BLOGGEN

Alla inlägg under juni 2011

Av Marlene Hedberg - 23 juni 2011 10:14

Man blir glad när man ser solen när man vaknar blommorna blommar i köket och hästarna likaså som rullar sig i glädje...och springer!!         Mirco i solen. 

Av Marlene Hedberg - 22 juni 2011 22:50

Ikväll har Marica varit här och skodd om Mirco så nu har han fina hovar  8 veckor prick blev det och jag tror jag ska sko om han kanske vecka 6 nästa gång för de var långa och ändå tog Marica mycket förra gången också. Han går ju mer i ridning nu och  det stimulerar hoven mer att växa också:-) Fick byta skor på han för de var nednötta på dessa 8 veckor med ridning, jag måste ju alltid rida en bit på asfalt när jag ska nånstans så då nöts det lite:-)    

Av Marlene Hedberg - 22 juni 2011 10:20

Nu är katterna avmaskade och hundarna inne på sin andra dag av Axilur  så imorgon då är alla djuren avmaskade på den här gården:-) 

En av katterna spydde upp bandmask !! jag trodde det var pasta först...men det var stora äckliga maskar som hade dött av avmaskningsmedlet!! få se om jag måste göra en gång till på henne, ska prata med vet för hon ska steriliseras snart:-)    

Av Marlene Hedberg - 22 juni 2011 08:36

Benskydd?? vad ska man ha och varför??varför kostar de så mycket??

När man hoppar så måste man ha nått som skyddar senorna och ballarna på fram benen och bak för eventuella slag...vid dressyren så har man för att hästen ska få ett bra stöd...jag tycker personligen att man kan linda benen om man ska rida ett hårt dressyrpass:-)Rider man ut så skyddar man benen för att man rider i terängen mot grenar och stenar, sånt hästen kan skada sig på i skogen. Terrängskydd eller senskydd är att rekomendera:-)boots kan man ha också, jag brukar ta på boots om jag vet att jag ska klättra eller rida ut i själva skogen.

Här har vi olika skydd som kostar olika mycket men är lika bra..just för att skydda benen vid olika grenar vid ridning.(Jag tog bort bilderna för de försvann!!)

BENSKYDD PRO AIR 699kr för alla fyra skydden ett bra och billigt alternativ:-)

HORSEGUARDBELLBOOT NEOPRENE 119kr


PRESTIGE T-TECH BENSKYDD 1550kr, lite dyrare bättre kvalitet men...

är det värt det?

VEREDUS BOOTS CARBON SHIELD 1449kr, för dyrt tycker jag:-) men säkert bra...


CATAGO DRESSYRSENSKYDD 4-PACK 799kr  ett bra pris om man inte vill bandagera benen på hästen.


VEREDUS PIAFFE EVO 1649kr/paret, dyrare och visst snyggare men ....för dyrt tycker jag:-)

Av Marlene Hedberg - 21 juni 2011 21:42

Nu börjar jobbet i morgon men jag kom på idag att jag går på semester nästa onsdag och börjar inte förrän 8 augusti!! jiha va skönt!!

Projektet här hemma blir riktigt fint ljust och vitt framför allt:-)  så jag ska nog måla lite mer här hemma, började i går och målatvätta trappen för den har jag nu börjat grundmåla vit, trappstegen ska betsas i nån träton har ej bestämnt kulör än:-)...

       

Hästarna var rejält blöta och ville in!! Mirco hade nått skit täcke på sig som han var blöt rätt igenom...bättre att de är utan täcke än ha ett kallt blött täcke på ryggen.

Hans täcke hade inte torkat för elementet hade inte gått igång i natt så de kunna torka:-((Jag måste beställa ett till täcke för det är bra att ha två. Mirco är lite längre i kroppen än vad Mizindra var så alla hennes täcken är för små. Jasper han har jag beställt ett nytt åt nu för Hööks har ju 50% på massor av saker! ett lila med stjärnor på  


Av Marlene Hedberg - 20 juni 2011 20:39

Jag skulle ut och rida i kväll men när jag tog av honom täcket så upptäckte jag att han var jättesur när jag drog av han täcket från manken och bakåt...hm tänkte jag då?? nått är fel:-(  Jag ställde han i gången och kollade igenom honom och han var JÄTTE VARM!!  på bogarna mest på höger sida?? då undrar man, jag red han i förrgår och i går så var vi bara ut på gräsjakt på gården så då red jag inte men han kan ha halkat och sträckt sig när de springer som dårar i bland det är en nackdel att ha stor hage och de fick nå tok för sig i förrgår så man vet ju aldrig och då var han lite körvig att hoppa upp på men då var han inte varm och svullen???..Ja han får vila några dagar så får vi se. Kylde ner det så får vi se vad som händer..annars så får jag kolla upp det med vet.      När man är som mest ridsugen så FÅR man inte rida man skulle ha haft 2 st hästar ändå   

Av Marlene Hedberg - 20 juni 2011 12:19

Det var en hel vecka med fotboll för Leja och hon tyckte det var skitkul!! men jobbigt, ont i benen varje morgon tror jag..men fredagen var extra kul för då kom brandkåren och de spruta vatten och det var vattenkrig!!! alla spelarna hade vattensprutor och pistoler:-)

             

Av Marlene Hedberg - 20 juni 2011 12:07

Idag så målas andra varvet i vardagsrummet och fönsterna är målartvättade och grundade invändigt plus listerna runt fönstren  själva fönsterkarmen får jag ta när det är bättre väder ute. Blombrädorna ska också målas. Fick mail om att mina nya gardiner är på väg också så det blir kanon!! .

Hade tänkt betsa och olja golvet klart ute idag men det får jag ta en annan dag..hade tänkt soldäcket skulle vara klart till midsommar      Brasse ute på strövar stråt:-)

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards