BLOGGEN

Alla inlägg den 11 maj 2011

Av Marlene Hedberg - 11 maj 2011 22:07

Nyverkad å fin  tog mig an killens hovar ikväll, de blev korta och fina.-) de hade vuxit nåt så otroligt bara på 6 veckor:-) det är lite kivigt att verka hovarna på så små hästar man får ta lite specialgrepp om hovarna  

Nu har Mirco vilat i två dagar för sprutan han fick så imorgon ska vi ut på en uteritt...längtar!!! Hoppas jag får tillbaka min sadel i veckan men jag tvival på att det går så fort....hoppas kan man :-)   Min coola katt "Brasse":-)

Av Marlene Hedberg - 11 maj 2011 19:12

Jag fick frågan i går vars man ska ha pisken,? vilken sida in eller ut sida av hästen?

Jag sa att det beror på vad man ska ha pisken till? När man hoppar upp så har man alltid pisken i vänster hand:-) då stör man hästen minst.

Sen har jag fått lära mig enligt regler och grunder i ridning enligt Bo Tibblins ridlära att man har den i innerhand för drivingens skull och den är minst i vägen men?? jag brukar tänka så att jag sätter pisken där jag vill använda den som tex. vid galoppfattning så sätter jag den vid ytter bakben för där startar hästen sin galopp och kan behöva en liten "vink" där. eller vilken sida hästen ska gå för sidvärtsrörelse åt höger respektive vänster sida så stärker man upp den siförande skänkeln...i vissa fall så har jag faktiskt ridit med 2 st långpisk för att få hästen rak!!och att man kan vara snapp med förstärkning:-) Pisken ska man inte ha för att slå hästen med utan det är en förstärkningshjälp för ryttaren, inget straff!!!!

Sen pratade vi mycket om den lodrätta sitsen ryttaren ska ha i sadeln för att kunna inverka på hästen  rätt, har man inte den så kan  man inte rida rätt.

Stiglädren i längd med fotknölen eller när man reser sig i sadeln så ska det vara en handryggsbredd mellanrum i sätet,när man står på backen så tar man stigbygeln i vänster hand och för upp den i armhålan och längden som blir på lädret då är din längd för ridning , detta gäller i dressyr sen kortar man 2-3 hål vid hoppning och den djupa lätta sitsen. Knäskålar ska peka framåt inte utåt, tån lite snett framåt och tån i linje med knät och häl, höft, axlar i en linje. Sen har vi armarna ska häng i sidan och underarmen ska vara i samma linje som till hästens mun, handryggen i samma linje med underarmen ingen böjning i handleden. Har man en förmåga att sitta svankrygg så ska man gör "rygglyftet" man lutar sig bakåt mot hästens rygg och då skjuter man sätet(rumpan) fram i rätt läge och sen kan man sätta sig upp, då får man en korrekt sits. Handen ska stäva mot hästens mun i ridningen inte mot ryttarens magen...

Detta var lite grundtankar  

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards