tar det lungt så han inte jobbas för mycket snart så ska vi ta lite galopp i ridningen också...vi har hållit på i 4 veckor nu med att sätta igång så det är dax för galoppen att träda fram..jag testade för ett par dagar sen i linan med galoppbommar och det taggade han till på men jag vill inte jobba han så mycket på volt när han håller på att sättas igång, lätt att de sträcker sig i onödan.

    

Av Marlene Hedberg - 8 oktober 2011 22:00

Idag så for jag och Mirco ut på en skogssväng, han var taggad till tusan och det vara många faror ute i skogen bla ett träd som hade tippat omkull och var väldigt läskigt!! han ville fly direkt!! men en klapp på manken från matte så var den inte så läskig:-). Det var ett tag sen vi var på markerna som vi red idag så det var lite läskiga saker här och där... eftersom han stått en del med sin muskelskada men nu är han frisk, kan se ibland att han reagerar när jag tar där men kan va ett smärtminne som han fått.

Jag tänkte att vi skulle ta lite backträning i skogen med fastmark under hovarna, bara lite så han får göra nått annat:-) jag tror att han tyckte det var kul...vi tar det lite försiktigt så här i starten på igångsättningen...inget race:-))

Imorgon ska jag tömköra innan jag rider ut, fortsätta att träna på att stå still och backa sen gå in på lite sidvärts till höger och vänster..få se vad han säger om det. Jag bruka ställa ut en tunna eller lägga en bom som man ska passera vid förflyttningens slut och då lär sig hästen rätt snabbt att dit ska jag och då vill de fram så då är det oftast att bara att lägga tryck med tömmen i sidan för flyttning i sidleds och ett stöd på yttertömmen..man kan använda förstärkningshjälp om man vill, pisk eller körpisk. Rätt intressant med tömkörning för man ser hästens svagheter rätt snabbt...och även allt bra också man är rätt snabb på att fokusera på allt dåligt och glömmer bort att tänka att hästen gör ju faktiskt nått bra också varje arbetspass och då är man får dålig på att belöna hästen, ser allt för många som inte klappar på sina hästar när de gör nått bra utan de hänger kvar i det där dåliga hästen gjorde för 10 min sen...visst är det så? alltför ofta ...

    



Min bus Fabian:-))  


Av Marlene Hedberg - 7 oktober 2011 21:49

Molly i Idol har en otroligt bra röst!! det är så man ryser... sen har jag två favvisar till Amanda F och Moa:-))

Vilka gillar ni bäst ikväll?

Av Marlene Hedberg - 7 oktober 2011 20:23

Känns som vi måste ta tag i tömkörningen igen det är ett väldigt bra sätt att träna unghästar på och övriga hästar också för den delen.

Vi tråttsade regnet idag och körde lite grunläggande övningar som igångsättning, halt och backa la jag in också nu för att få till lastträningen så jag hade tänkt att tömköra han in i transporten och få han att stå stilla där inne och backa ut på kommando:-)

Det var ett tipps från Agneta och hon har varit med ett "tag" och hon har även testat detta med att träna hästar som ej vill lastas med just det sättet att tömköra in dem och det har fungerat jättebra !!

Jag ska testa allafall det kommer att ta tid det är det enda jag är helt medveten om och det får ta den tid det tar, det viktigaste är att han ska trivas i transporten innan vi åker iden. 

Av Marlene Hedberg - 7 oktober 2011 08:47

Idag är det riktigt skitväder och man har inte lust att vara ute så mycket 

Hammocken har blåst av altanen inatt så det har blåst rejält!! så det är bara att täcka på hästarna när det är sånt här väder.

Mircos nya täcke 100g som skulle vara mblått röda och via kantband...det var orange och vita kantband på det men det var rätt snyggt ändå. ..en ny grimma till:-)Så det passar ypperligt en dag som det här:-(

Jag brukar försöka att inte täcka så mycket då jag rider ute jämnt istort sett och blir det mer ridhus i vinter så kan jag klippa fältklippning kanske..? Mirco får inte så mycket vinterpäls heller därimot Jasper han ser ut som en ullboll redan nu . Mirco han tappar mycket hår nu när han ska byta till vinterkostym så då får han lite hjälp på traven med B-vitamin. 

    Ett hansbotäcke från T&A:-)

   

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards