BLOGGEN

Alla inlägg under juni 2011

Av Marlene Hedberg - 19 juni 2011 21:42

Idag så har jag nästan mockat ur sommarhagen klart!! för nu är det så pass torrt så det går att gå där:-) Jag försöker hålla vinterhage och sommarhagar men i vintras sprack ju den planen när det kom 2 st ston hit och Mirco han blev ju hingst han ...trodde han allafall så vi var tvungen att använda ena sommarhagen. Jag är rätt less på denna sur backe!!! Ridspåret har torkat så där, Magnus sladdade det i dag men efter några varv så börja marken att gunga!! helt otroligt...

Mer sand på så blir det nog bra eller bättre:-)

   Min otroligt härliga häst  man blir aldrig less på hästar!! Visst håller ni med mig att hästar är underbara?  

Av Marlene Hedberg - 19 juni 2011 09:36

Zoogo han stod för skutten i hagen i dag jag släppte dem  i spåret så de fick agera lite gräsklippare och de sprang in och ut ur hagen och in i spåret och längst bort i hagen och tillbaka som om de var tokig          Hej och hå var det går!!!

   Sen Mirco med lite skutt också man hinner inte med och ta kort på flera hästar samtidigt:-)

              Hans nya grimma från Hööks  Jasper han åt mest!! gott med gräs..    

Av Marlene Hedberg - 18 juni 2011 22:17

Lite mera tipps på dofter som inte insekter tycker om...

*Ge hästen vitlök varje dag, pulver form eller flarn....jag ger mina hästar det:-)

*Man kan koka upp fodervinäger med valnötsblad och spruta sen på dagligen med en spruta, man får se upp lite om man har en skimmel för det kan bli missfärgningar på hårrem.

Lukten av nejlikolja och lavendelolja eller en blandning av båda håller insekter borta en lång tid. Oljan stryks på med en liten svamp och det räcker att du applicerar på huvudet EJ ögon näsborrar, mun och insidan av öronen.

* Sen har de Cederträolja som du kan gnida in runt hästens könsorgan.

Om du får mycket insektsbett på juver och skapet hos hästen så kan du behandla med en blandning av arnika och ättiksvatten. Tvätta av med lösningen och smörj sen in med ett tjockt lagr mjölkfett( en blandning av vaselin och glycerin som finns på apoteket).

* På färska bett hos din häst och dig själv så kan man gnida in dem med färsk lök.

Jag har provat nåra av dessa recept och de funkar faktiskt och jag har fler om det är nån som är intresserad av gamla huskurer för hästar 

Ett bra myggmedel om man inte vill köpa dyra medel så testa

1 del ättika 12%

4 delar vatten

4-5 klyftor vitlök som du pressar ner i en glasburk och häll sen ner vattnet och ättikan i det stäng locket och in i kylen över natten. Sila bort alla rester av vitlöken och häll det i en spruta och spraya på din häst under magen, bringan och skapet/juvret...fungerar riktigt bra;-)

   Emil , saknar denna häst oerhört mycket!!


Kvällens ridpass bestod av klättring !! i skritt och galopp uppför och nerför,,,inte galopp nerför men :-) det gick bra och vi passade på att träna lite sidvärts också och det går bättre och bättre.. man har mycket gratis när man gör de ute för de vill ju frammmm!! och det är ett plus   


Av Marlene Hedberg - 18 juni 2011 19:56

Om man håller stallet rent och svalt blir det inte överbefolkat med flugor. I utestall och lösdriftsstall för det gärna vara mörkt för att minska fugbeståndet, men i ett vanligt stall med boxar ska de vara ljus för att hästarna ska trivas. Flugor gillar inte doften av citron och kryddnejlika. Häng upp en citron som du stuckit hela dryddnejlikor i, eller ett fat med nejlikolja i det kan du även göra inne i ditt eget bostadshus så flyr flugorna:-)

Sen har vi spindlarna! städa inte bort alla för de tar ju också flugorna. 

När man ska rida ut så kan man blanda en del starkt svart te med en del fodervinäger, enkelt så spraya du på det med en blomspruta:-) eller häller det på en tvättsvamp och smörjder in hästen. Man kan även dränka in en tygbit i eukalyptusolja sätta fast den på sadeln innan man rider ut.

Häng inte upp klibbiga flugfångare i stallet det är väldigt klibbigt om hästarna skulle råka fastna i dem sen har vi fåglarna som flyger in och kan fastna i dem. 


Av Marlene Hedberg - 16 juni 2011 22:19

Jag tycket man hinner ingenting!! dygnet har för få timmar...helst nu när man håller på måla, gräsmattan ska klippas och det ska ridas:-) det är väl det enda roliga:-) visst det blir ljust och fint men men ...trött blir man..

Ja uteritt är väl det vi sysslar med jag och Mirco tills planen blir fixad. Vi får utforska fler vägar och fara på nån lååång tur nån dag här när man är ledig och snart har man ju semester 

Jag ringde och pratade med Marie S från Lycksele idag och det är bara att komma den 3/8 för att vara staketryttare:-) man betalar när man kommer dit och jag sa att vi är 4-5 stycken allafall från Åsele som kommer och vi var varmt välkomna:-)

Vi diskuterade runt Mirco och problemen runt lastningen och hon lät förvånad ett par gånger hur han gör när man ska lasta han, hon trodde också på frontutlast plus step up ramp..  så jag funderar på om jag ska ta hit henne för en dag å kanske få lite hjälp:-) men hon tyckte det lät bra med att fortsätta träna som jag gör med att skick in han i transporten så inte jag blockerar hans väg och att det blir en maktkamp!! Det går ju framåt men det som är problemet nu är att jag har ingen transport att lastträna med för rampen är inte bra och jag vill inte att han ska kliva upp och ner och fram och tillbaka på den för mycket för då kanske han brakar igenom...Undra när jag ska få en ny   

Av Marlene Hedberg - 15 juni 2011 21:29

Hööks har ju rea på Exellent ridbyxa och jag fick dem idag ...så sköna ridbyxor, tunna och svala nu när det är sommar. Ett par svarta blev det med helskoning, nu hade de bara herr storlekar kvar såg jag. Sen blev det terrängskydd till Mirco som matchar terrängbootsen han har, väldigt bra är dem..

Ikväll så blev det bara rykt i stallet och lite pyssel, hundarna fick sig en längre sväng i stället eller längre än vad de bruka få på kvällen.  


En liten bild på Roy när han var 12 veckor gammal och han ville gärna krypa in under vattenskålarna  



  Ja i soffan låg han då givetvis:-)

Av Marlene Hedberg - 14 juni 2011 21:23

Kvällens ridpass blev en flopp förutom själva hoppningen...han ville inte gå framåt, trög som tusan, sparka mot skänkeln! PROTESTER hela tiden ...han talade tydligt om för mig att han gillar inte ridplanen den är mjuk här och där och hård lite här och var så jag tror jag sår igen skiten och gör hage av den i stället eller har gräsplan. När jag styrde mot hindret så då sprang han på och hoppade men det blev inge bra flyt före hindret och efter så det blev nått ryck i bettet...inte bra:-(  han ville inte gå fram....tuggade på bettet gjorde han också :-( jag hade tagit på ett mässing bett för att testa detmen det gick då inge bra, krullade ihop sig och bjöd inte fram!!!!   jag red ut en sväng i stället  Just nu så känns det som att det blir ingen hoppkurs..hm...jag har ingen plan att träna på ......sen går f....t....... inte in i transporten:---((((

Hur som helst så ....till nått helt annat:-) jag håller på att göra vardagsrummet fint hemma jag målar och målar slipar och spacklar...tror jag ska måla om fönstren också för de är så där fult betsbruna, men det är mycket jobb, jag är så less på all furu i huset så nu ska allt bli vitt!!

Sen håller min gube på att göra en altan eller ett soldäck och det kommer att bli snyggt och rätt stort! 6m gånger 4½m. Kommer att betsa på det i en" svart" färg så ådringen syns. Jag testade lite i dag för att kolla färgen och det blir som grå/svart, jättefint   de flesta tar inpregnerat virke men det tog vi bara till alla balkar eftersom de är närmast backen men jag gillar inte den gröna färgen eller brun finns det också att ha till golv för det blir så fult med åren...så därför vill jag sätta färgen själv på betsen.   allt för att krångla till det   

    

Av Marlene Hedberg - 13 juni 2011 21:36

Ikväll så åkte vi i väg och hämntade närmare bestämnt 66 balar hö = 924kg hö 

så nu klarar vi oss till nästa skörd, känns bra.

Jag hade tänkt rida lite dressyr i kväll men vi kom hem 21.00 så det får bli i morgon i stället, lite ofrivillig vilo dag för Mirco.

Jag funderar och tänker rätt mycket på hästar i allmänhet...man undrar när man ser hur en del hästar ser ut ...magra och de ska prestera prestera...hur orkar de?

Även tvärt om när de är tjocka och ägarna inte fattar att de kan bli riktigt sjuka!!!

som det här med avmaskning...en del tycker att det är fördjä.... att man måste ta träck prov på hästarna för att få recept utskrivet ! jag tycker att det är super bra för det är ju för hästens bästa inte att det blir struligt för hästägaren att göra denna procedur...vi är rätt bekväma av oss människor...för än hur det är så talar provet om att hästen har mask och det gör det inte om du bara avmaskar hästen och sen tror att den är av med masken..de kan bli recistenta mot mask och att viss avmaskningsmedel inte biter på viss mask..Man ser min kille han hade 1900epg och det är MYCKET!!vi hade två lånhästar till nu i vår och det visar ju att han fått det av dem för han hade ingen mask förra kollen innan de kom till oss så hoppas Petra gjort träckprov på damerna... Mirco fick 2 dagars kur för det så de ska vara borta men...Mirco har haft lite hosta nu sista tiden och jag har trott att det varit för kutterspånet men nu när han är avmaskad så har han slutat hosta så där konstigt? han hade nog mycket mask som åkte upp och ner även kanske in i lungorna...jag vet att det finns hundmänniskor som har varit tvungen att ta bort halsmandlarna på hundarna för vet trott att det varit fel på dem men då har de bara kört en rejäl avmaskning så har hostan försvunnit och det var där min misstanke kom nu när jag och min hovslagare stod och pratade och spekulerade vad det kunde vara då Mirco hosta så konstigt i bland och på ATG så såg de inget i halsen ...lite lite röd bara var han när jag kollade.. inget att oroa sig för sa hon.

Jag ska ta ett träckprov i augusti igen för att se om masken är borta...han är ju ung och då har de lättare att få mask, men jag vill ha bort den för han kan blir riktigt sjuk.

Jag fick frågan i dag om jag skulle vara med på kurs för Per-Erik i augusti men jag har ingen lust att anmäla mig och sen får jag inte in han i transporten!!! jag är rätt less på den situationen...lastträning lastträning...visst det går bättre men??? ej säkert så jag tänker vänta med anmälan. Jag tänker därimot anmäla mig till John Moore kursen som är 3-4 aug, staketplats för då behöver jag inte bråka med nån häst dit och man lär sig mycket bara av att se andra lösa sina problem...300/dag kostar det...nån fler som vill hänga på? vi kanske kan samåka?

John Moore Träningsläger 2011


Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards