BLOGGEN

Alla inlägg under november 2011

Av Marlene Hedberg - 7 november 2011 23:31

Lektioner ikväll, de gick bra :-)) de var duktiga allihopa, de är en hel del nya hästar på klubben och nu har man sett dem ett par gånger och de går bra faktiskt fast en av dem haltade lite ikväll så det är tråkigt, det blev lite avklylning med slangen och sen lite kylgele:-)) Sen växte en tjej i min ögon ikväll som jag varit lite orolig för men hon red riktigt bra ikväll och inte alls lika osäker som hon var första gången:-))

Vilka duktiga ridelever jag har! sen när de märker att hästen lyssnar på dem och när de får det förklarat för sig hur en häst jobbar rätt och vad halvhalt är och hur viktig den är för att hästen ska  kunna gå i balans och harmoni med ryttaren...då ser man på vissa att det lyser om dem...kul!

Sen ...hade jag en kämpa tjej idag som for av sin häst 2ggr och ändra gången så tappade hon luft och det är ju otäckt men hon hoppade vidare och hästen kämpade på lite bättre när den fick hjälp med lite infångare som ramade in hindret lite åt den...den är nog inte hoppad så mycket den ponnyn skulle säkert matcha bättre med en rutinerad ryttare som kan ge den lite mer stöd och hjälp än en oerfaren hoppryttare...men men vi kämpar vidare:-))  

 

       

             

Hoppkursen för Per-Erik ...man blir sugen på helg kurs då man kan vara med:-)




    

  

Av Marlene Hedberg - 6 november 2011 21:07

Idag så tänkte jag så här att jag försöker med lite longering idag just för att han har fått stå hela veckan för att jag inte har kunnat rida och gissa om han var taggad!!!han bara vänta på de olika kommandona:-) så kul!! så han fick trava över lite upphöja cavaletti:-)) slut betyget  8 av 10 ...lite för övertänd:-)) ville lite för mycket men innan slutet så gick han lugnt och balanserat....men han var så svettig, jag kanske måste klippa han lite ändå. Det blir aldrig nån vinter och han har pälsat på sig ändå rätt bra så det kanske blir oundvikligt för det tar sån tid för han att torka.    

Av Marlene Hedberg - 5 november 2011 19:38

Ja nu är det bara en vecka kvar tills jag   har min transport i min ägo  , det känns bra så man får börja förbereda killen för ett åk i den fina transporten.

     



Av Marlene Hedberg - 4 november 2011 20:18

Visst är hon fin när hon ska iväg på HallowenDisco!!

 

Hon ser lite farlig ut!!

          

Av Marlene Hedberg - 4 november 2011 20:11

Har köpt på mig lite mer filmer som jag tänker använda lite i min lektionsteori:-))

*Hopplära (Strömsholmsmetoden) så som jag fått lära mig när jag gick hoppinstruktörbiten:-) som jag har diplom på:-)

*Rida terräng, fälttävlans grunder.

*Rörelse utan gränser.

Tror att dessa filer kan man förstå bra och alla kan lära sig av...lägga upp sin träning mm

 

Av Marlene Hedberg - 4 november 2011 19:53

Nu har jag sån abstinens!! jag vill rida !! jag provade å rykta Mirco i kväll men det går inte så bra :-( hans ben går bra får det är lågt och bra men så fort det blir ovan midjan så gör det ont i hela skulderpartiet....så det är inte läge att rykta nått än. Sen ska man då stå och se när nån annan borstar min häst och de gör ju fel:-))) jag är en stor perfektionist när det gäller att rykta hästarna innan ridning :-) fråga min syster Maria:-) hon har fått gå den hårda skolan när det gäller att rykta mina hästar...så hon kan rykta hästar ..

Sen när Magnus ska mocka så ser det så bakvänt ut när han gör det så då går jag ut ur stallet för han gör ju fel!! jag längtar tills jag kan göra allt själv igen...hösäckar är inte där de ska osv...men jag ska va glad att han vill hjälpa sin stackars fru     

     

Av Marlene Hedberg - 4 november 2011 09:50

Har funderat på att plantera in sånna här varelser i min gödselstack:-)) Nån som har provat?

Kompostmask

Kompostmask

 

Välmående italienska och svenska kompostmaskar som håller gödselstacken eller komposten ner. Masken omvandlar materialet till en koncentrerad massa som är idealisk för gödsling av krukväxter, rabatter samt toppdressing av gräsmattan. Trivs masken (lagom fuktigt, och har varierat material i komposten/gödselstacken) förökar sig en fullvuxen mask med en unge om dagen. Antalet maskar anpassas slutligen till kompostens storlek. Masken måste förvaras frostfritt eller isolerat om den inte lever i en gödselstack.


Det kan ju vara värt att testa om det funkar så bra som jag tror   

Av Marlene Hedberg - 3 november 2011 18:09

Just nu så känns det så tråkigt då jag inte kan rida inte ens rykta hästarna kan jag  tur att man har en snäll man

så det har inte hänt nått här på Norrstrandsstallet. 

     

Han fick lite kort lugg:-)) men det växer ut.... 

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards