BLOGGEN

Alla inlägg under februari 2011

Av Marlene Hedberg - 20 februari 2011 20:32

  Härligt med värmande sol!!!! ja det blev lite hästeri på morgonen...rykt för hela slanten, det tar ett tag att rykta igenom 4 st och 2 av dem tappar hår!!!

Det rasar av Pepsi och man får hår överallt i munnen,ögonen ja inte kul..:-( men skulle vilja raka av allt men jag tror jag väntar ett tag:-)

Vi tog bob och pulkor och åkte till östernoret och grillade korv vid hembygdsgården, de har en fin ritta och grillring där med en lämplig pulkbacke för barnen, så härligt i solen!!!

Hoppas ni har haft en lika fin dag som jag har haft  

Av Marlene Hedberg - 19 februari 2011 20:55

Idag så åkte jag in till klubben för att hjälpa Sofie med löshoppning och det blev 4 hästar till som var sugna på hoppning Cabello, Toppis, Operett och Hälge:-) det är kul när det är så många som är intresserad. Cabello var verkligen taggad han hoppa varv på varv helt självmant och tycket det var skit kul!!!  Sen hade vi Bella som brallade och också gillade det skarpt, la i väg några bakutsprång och det var nära Sofie en gång...man hinner bli lite rädd....Igentligen ska man ha hjälm på sig för det kommer glädjesprång ibland som man ej kan förutse :-) de andra hästarn skötte sig också bra:-) Man blir så sugen själv att ta med nån häst...nästa gång kanske...jag vill som ta det lugnt med hoppning på Mirco just för hans läkta fraktur...har ej bråttom att hoppa igång honom för han ska hålla länge!!!:-)

Imorgon ska jag till klubben igen vid 12 för att rida Bella en liten stund sen tar väl Sofie över tror jag?....:-) vet inte riktigt planerna.... 

Av Marlene Hedberg - 18 februari 2011 21:13

   Ikväll så var det Zoogo som blev vårklippt  , han stod som ett ljus och tyckte det var skönt att bli av med denna tjocka päls men det tar imot lite när det är -30 ute nu och kl.21.15 ..Fy vad less man är på denna kyla!!!! Hoppas man klipper in våren nu, Mirco han spanade in klippmaskinen han också :-) han lukta på den...ja kanske man kan gå med på detta  .

Mirco har väldiga bekymmer med sina tänder så man får se om jag måste åka tidigare till tandis med han, klubben ska ta hit vet från Vännes och jag har som bokat plats men får han mer bekymmer så måste jag nog åka. Jag har köpt ett gummi bett som kanske ligger snällare i munnen på han så vi får se imorgon när jag rider...annars blir det att rida i grimma.

Av Marlene Hedberg - 17 februari 2011 21:18

Tänk om man fick va hemma och ledig varje dag och ha betalt så man bara kunde hålla på med hästarna....Det har varit kallt varenda kväll nu i en vecka så det är så tråkigt:-( Nä nu måste jag börja åka in på kvällen till ridhuset å träna men jag tycker att det luktar nå konstigt i ridhuset på stallet ...vet inte vad det är? är det nån som vet?

Ikväll så har jag haft klippmaskins terapi med Mirco :-)Han bryr sig inte alls när jag visar han den och stryker den mot han så det kan nog gå bra det där...vill ju inte hålla på och visa för mycket för då kan det bara bli farligt istället..tänker inte helraka han för han har så kort och lite päls så jag känner att det är inte nödvändigt. Det blir mest för tränings skull....

Har några tunga beslut att fatta innan juni om jag ska köpa Jaya eller inte ska jag fortsätta med ridning eller inte?? men det är ju så här att man har en familj som behöver mig också sen när Magnus börjar med företaget så kommer han inte vara hemma så mycket och helgerna så är han inte hemma heller så det blir svårt att planera nått...och Mirco är som viktigast för mig och självklart lilla Jasper:-)för det är ju Leja`s häst  men mina barn ska inte komma i andra hand med att jag ska "måsta" ha nån hästbisniss just nu:-)vi har ju ändå hästarn på gården och då kan man hyra ut nå platser i stället   Ja vi får väl se hur det blir, jag gillar att lära ut "häst"ridning" men man kan ju hjälpa de som vill ha hjälp när jag kan erbjuda det... Det var mycket av mina tankar men jag gillar ju guldklimparna i stallet och de är en stor del av mig, många tycker att det är bara jobb att ha häst (de som ej håller på med hästar)men för mig så har det blivit en livsstil att ha häst och hund och katt :-) skulle ej kunna va utan dem ...skulle jag av nån anledning inte kunna ha hästar så skulle jag förmodligen renovera huset 17 gånger i månaden  I helgen är det klubben både lördag och söndag , löshoppning och sen ska jag rida Bella så det ska bli kul:-) har ju ridit henne en gång men jag ska se om jag kan hjälpa Sofie med lite mer tipps ang damen  

Av Marlene Hedberg - 16 februari 2011 21:13

Gamla talesätt om hur man väljer rätt häst....  

* En mörkbrun häst är framåtoch villig, välj en black om hästen ska vara billig.

*Tänk på skimmeln är trög att rida, medan fuxen oftast står vid din sida.

*Den bruna hästen är det bästa du kan få, den är kraftig, senig och den kan du lita på.

Men en annan stallmästare sa..."En bra häst har ingen färg!"

Det finns många sätt att bedöma en häst, det kan vara , färg, tecken, huvud och virvlar.

En avlång virvel på  halsen ansåg islänningarna och indianer vara ett tecken på en bra "vattenhäst". En kort virvel på samma ställe tolkade araberna som "profetens fingeravtryck" och det bringade tur!!!

Jag tror inte riktigt på det där :-) gör ni det?

Nu i helgen ska jag in och hjälp Sofie lite med Bella, blir kanske lite löshoppning också...kul!!!

Av Marlene Hedberg - 14 februari 2011 22:10

Hoppas ni har haft en bra Alla Hjärtans Dag  KRAM PÅ ER ALLA!!det har jag och min familj haft, jag tycker det är viktigt att man håller på tradetioner och barna gillar sånt:-)

 

 Ikväll var det frisering och rykt...rykt..rykt...i stallet de tappar päls nå kopiöst, helst Pepsi  det rasar av hur mycket som helst. Mirco fick bli fin i manen ikväll men vi tar urtunningen i morgon, jag fuskar lite med uttunnings saxen istället för att rycka manen för det tar sån tid!! frisör som man är så går det snabbare  .

 

Hade tänkt ha lite ridning i helgen här på gården för det har frågats om när det är ridning? och det är ju svårt när det är vädret som styr när man rider ute. Enligt väderprognosen så ser det inge vidare ut!!! -17-19 grader och då vet jag att det är 5-6 grader kallare hos oss, alltid är det så:-(

Jag har tänkt åka in på klubben och hjälpa Sofie med lite tipps hur hon kan lösgöra Bella i lite olika övningar....jag gillar verkligen att hålla lektion...helst när man ser att de som rider verkligen vill och försöker allt de kan :-)sen gillar jag Bella och Sofie`s ridning...mjuk och fin i sin ridning!!! så ska det vara tycker jag...  

Av Marlene Hedberg - 14 februari 2011 13:30

-36.9 grader ute!!!!HELT DJ.... OTROLIGT!!! hästarna har fått stå inne till lunch sen har de fått komma ut för att lufta sig lite :-) de gillar bäst att vara ute, jag tycker att hästar ska vara ute inte stå inne i stall förmycket, de står ju ändå inne rätt mycket .

Nu börjar den här knäppa tiden...ska men ha täcke eller inte? ska man klippa hästen eller inte??Kallt på morgon varmnt på dagen. Jag rider ju ute jämnt så jag kan inte helraka hästarna för då är man ju låst med att täcka på i stall och ute och det är ju bara jobbigt att dra på och av hela tiden , det får bli en jaktklippning tror jag ... sen har jag då 3 st som är rätt tåliga för kylan men pälsar på sig med tjock päls och då blir de svettiga vid ridning och måste då stå inne och torka får att kunna gå ut och sen täcke på !!! Mirco han har inte mycke päls så han får tappa normalt tror jag och ge han B-vitamin så tappar han den snabbare... om jag inte ska testa och klippa han bara för att se hur han gör. Förra året när jag klippte Jasper och Emil så tyckte han att det var en läskig maskin:-)

 Nu när det börjar bli ljusare ute så börjar hästarna och tappa päls så det är som rätt tid att raka av dem för man säger ju att man ska klippa hästar innan de börjar tappa päls igentligen så jag är då sen :-)...

Av Marlene Hedberg - 13 februari 2011 20:20

Kallt igen och veckans upplägg för ridning ser mörk ut!! Vi har nu -25.5 grader ute och det ska vissst vara runt -20 hela kommande vecka... det är så tråkigt!!!det har varit kallt ...kallt ...hela vintern så man har knappt kunnat rida  .

Idag har jag friserat lite hår på folk och det är alltid kul , jag har lite stamkunder som kommer och det är roligt att de vill komma.

Nu ska jag ut i stallet och ge hästarna kvmat...se till mina älsklingar!!! 

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards