BLOGGEN

Alla inlägg under november 2011

Av Marlene Hedberg - 18 november 2011 09:21

Vi åkte iväg till Bygdeå för att hämta transporten och på hemvägen så svängde vi förbi Morgan och Sofie för lillebror fyllde år i går så då fick vi lite tårta och kaffe också:-) gott!

Ja hur som helst....När vi kom fram till transporten så reagera jag inte först men sen ...den var inte antracitgrå utan silvergrå!!:-) hmmm... Det var en sån här färg  jag skulle ha!! men det gör inget så här nu i efterhand för den var fin den med och kanske lättare och hålla ren:-) sen när vi fällde ner baklämmen så sitter det innerdörrar i transporten och det hade vi bestämt att jag inte skulle han så det måste ha blivit ett missförstånd där men nu har jag dom och vill jag inte ha dom eller använda dem så är det bara att haka lös dem:-) men det blev ju 3000:- till i kostnad.-( såden blev lite dyrare i slutändan men då har jag en sprajtans NY transport och den ska inte besiktas förrän om 3 år.

Jag kommer inte att låna ut denna transport till någon:-) Jag måste passa på att tvätta både bil och transpot nu när det inte är så kallt ute för det var skitit på vägen.


Av Marlene Hedberg - 17 november 2011 10:52

Nu finns det en "TILL SALU" länk på hemsidan:-) så titta gärna in där just nu är det lite hästprylar men det kommer att komma in lite av varje där:-)    

Av Marlene Hedberg - 16 november 2011 22:21

Imorse så gjorde vi lite ledövningar och det är väldigt nyttigt! helst för den här killen som är lite tryckkänslig bak:-) så vi lägger focus på det och att han ska stå stilla och jag ska kunna gå bakom han han stå stilla men han vill ju naturligt följa mig runt så det tog några gånger innan han förstod att jag ville att skulle stå stilla:-))

Ikväll så longerade jag en ca 15 min han var så arbetssugen och svettig blev han !! han har fått rätt mycket päls så jag tror ändå att jag måste raka han lite där fram nån halvklippning tror jag :-) jag har hållit på att toleransträna han med det ena och det andra för han är ljudkänslig så jag får se om jag måste stoppa nått i örona på honom...skulle helst vilja ha en maskin utan sladd så jag kan gå ut och klippa han så han inte känner sig trängd...av maskinen alltså.-)då får han lite utrymme ifall han vill fly undan och jag kan hålla han i ett grimskaft istället så får han springer  runt mig och då är det bra om man kan hålla på tills han slutar springa och står still ...då slutar man att klippa för då lär han sig att han ska stå still. Jag har kört den metoden med allt en häst ska stå ut med sprayflaskor med mygg medel och pälsglans och allt men vill smeta på..:-) spruta tills de står still sen sluta ..det är belöningen sen behövs det bara några gånger så accepterar de vad man gör och kan lita på en  

I MORGON HÄMTAR JAG ÅKET !! KÄNNS BRA !! äntligen kan man "kanske" börja åka och träna på klubben men jag är lite tveksam att åka dit just för att det luktar massor i ridhuset och det är hästar som hostar där  jag kan åka till Idas ridhus tills det är gjort nått åt det i klubben:-))  

Av Marlene Hedberg - 15 november 2011 19:00

Jag var i väg efter lunch och besikta bilen men fick en anmärkning på vänster bromsslang fram var skadad så då tyckte han att jag kunde byta båda fram eftersom den anda såg så där ut:-(( ja det är sånt man få ta när det är förslitnings grejer...annars inget annat:-) så det var ju bra.

Jag har haft tok ont i nacken idag så det var bra att jag hade tid hos sjukgymnasten idag ...ska prova med lite Ts som små elstötar som mjukgör musklerna ...det onda tror jag kommer från att jag bar lite bommar och hinderstöd i går på klubben när jag hade hoppkursen:-)) sen fick jag springa med lite hästar och det var nog inte så bra det heller....hur som helst så tyckte hon inte att jag skulle jobba förrän jag inte känner så mycket och man måste kunna tex. dammsuga hemma utan att det gör ont sen, då först var jag redo att gå tilbaka på jobbet:-)) jag har JOBB abstinens!!! saknar mina arbetskamrater:-))

    

Nu ska Magnus börja promenera med Mirco allafall så han får lite mer än det jag kan ge honom just nu nån longering i veckan kan det bli och lite skritt på ridplan:-)

   

Av Marlene Hedberg - 14 november 2011 22:11

Ikväll så var jag iväg på klubben igen för min kväll där:-) det är kul att komma dit och se tjejerna utvecklas vecka för vecka sen hade vi en lite för het häst i kväll och vi skulle försöka avstyra det hela men då blev det ett stop i stället och  tjejen for av sin häst och hon vill så gärna rida igen men det gjorde för ont i armen:-(( Hur som helst så är det en jätte tuff tjej så vi tar nya tag till veckan  och jag hoppas att det gick bra:-) nästa gång så ska de få rida upp för sitt märke I i hoppning och det är bara 3 bommserier så det ska nog bra:-))

Det har ju hänt lite "avsittningar" nu på hopplektionerna och det är svårt att hitta en bra häst som är lagomt pigg och villig på att hoppa :-) antingen så är det seg mot hindret och ingen bjudning och då handlar det om mer att hästen inte har kunskap om hur den ska göra vid hoppning och då måste man ha en erfaren ryttare på men det är ju inte så alla gånger och det andra fallet är att hästen är för het och så fort den får galoppera så drar den och bockar ?? och  men ser att hästen tycker det är kul att hoppa och då måste man ha ryttare som axlar den uppgiften som kan hålla den lugn och fin emellan hindren:-)...men allt går om man vill.-)



Av Marlene Hedberg - 13 november 2011 21:34

Man säger så här "Goda ryttare är diplomater"   

Både arbete med unghastar och vid korrigering av olater ska man ta strid med hästen så sällan som möjlgt. Genom markarbete och uppmärksamhetsövningar vid hand, genom att rida korrekt och undvika stress så förebygger du olaterna. Det är också viktigt att aldrig ställa för höga krav.

Skulle det bi en dispyt mellan din häst och dig som ryttare(något som ryttaren själv bestämmer), måste du ta dig tid till försoning efteråt. Lämna inte hästen när du fortfarande är arg eller hästen fortfarande är upprörd /stressad av situationen. Avsluta arbetspasset när hästen har gjort rätt, beröm den ordentligt och pyssla om den en stund i stallet.

Dessa saker är lite vad jag tänker på när det gäller att jobba med hästen sin  och att man även planerar sin ridning väl...man brukar säga så här att har man oreda runt om kring sig i stall och grejer ligger överallt i stallgången så har man ingen ordning på ridningen heller!! bruka stämma rätt bra 

 Sen lite kloka ord som jag har fått höra och lärt mig av är att...

Man ska inte bara fundera noga över vad som kan rättas till hos hästen utan även noga granska ryttaren som ridit den tidigare. Då kan man ofta hitta förklaringar till varför hästen gör motstånd och inte vill samarbeta på rätt sätt..

Är hästen trotsig? Ofta har den bara ett överskott av energi som den inte fått utlopp för:-))

Av Marlene Hedberg - 13 november 2011 20:04

Nu har jag fått regnumret till min transport så vi hämtar den troligtvis på torsdag, nu är den på Norrtrailer allafall ...jag har väntat ca 9 veckor på den...Nu är den helförsäkrad f o m idag:-)

   

Av Marlene Hedberg - 13 november 2011 10:15

Imorse så fick pappan i det här huset tårta på säng!! vilka snälla barn han har Magnus... och present fick han också och tur har han som har en fru som kan hjälpa barnen att BAKA  

     

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards