BLOGGEN

Alla inlägg under augusti 2011

Av Marlene Hedberg - 23 augusti 2011 20:47

Ikväll så for Mirco och jag utpå en skritt sväng i skogen efter vägarna och det var så skönt och bara skritta fram i lugn takt, han blir aldrig stressad eller spänd när jag rider han och det är man inte bortskämnd med för mina anda hästar har haft lite "blod" i sig och lätt stressa upp sig så det är härligt med en lugn häst .

Bara litet spark med bakbena men då fick han sig en tillsägelse och sluta på en gång...Jessica var förbi en sväng och vi stod och prata lite med Mirco och han höll på med mulen och massera henne lite på axel och huvudet:-) och hon fråga han biter väl inte tag i håret och jag Näää det har han aldrig gjort:-)sägerjag ... och vad gör han.. han mula på med håret och smakar lite i nyfikenhet!! buse!!! Aj!!!aj  

Av Marlene Hedberg - 22 augusti 2011 21:05

Nu har jag rensat upp i höladan så nu är det rent och fint:-) men jag ska flytta på lite virke som är travat efter väggen så den ställningen ska flyttas också så det bara är för hästarna en lada med spån och höfållor.

Idag så har vi beställt spån som kommer med Enerstedt Åkeri från Brattbysåg , det är så bra när man får ett lastbilslass med spån på gården som man bara skottar in i spånhuset. Tidigare höll man på och köpa balvis men det är så himla dyrt och det räcker ingen stund sen ska man få tag på det också...bättre och ringa 2 samtal så får man det hem.

Idag så blev det pyssel och rykt bara .-)

Mircos schema blir, Mån-uteritt i skogen så han fick se massa skog. 30 min

                            Tis- Vila

                            Ons- uteritt efter vägen 45min

                            Tors- led & tryckövningar

                            Fredag- Uteritt 1tim

                            Lördag- Vila

                            Söndag-Uteritt mest asfalt 45 min.

Så ser hans arbetsvecka och nästa vecka ser unjefär likadan ut för jag ska bara skritta tills han blir känns bra:-) ingen mening att stressa fram nått och skritt är ju bra grund  bra skritt ...så blir resten också bra:-)

En stor pippi fågel!!  

        


Av Marlene Hedberg - 21 augusti 2011 21:01

Idag så for jag ut med killen en sväng på skrittwalk.-) han var lugn och fin så jag tänkte att vi skrittar in i skogen och tar nån uppförsbacke som inte är så brant...men då ville han galoppa och börja studdsa på stället men sluta på en gång jag prooa på han, antingen ville han busa eller så är det skuldran/bogen som stör han så jag ska ta och köpa lite orudisgel 2½% det kan man ta om man misstänker inflammation i nån muskel och led..jag fick det som råd av veterinären:-) ifall det skulle visa sig att det var där som är problemet. Han var lite varm och svullen efter ridturen men inte mycket och han tyckte det var skönt när jag masserade in sportlinement med massageborsten så nu kör vi på varannan dag med skrittturer:-) 

Av Marlene Hedberg - 20 augusti 2011 21:54

Idag så följde Maria ut och red på Zoogo när jag och Mirco skulle ut en sväng, det var ett tag sen hon red och det gick riktigt bra faktiskt så jag tyckte som så att hon ka låna Zoogo en gång i veckan och rida ut med mig...men han blir lite osäker att gå först i ledet så Mirco fick visa hur man ska göra:-)har inte rädd för mycket ute.. Vi red lite i spåret först sen tog vi en ute sväng:)fMirco gick bra idag vi red ca 45 min och på slutet så gjorde han nån spark men då peta jag till han med pisken och då sluta ha så ..hoppas det håller isig:-)    Hoppas Maria börjar tokgilla hästar igen det hade vari gör skoj!!

Av Marlene Hedberg - 19 augusti 2011 19:20

Ikväll så longerade jag Mirco och han gick kanon!!!inge spark mot magen eller nått:-) då få vi se vad ridningen säger imorgon 

Jag har dragit ner rätt mycket på Grov125 han får 1dl morgon/kväll plus havren då men det är hälften av kraftfodret jag dragit ner och det kan va det som gjort att han fått ont i magen också men vi får väl se när smärtstillandet är slut om han börjar sparka igen vid motioneringen...då ligger det nån smärta och klämmer nånstans...hoppas det är fodret, vissa får ju ont i magen av vissa sorter och han har gått på havre hela sitt 4a åriga liv .-) så han behöver kanske inte groven...?kommer hans konstigheter tillbaka får jag försöka hitta dem på annat sätt...atg om jag kommer dit!!! Hans frustande har inte försvunnit men det är mindre och jag tror det har med tänderna att göra för det är BARA när han äter ....


Från det ena till det andra...visst fick vi ett fint soldäck? Som Magnus har byggt och jag färgsatt:-))   Nu ska det läggas lite fina stenar runt bara och en brädfodring till också:-)  



   Toppen härligt med med nått att sitta ute och äta på:-)utan myror som kryper på en:-) 


Av Marlene Hedberg - 19 augusti 2011 19:12

Idag så har Campa börjat löpa :-) så om 12 dagar är det till att ha järnkoll!!! på Roy och Campa för då är hon i höglöpen...så det är lite kämpig tid få passa dem hela tiden och ha dem åtskilda. Förra gången så gick det förvånadsvärt bra:-)

        Dessa två är ena riktiga kompisar!!

Av Marlene Hedberg - 19 augusti 2011 19:03

Zoogo han fick sig en höst dusch i går för att få bort allt som kliar och allt som man sprutar på hästarna, myggmedel och pälsglans märks att han är en gammal travare för de blir verkligen duschade ..typ efter varje körpass där ryktas det inte i onödan:) så det är en fördel med travisar:-) annat med Mirco han har inte lär sig riktigt att få vatten på sig...det går bra med hink och svamp men slangen är så FARLIG!!!

                 Zoogo ren och fin  

Av Marlene Hedberg - 19 augusti 2011 09:13

Soligt och fint  härligt för jag är ledig i 3 dagar nu, skönt!

Nu blir det ingen extra häst för mig , få se om det finns nån annan som behöver en stallplats:-) 

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards