BLOGGEN

Alla inlägg den 26 januari 2011

Av Marlene Hedberg - 26 januari 2011 20:40

Idag så var det skönt att sluta för dagen för nu är jag ledig i 4 dagar  får hoppas att det blir lite varmare ute för det går ju inte planera nån riktig träning med hästarna:((  -25 är det ute och då är det lite för kallt och rida.

Jag tänkte hör med Ida hur hon har det med sin tid här framöver om kanske skulle kunna boka in nått ridpass var 14e dag, hade varit bra att få rida för någon lite regelbundet nu när man ska ut på banorna igen och dressyren är ju viktig även fast man ska tävla i hoppning, men jag hade nog tänkt tävla lite i dressyr också  Mirco har ett bra kliv i traven och fin galopp så jag hoppas ju på denna häst,  vi har inte fått nån bra start på inridningen då han gjorde illa sig men det är bara att sikta framåt långsamt. Jag vill ju visa han på kvalitetstävlan i år så hoppas han utvecklas så mycket så vi kan vara med där.

Både hans mor och far har bara fina meriter, så man får hålla   så jag skulle behöva gå ner i vikt och jobba på sits och balans så man ska orka rida fram till 1a placeringarna!!!  visst ska man sikta högt?

 

Vi är tre stycken i Åsele som har unghästar i samma ålder och det är ju jättekul så vi ska väl förhoppningsvis kunna träna tillsammans och hjälpa varandra fram i ridningen på dessa unghästar och sporra varandra!!! kanske det framtida hopplagen från Åsele  ? eller vad tror du Sofia??

 

Tänkte avsluta detta inlägg med att ge ett tipps om man har en svår tränsad häst

 *stå på vänster sida om hästen och böj huvudet tillvänster mot dig, lägg högra armen mellan hästens öron och lägg ett försiktigt tryck med armen då sänker hästen huvudet och du kan placera bettet rätt i munnen. Det finns ju en del hästar då som inte vill gapa...antingen stoppar man tummen i mungipan och då gapar de och då drar man i nackstycket så bettet åker i munnen. Man kan också doppa bettet i vatten sen i strösocker så då tar de gärna bettet eller i honung....Det handlar om att träna rätt så hästen får en possitiv upplevelse av tränset, inte undvika broblemet, lär hästen att sänka huvudet för tryck i nacke så går det mycke lättare att ta på och av grimman också  

 

Nu är det soffan för lite tv och sen i säng.

 

 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<<
Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards