BLOGGEN

Alla inlägg under april 2012

Av Marlene Hedberg - 11 april 2012 15:50

Nu har Mirco fina hovar igen :-) han var lite körvig fram!!...men bak då gick det bra:-) vi hade en liten diskution Mirco och jag ute på spåret innan Marica kom för att sko han...Jag tänkte att jag tar och longerar han lite för han var spänd i en baklårmuskler upptäckte jag när kolla han och jag tror att han kände av den mer än vad jag trodde:-) ja hur som helst så ville han inte lyssna på mina kommandon utan han tänkte göra som han ville så jag stoppa han med ett litet ryck i linan och han hoppa bakåt och blev så paff att jag sa åt han på skarpen!! så han klev på sig själv lite på bakkotan och leden men inget allvarligt som tur är:-) men det blöder ju alltid när de har brodd på sig så det ser som illa ut. ...men innan slutet så fick jag han att göra halt utan att vända sig innåt och titta på mig!! det brukar han inte göra utan han är i vanliga fall väldigt lydig och stanna i vägens riktning...så han var som trottsig och Marica fick smaka på det också i skoningen med att dra ur hoven ur hennes grepp flera gånger...rackarns häst!!:-) han har fått 2 st överben på höger fram också som känns aktiva och jag drog på lite kyllera som är örter i och den är jättebra finna att köpa på Horze så att de ska stanna av...man borde kanske ha benskydd på nu när det är slaskigt och spårigt i hagen för de är inte stilla i hagen Jasper och Mirco utan de gör sina race i hagen ett par gånger om dagen, så när det blir gegga så åker skydd på.    

Fick nån nya gäster här på gården en dag:-)

Av Marlene Hedberg - 10 april 2012 21:48

 

 

Jasper han är som för söt!! det är den piggaste shettis jag stött på i mina dagar :-)) full av energi och Mirco och han trivs verkligen tillsammans..och jag har både en stor och en liten superhoppare:-))

     

  Mirco har sin vilodag i dag och i morgon blir det longering innan 12.00 för Marica ska komma och sko killen då:-) sulorna åker nog av då för det ska ju inte komma mer snö?? eller?? hur var det där...:-) torsdag blir det dressyr på dagen för på kvällen så har jag dubbellektion med de yngre förmågorna och närsta torsdag så blir det vuxengruppens tur:-)

Jag hämtade ut Mircos nya Amigo täcke idag och det var fint men det hade en nackdel att det var inga bensnören utan bara svanssnöre och det kan ju bli så att Jasper drar av Mirco täcket då?? han gör som så att han drar där fram och Mirco backar och då är det som bensnörena som håller täcket på plats annars åker det över huvudet!!! bushäst:-) Fin färg var det:-)



Av Marlene Hedberg - 9 april 2012 21:41

Han är som kul denna häst...han vägrade gå in i stallet på ridklubben ??? det är som att kliva in i  en mörk håla tycker han...men jackan fungerar även här:-) tänk att en jacka över huvudet kan göra så mycket och efter vi löshoppat och skulle in igen så ville han inte heller gå in men när Marica kom med sina hästar och gick före in så följde han med tätt efter Iliax?? flock beteendet..jag tror att det kommer att ge sig när han får åka in några gånger till så kommer det att gå över han har inte varit så myciet hemifrån än men väl på stallet och i boxen så var han lugn och fin ..men när vi skulle hem från klubben så gick det bra ändå med lastning, hade jag testat lite längre så hade han nog gått in utan jacka men jag orkade inte vänta så två backningar ut så blev det jacka på och då går han in på en gång.Man kanske ska testa och lasta han med skygglappar och se vad han säger om det för han blir så lugn och fin när han inte ser nått .??

     

Av Marlene Hedberg - 9 april 2012 17:02

Idag så var jag och höll lite lektion för Sofie och Emilia med deras stjärnor för de skötte sig väldigt bra:-) Torsen fick lite gas och form och Solo han jobba framåt och neråt lugn och fint...han var t o m lugn i galoppen och det var kul och se. Han hade lite bekymmer galoppombyten för sig i vänster var men det kommer han att sluta med när han blivit lite mer balanserad och går på framåt...han vill gå i sluta och när han inte får det för att jag ber Sofie ställa han innåt med ledande tygeltag så parerar hon upp hans bak och tvingar han att böja sig i sidan istället...så det tog han bra till slut och gick riktigt fint innan slutet och Torsten skötte sig bra Emilia fick ställa sig i lätt sitts i galoppen för att få han mer fram och sen efter det så gick han på mer framåt och trampa hov i hov!! innan vi börja så var det nästan 50 cm från att han skulle vara i närheten att trampa hov i hov:-))        


Snygga killar i matchande schabrak och lindor!! snyggt!!!

Av Marlene Hedberg - 9 april 2012 13:58

Igår så blev det löshoppninng för hela slanten:-) det var Mirco, Jasper, Hälge, Solo, Torsten och Makay och Iliax fick springa lite i banan också.

Så hur gick det ? lilla Jasper han hoppade som hela 80 cm högt och bjöd på bra !! det tycker jag var väldigt bra gjort med tanke på att han är 92 cm hög.....

Mirco han rullade på fint i banan och var fin och lyssnade bra på pisken, landade på 120 i höjd och där stoppade jag för det behövs inte högre för att jag ska se hur han gör tekninskt sett när det blir lite högre.. sen kan han nog hoppa högre hur lätt som helst ser det ut som:-)

Solo han bjöd på en riktig brall uppvisning!!! han sprang och sprang:-) sen kom det hinder i vägen som man skulle hoppa på och det gjorde han fint men han såg ut som ett frågetecken i början innan han började få koll.. försökte ta sig förbi hindret på kanten men då la jag bara en bom på marken för att markera att där kan men inte fara och det tog han fint. så Sofie har en hopphäst !!! blir bra det med lite mer träning och erfarenhet.

Torsten han sprang upp i hörnen i början och förstod inte riktigt vad vi ville först men sen gjorde han riktigt bra i från sig och började tycka det var kul innan slutet så han glopperade runt av sig själv och hoppade på i lugn och fin takt, en fin hoppteknik hade han så Emilia har en fin hopphäst där.

Sen skötte de andra sig bra också men kanske inte gillade hoppningen i sig lika mycket som de första killarna, fick köra på lite andra mutor och drivning.

Oftast hästar som aldrig har blivit löshoppad går upp i hörnen och funderar vad ska jag göra nu eller att de saknar bjudning och nyfikenhet..så vi har lärt oss en hel del om dessa hästar idag och sett hur de fungerar när de ska lösa saken själv utan nån ryttare på ryggen som styr och driver. De som hade mest hopplust och nyfikenhet var Jasper, Mirco och Solo sen kom Torsten på det innan slutet också så det är bara att träna och träna...sen kunde de alla hoppa men det var mer eller mindre jobb med drivingen på hästarna för att få dem över hindren...Makay hon fick lite godis på slutet av långsidan och då gick det bättre att hoppa och Hälge hoppa bra och  fint när han väl ville hoppa:-)) vi fick jobba på han lite mer och lite indianvrål så gick det riktigt bra ändå:-)

                                   


Av Marlene Hedberg - 9 april 2012 10:25

Ja nu ska jag iväg och ha lektion med Sofie och hennes Solo:-) en energifull kille!! ska bli kul:-)

Det kommer mer uppdateringar senare i dag för vi hade löshoppning igår på klubben och det var så kul att se alla hästarna i aktion en del gillade det och del behövde lite draghjälp:-)  

Av Marlene Hedberg - 6 april 2012 22:13

Ikväll så blev det ett dressyrpass på ridplan, den är lite hård och knölig så man kan inte rida så bra överallt men han skötte sig bra tycker jag..poletten har börjat trilla ner tycker jag och han bjuder mer fram till bettet tar förhållande och eftergiften bra och galoppfattningarna går bättre och bättre rent teknik mässigt:-)  han var värd sin krona ikväll:-)

Imorgon så blir det tyvärr vila för Mirco för tid finns inte för jag jobbar till 17.30 och syrran kommer hit med familj så det ska bli kul! och det blir lite badtunna för den som vill också.  

Min andra lilla skrutt!!:-)

   


Av Marlene Hedberg - 6 april 2012 08:06

GLAD PÅSK ALLA BLOGGARE!! .i går så hade vi tårtmys på stallet:-) en av mina elever som gjorde en avsittning för ett tag sen .. så då sa jag att då "måste man bjuda på tårta" och i går när vi hade teori så kom hon med en tårta:-)) JÄTTE GOD!!

Första gruppen så var det bara en tjej och då gjorde vi en uteritt och det var uppskattat av både häst och ryttare:-)

Sen kom Sofie med Solo igår kväll så jag hjälpte henne lite med urlastningen ..en fin liten kille:-)idag så ska jag kika lite när hon ska rida:-)



Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards