BLOGGEN

Alla inlägg under september 2011

Av Marlene Hedberg - 6 september 2011 10:32

Tårta!! ikväll blir det med paket kl.17  , ska bli väldigt kul och se hans reaktion på cykeln:-) En liten bild av killen då han var på Barbiekalas i Luleå då Leja blev 7 år:-)

            Ja hur som helst så tycker jag Mirco har svarat bra på medicinen vad jag kan se hur han beter sig när jag ryktar honom:-) så i morgon ska det bli första skrittturen ut så få vi sen hur det går...om han gör likadant? men jag tror inte det..

Jag måste bara säga det att det spelar ingen roll att det regnar ute för när man kliver in i stallet på morgon och man möts av 3 hästar som gnäggar både lågt och högt när de ser en så blir man så varm inombords  då får det vara vilket väder som helst ute och det gör ingenting!!.

   Jag älskar mina hästar och Mirco speciellt för han är sån speciell å go häst och han talar verkligen om om han inte gillar nån:-) helst ska han gilla bara mig:-)) men det går ju inte:-)))Han skulle heller aldrig göra nått elakt med vilje mot nån och är otroligt snäll att rida, skulle vilja se hur han gör om nån annan skulle rida han?? hur som helst så det känns tryggt att veta för mina barn kan vara runt han när jag ryktar och han rör inte ett ben.....:-) snaaaart om ca 1 månad får han sitt nya åk!! en sprajtans ny transport med pullmansystem på fjädring och allt så då gäller det bara att övertyga han att i denna åker han mjukt och skönt i.

Jag kommer inte att hyra ut den till någon annan än den som hyr stallplats av mig, vill inte att den ska gå sönder.

Gold Classic

Gold är en ny modell från Cheval Liberté, det är mycket gott om plats i denna vagn
som är både längre och bredare. Till Gold Classic går det att beställa
fronturlastning eller sadelkammare i den integrerade sadelkammaren är det Två st
nedsänkta foderkrubbor.

Innermåtten är

Bredden  1650 mm
Höjden    
2300 mm
Längden 3,130 mm
Mellan    1100-2000 kg
Tjänstevikt (egenvikt) 780 kg
Maxlast  1220 kg

Priset på Gold Classic är 57.900: - inkl. moms

Om du vill ha integrerad sadelkammare eller
fronturlastning så är det ett pristillägg på 5.000:- inkl.moms

Hård glasfiberlucka bak 3.000:- inkl.moms










 
 
 
 
Av Marlene Hedberg - 4 september 2011 21:52

Nu har man äntligen gjort helg:-) så var man ledig i 2 dagar så det känns riktigt bra för det är lite och fixa här hemma. Imorgon så blir det en sväng till Lycksele, vi åker dit när Leja slutat skolan...lite saker som fattas till Fabians födelsedag som är på tisdag!! 5 år blir killen då :-) ska bli kul att se hans reaktion på hans ena födelsedags present  han kommer bli så glad.

Ikväll så tog Jessica in hästarna och natta dem för jag jobba till 21.30

  Det är guld att ha en som Jessica i stallet..kram   Jasper med lite stort täcke:-)..st 95 jag tänkte att jag tar en storlek större...han har 85 i normala fall men då har en del täcken var snäva fram över bringan...ack så man bedrog sig , detta täcke skulle jag ha tagit 85:-)

Av Marlene Hedberg - 4 september 2011 09:49

Ja nu är det synd om Roy ...han har ej tjeja hemma som är i höglöpen!!Så då är det till att ha koll på dem för det går på ett ögonblick!! så sitter de i hop men vi har ju varit med på ett antal löp nu så vi börjar på att ha riktigt bra koll på dom. Roy han är en bra han hund han gnäller inte när tikar löper bara utan det är när de börjar på bli mot 12-13e dagen som det kan bli "lite" besvärligt...det är flera som har blivit chockad när jag sagt att hon löper och han inte bryr sig. Han har lärt sig att tikarna är inte intresserad att han i förstadiet att löptiden så varför bry sig om dem då 

Det är en sak till man får ha koll på också är att det kommer hundar utifrån nu på hösten som vill hälsa på våran tjej..äljjakt!! en klassisk kommentar är " jag kan inte förstå varför han springer hit ?? ingen älg jagar han heller? konstigt när det finns en goluktande tik att hälsa på:-)Å en SNYGG!! en dessutom  

       

Av Marlene Hedberg - 3 september 2011 22:12

Lite grundläggande regler hur man ska behandla en häst....Bara den som ÄR hästens bästa vän kan få hästen som bästa vän. Rent praktiskt finns det några viktiga regler man måste följa för att kunna vinna hästens vänskap:

Sysselsätt dig så mycket som möjligt och på ett positivt sätt med din häst. Hälsa glatt när ni träffas och skiljs åt.  

De övningar som hästen inte tycker om och inte glatt och villigt utför ska du inte lägga i slutet av lektionen...avsluta istället med välbekant, roliga övningar som hästen behärskar. Då får du möjligheten att berömma den och belöna den.

Om hästen verkligen måste bestraffas ska du vara allvarlig och kanske till och med sträng, men aldrig arg eller häftig....efter bestraffningen måste ni bli sams igen.

Skulle hästen inte kunna utföra det du vill att den ska göra och du måste bestämma dig för om den är trotsig eller oförstående, kan du försöka få den att utföra en annan liknande övning som är enklare.

När hästen har klarat den övningen kan ni skiljas som vänner.  

Avsluta alltid lektionen med beröm och belöning!!  

En häst/djur ska inte behöva tåla ovänlig behandling, allra minst av sin skötare/ägare!!= SANT  

Av Marlene Hedberg - 2 september 2011 21:30

Ja ingen ridning i dag ...har börjat med penecilin på killen alltså med. är dyrt till häst!! tur att jag kan skicka in till försäkringsbolaget och få igen en del av kostnaden.. i  5 dagar ska han äta den så sen får vi se då. Jobbar hela helgen så det känns rätt bra faktiskt när jag ändå inte

kan rida:-) ja hur som helst så får jag höra imorgon kväll om det blir nån till häst hit spännande!! ska bli kul och se film på hästen om det är nått att ha:-)) hon är gammal hästen så man får ha överseende med en del saker...   

Av Marlene Hedberg - 1 september 2011 19:09

Jag har skurat boxen i dag så nu är den riktigt ren och fin   målat på lite i stallet har jag också  gjort..skruvat upp krokar för hösäckarna bredvid foderrummet, så nu har allt sin plats:-)

Idag så fick jag tag på vet så nu har han fått Hippotrim och finadyn utskrivet så får vi se vad som händer:-)

ÄNTLIGEN SÅ HAR JAG BESTÄMT MIG!! en sån här ska jag beställa imorgon;-)



En antraciet svart/grå, den kostar 65,900:- med innerdörrar och frontutlast, sen tror jag att jag ska prova med gardin bak för jag har bara hört possitivt om dem, sen kan de ju spricka vid kyla efter 3-4 år först när de har blivit använda mycket. en fördel med den är att man kan ha öppet ca 10 cm när man ska åka kortsvängar:-)det går ju inte med en lucka eftersom den sätts fast i rampen, sen när den går sönder så kan man byta till lucka om man vill det då:-) sen är det step up och step out på den också:-)Jag har vela med färg hit och dit det finns silver, blå och antraciet att välja på, Vad tycker ni om för färg?


Teknisk  data för Gold ClassicStandardutrustningExtrautrustning

Total längd 4,47 meter

Total bredd 2,14 meter

Total höjd 2,72 meter

Invändig längd 3,15 meter

Invändig bredd 1,67 meter

Invändig höjd 2,30 meter

Totalvikt 1100-2000 kg

Vikt 775 kg


Pullman komfortfjädring

2-vägsramp

Aluminiumgolv

Inställbara bommar

Säkerhetsbommar som kan utlösas utifrån

Invändigt lyse

Sparkskydd

Stoppning på sidorna

Stoppade bommar

Hellimmad gummimatta

Gasfjädrar på rampen

Två öppningsbara fönster

Taklucka

Automatisk rullgardin

Högt placerat bromsljus

Mjuk mellanvägg

Automatiskt stödhjul

Färganpassat tak

Sadelkammare på dörr

Integrerad sadelkammare

Fronturlastning

Lång bom

Reservhjul med hållare och däckskydd

Övre lucka i glasfiber

Aluminiumfälgar

Dubbdäck

Innerdörrar bak


Pris från 55.900 kr inklusive moms

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards