BLOGGEN

Alla inlägg den 18 juni 2011

Av Marlene Hedberg - 18 juni 2011 22:17

Lite mera tipps på dofter som inte insekter tycker om...

*Ge hästen vitlök varje dag, pulver form eller flarn....jag ger mina hästar det:-)

*Man kan koka upp fodervinäger med valnötsblad och spruta sen på dagligen med en spruta, man får se upp lite om man har en skimmel för det kan bli missfärgningar på hårrem.

Lukten av nejlikolja och lavendelolja eller en blandning av båda håller insekter borta en lång tid. Oljan stryks på med en liten svamp och det räcker att du applicerar på huvudet EJ ögon näsborrar, mun och insidan av öronen.

* Sen har de Cederträolja som du kan gnida in runt hästens könsorgan.

Om du får mycket insektsbett på juver och skapet hos hästen så kan du behandla med en blandning av arnika och ättiksvatten. Tvätta av med lösningen och smörj sen in med ett tjockt lagr mjölkfett( en blandning av vaselin och glycerin som finns på apoteket).

* På färska bett hos din häst och dig själv så kan man gnida in dem med färsk lök.

Jag har provat nåra av dessa recept och de funkar faktiskt och jag har fler om det är nån som är intresserad av gamla huskurer för hästar 

Ett bra myggmedel om man inte vill köpa dyra medel så testa

1 del ättika 12%

4 delar vatten

4-5 klyftor vitlök som du pressar ner i en glasburk och häll sen ner vattnet och ättikan i det stäng locket och in i kylen över natten. Sila bort alla rester av vitlöken och häll det i en spruta och spraya på din häst under magen, bringan och skapet/juvret...fungerar riktigt bra;-)

   Emil , saknar denna häst oerhört mycket!!


Kvällens ridpass bestod av klättring !! i skritt och galopp uppför och nerför,,,inte galopp nerför men :-) det gick bra och vi passade på att träna lite sidvärts också och det går bättre och bättre.. man har mycket gratis när man gör de ute för de vill ju frammmm!! och det är ett plus   


Av Marlene Hedberg - 18 juni 2011 19:56

Om man håller stallet rent och svalt blir det inte överbefolkat med flugor. I utestall och lösdriftsstall för det gärna vara mörkt för att minska fugbeståndet, men i ett vanligt stall med boxar ska de vara ljus för att hästarna ska trivas. Flugor gillar inte doften av citron och kryddnejlika. Häng upp en citron som du stuckit hela dryddnejlikor i, eller ett fat med nejlikolja i det kan du även göra inne i ditt eget bostadshus så flyr flugorna:-)

Sen har vi spindlarna! städa inte bort alla för de tar ju också flugorna. 

När man ska rida ut så kan man blanda en del starkt svart te med en del fodervinäger, enkelt så spraya du på det med en blomspruta:-) eller häller det på en tvättsvamp och smörjder in hästen. Man kan även dränka in en tygbit i eukalyptusolja sätta fast den på sadeln innan man rider ut.

Häng inte upp klibbiga flugfångare i stallet det är väldigt klibbigt om hästarna skulle råka fastna i dem sen har vi fåglarna som flyger in och kan fastna i dem. 


Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards