BLOGGEN

Alla inlägg under maj 2011

Av Marlene Hedberg - 24 maj 2011 16:24

Snart bär det iväg inpå klubben för att ha lektion vid 18   hade tänkt att de ska hoppa idag M II ans hoppbana, bommar på en långsda och ett räcke på diagonalen och ett räcke på andra långsidan, sen i mål!!

Blir det att vi måste vara i ridhuset så blir det genom gång av ryggning och framdelsvändning  

Mirco han får sig en vilodag i dag:-)

 

Av Marlene Hedberg - 23 maj 2011 21:46

Ikväll så ville Leja rida sin lilla Jasper(Jappe) som hon säger  så det var rykt av lillkillen först.

  Ryktad och fin!!:-)   Sen var det lite fettning av hovar också tyckte Leja  

    Fint blir det, hon är så duktig Leja för varje gång hon ska ut och rida så ska hon smörja in Jaspers hovar  

Sen var det en liten ridtur som avslutade med att jag följde de ner till vattnet så han fick kolla läget där för första gången i år...Mirco fick också gå ner och kolla läget-)

  

Han är så snäll när hon rider han, nu är det lite att han vill stoppa ner huvudet i gräset!! inte gå framåt     En nöjd Leja...hennes egna ponny och han ska få vara på denna gård så länge han lever:-)

Sen hade vi då Mirco som fick sig ett jobbigt pass i longerlinan idag, inspänd med inspänningstyglar och fick jobba i mer samlat tempo och lite ökningar sen när han var varm så var det galopp bla på mindre volt för att se hur han bär upp sig och det var jobbigt när matte kräver böjning också!! dumma mig:-) jag det gick jättebra:) han skötte sig fint. Sen gick vi som sagt ner till vattnet för att se hur han gör i år där nere, var inte så läskigt allafall. Tog en hink och ljummet vatten och tvättade av all svett när vi kom in i stallet...han stod nästan helt stilla, lite tramp runt i början men sen tror jag han tyckte det var skönt. Ska ta fram slangen och duscha han nån dag här för nu ska det bli varmt ute.

        Sen på med ett av sina nya täcket efter badet:-)

  Sen fick jag mitt fina Whitaker täcke idag ...så fint var det:-)

     Ett sommartäcke som får bli hans "gå bort täcke" och när vi ska börja tävla vill mn vara fin  fast det var litet i storleken:-( jag kunde ha tagit 155.

  Riktigt fint  

Av Marlene Hedberg - 23 maj 2011 08:43

Tänk att Roy och Campa är 4 år nu !! vad tiden har gått fort..Campa har vi haft nu i snart 3år. Hon var väldigt otrygg och orolig när man lämnade henne ensam hemma, bet på dörren och ville ut men hon gör inte det nu  .Det värsta hon vet är när hon måste vara inne och matte är ute och att hon inte får komma ut och vara med mig. Hon är så smart att hon har öppnat fönsterna i köket och hoppat ut!!! den rackarns hunden !!  Magnus har ju varit sjukskrivet ett år och då har hon varit bortskämnd med att de alltid har varit nån hemma men nu när han jobbar också så var det jobbigt nån vecka att de va ensam fram till lunch..Roy han ligger som stenad när vi är borta men han gillar inte när hon skäller mycket för då sätter han igång och ylar!! som en varg  men man behöver bara säga till Campa då att hon ska va tyst eller så sätter jag in henne i buren så hon inte ska jaga upp sig i onödan för så större utrymme en hund har att röra sig på så mer stressar de upp sig om de är otrygg att vara hemma själv. Campa har blivit lämnad ensam väldigt mycket i sitt tidigare hem och det är inte lätt att ta en omplacerings hund, så man ska veta vad man gör och vad man har i kopplet...tur nog så är hon gudomlig mot barna och älskar att få jobba!! och när man har henne själv utan Roy så är hon så lugn:-) så hon skulle ha fått va ensam hund i en familj och fått  känna sig sedd bara hon!! men nu är det som det är och jag tänker inte placera om henne igen så hon får ett nytt hem igen!:-( Nu kan hon ligga i bilen och vara tyst också men men när man är ute och ska jobba med Roy kan hon bli lite ledsen över att vara själv i bilen och då gör hon allt för att komma ut om hon blir less...

Innan jag gick MH med henne så  var jag lite osäker om hon var en stressad hund rätt igenom eller om det var situations bundna saker och jag fick svar där att hon var inte stressad alls för när vi var vid "aktivitet" så ska vi stå där 3 min utan att göra någonting och jag har haft hundar som slitit i grenar, skällt på matte och fråga "vad ska vi göra matte?" men hon bara satt sig och invänta dessa minuter och då förstod jag attså länge jag är med så är det lungt, det är situationsbundna saker hon stressar upp sig i bla att hon är otrygg att bli lämnad i  bilen och att bli lämnad hemma... Det var fler saker som pekade på det också på Mh`t att hon i nte var en stressad hund, sen fick vi mycket beröm att det var en otroligt fin tik, bra bet i leklusten(det var länge sen han sett en hund med så bra fast bett sa Ove) kul :-)det är synd att hon har höftfel för annars så hade jag tagit en kull på henne    mattes gumma!!  

Lite dragkamp:-)     Det var lite oense om vem som skulle ha denna fina pinne!!  

  Roy vann den !!han sa tillslut...mrrr min!!!   Roy han älskar att gräva i sanden!! han blir som besatt ibland     Pinnen är givetvis med:-) han kan bära en sak hemifrån och den har han me sig hela tiden under promenaden, en repboll som han har den är favorit!!   Campa får vara med och titta ibland men hon funderar ibland vad han håller på med  

Av Marlene Hedberg - 22 maj 2011 22:55

For ut i morse med Mirco till skogen, red efter vägen som går igenom där, sen svängde vi rätt in i skogen och genade till lite kulligare terräng och där har det blivit rena rama drömstället!!! det är omkullvälta träd lite överallt  dom kan man hoppa över!!! Mirco fick ta ett litet språng i en uppförsbacke igalopp och det gillade han  vi har inte varit i rena skogen och ridit än så detvar första gången och det skötte han galant!!! han blev några kronor dyrare idag, skötte sig jättebra! det blev en liten längre sväng  och ej svettig  

                 Ute i hagen igen och mumsa på lite hö  

Av Marlene Hedberg - 21 maj 2011 21:31

Idag var vi ut isandmarken igen och träna lite, Jessica var med idag också med sin Zoogo  , det blev lite bocksprång å bakutspark i dag från Mirco   han vill inte gå bakom Zoogo, vi har som gått först i ledet eftersom Mirco är lugnare än den andra killen och är inte rädd för så mycket men idag så gick vi då bakom en sväng men då protestera han å tyckte det gick för långsamnt, han ville trava !!! inte skritta:-) Igår när vi var ut en kort sväng så var de väldigt lugna båda två, idag så har det blåst en hel del och Zoog gillar inte när det blåser...han blir lite trippig  Jag jobbar ihelgen så det blir inte så mycket annat än hästarna och jobbet   hinner inte va med ut och cykla med barna,de gillar att cykla i skogen. Idag så var Magnus en långsväng i skogen med barn och hundar...duktig karl jag har    

Ikväll när vi skulle ta in hästarna så ville inte Mirco gå över diket som är i den nya hagen så han blev kvar ensam på andra sidan så jag fick hjäpa han med linan och säga att det är inge farligt killen och då skuttade han över:-) konstigt ?! han har varit över flera gång idag? men inte ikväll...han kan ha halkat eller nått så det blev lite otäckt nån gång idag. Går nog bättre i morgon, ja hade tänkt att de får gå iden hagen några dagar till så det hinner torka upp i deras vinterhage lite mer...snart blir det dax att gå i sommar hagarna   jag har dela upp hagarna i fem hagar så det inte ska bli en stor toalett av allt bete. Sommar hagen är i tre hagar nu så då får man flytta runt dem där man vill ha dem och när de ska gå ute dygnet runt så öppnar man upp flera på engång så de har stor yta att röra sig på.

Av Marlene Hedberg - 20 maj 2011 10:16

Fick lite bilder av Emilia som hon tog när vi var in på klubben för att löshoppa Mirco när han var 1år och 3månader         full fart!!!     Sen var han ju tvungen att hälsa på Orion och Corzica, fast Orion gillade inte honom:-) Mirco var ju hingst här.

     Han ville skydda sin dam:-)      Sen har vi en fin bild på Emil också:-)

    

Av Marlene Hedberg - 19 maj 2011 19:52

Nu blir det en ny hage till hästarna för jag tycker det är synd om dem att det ska gå i geggan sen är det inte bra för hovarna att gå i denna gegga, jag har tjärat in hovarna lite då och då så de inte ska få röta.

Nu blir det skog och gräs:-) få se hur länge det går innan de har trampat sönder där.

Hade tänkt ut och rida nu efter barna hade lagt sig men det fullkomligt vräker ner regn!!! så Mirco får en vilo dag idag:-)

Hittade lite bilder på Corzica och Agnes sen hopphelgen   helt slut på "hela ekipaget" vid dagens slut. Lycka till i helgen när du ska tävla i Umeå!!!     CORZICA OCH AGNES PÅ GÅNG!!

  SPANAR I BANAN ...hur var den nu?..


 

Av Marlene Hedberg - 18 maj 2011 22:19

Hagen som hästarna går i nu är fruktansvärt geggig:-( jag tycker synd om dem som går där....ikväll efter hästarna fått sitt så delade jag av hagen en bit och handkrattade hela skiten så det blev jämnt och fint!!! så nu ska jag så på nått så det gror igen snabbt som ögat  

Jag tror jag ha bestämnt mig för transport nu...det blir en Cheval Liberté "Gold Classic" en precis sån här!!! med frontutlast och glasfiberlucka bak  Lite osäker om jag ska ha en svart de är svart i orginal med vitt tak, man får beställa extra om man ska ha svart tak:-)



Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards