BLOGGEN

Alla inlägg under mars 2013

Av Marlene Hedberg - 30 mars 2013 22:51

Idag så var det dressyr på våran agenda...ja vi for ut en sväng först och värmde upp lite men det var så mycket läskiga saker ute !!! solen lyste fläckar överallt och jag hade graman på så han fick ju inte titta på allt han ville:-)) men tillslut så var vi hemma igen för att på börja vårat pass och han gick bra till en början men när vi hade jobbat en stund så började han att protestera !! tänka sig idag också!! det tar längre tid innan han blir less och trött men men måste alltid ta en fajt med han men det är tur man är tjurskallig!! så innan vi var klar så var han sjublöt i svett och trött,,,och jag med!! jag måste få till min kondition för att orka bråka med Mirco, måste testa om jag kan löpträna ska ta och följa Maria på station och testa löpmattan där först innan jag testar hårda asfalten.

    

Av Marlene Hedberg - 29 mars 2013 19:46

Ikväll fick de natta 19.00 för det är premiär på Lets dance ikväll som jag måste se

Av Marlene Hedberg - 29 mars 2013 17:33

Mirco har börjat fatta? att lätta tygel så sätter man fart framåt!!! så kul att det går fram och inte bak längre:-))

Vi har varit ut och ridit bara sen kursen i helgen med gramantygeln i mångdags och vila tisdag blev det då ...

sen har det varit uteritt utan några förstärkningshjälper eller extra tyglar:-)) han gick kanon! och vipps så kom vi på en hel flock med renar och nu tänkte jag!!?? vad händer?? men han titta tog ett steg fram sen fortsatte vi framåt bara i trav som inget konstigt alls:-) 

Ja idag så fick han vila faktiskt, det har varit mycket input nu ett tag så han är förtjänt av en vilodag:-))


Glad Påsk på er alla bloggare!!!


KG

Av Marlene Hedberg - 27 mars 2013 21:57

Ja lite update sen träningen i helgen för Katarina G. Den gick faktiskt bra :-) Vi lastade utan problem vid 17.30 på lördag eftermiddag och vårat pass skulle börja 18.30 ute hos Ida. Jag gjorde i ordning killen på en gång när vi kom dit efter lite rykt och skrittade igång honom i ridhuset. Han var lugn och fin till en början och lördagspasset skötte han sig rätt bra och Katarina tyckte att vi hade fått till hela ekipaget bättre än förra gången vi tränade för 3 veckor sen, så det kändes kul! Vi satte lite focus på att flytta han undan för innerskänkeln och med bogen först och det tyckte han var lite jobbigt för han vill flytta hela sig åt sidan istället men till slut så haja han!  Min kära syster Maria var med och tog lite bilder och filma så jag hoppas kunna visa lite bilder framöver...hon tog Mirco och skulle promenera av han lite efter jag ridit klart så hon gick där i godanro med han och då vråla Katarina "Backa han!! " då hade han värsta fräsen på snoppen och var hingstig och det han vi inte märka så hon backa han och den åkte in!!! rackarns så dominant han är !! Jag har aldrig sett han göra så men då är de bara jag som har hanterat han så det är jätte nyttigt för honom att andra sadlar och tränsar han...tänk om man kunde få nån att rida honom?? Lite dusch efter passet blev det, man måste passa på:-)

Han fick natta över i stallet och han stod bredvid en av Idas fina ungston men det gick bara bra, han var super cool under hela vistelsen i stallet, så härligt med en lugn häst:-)

Söndagen då hade han lite träningsvärk så då kom protesterna lite tätare och vi fick hålla på lite längre detta pass för att han skulle ge sig...och tänk vad jobbigt det kan vara bara att stå still i en halt på tygeln och jag böjer han till höger i halsen och han ska vara avslappnad och sen till vänster och han även där slappna av utan att tugga på bett eller slå med läpparna ...sen fick vi träna att han skulle gå fram fram !! jag fick rida så att jag hade en pisk i varje hand som jag använde på bogarna samtidigt som hjälp framåt!! och jag skulle hålla ett jämnt stöd i tyglarna samtidigt:-)jag fick ej använda skänlarna och ej rycka han i munnen... till slut så gick han väldigt luftigt och fint med hela framdelen och för den delen hela hästen var gudomlig att rida:-) och jag kunde sitta rätt på honom:-))


Katarina tycker lite så här att jag måste tänka lite samma som jag gör när jag lastar han ...vara väldigt bestämd när han sätter sig i mot så då måste jag visa att det går inte som han vill utan han får belöning när han gör rätt och denna gång blev belöningen att jag hoppade av hans rygg när han gjorde rätt och jag höll kvar han i form tills jag var på marken och jag böjde hans huvud in mot mig!! sen släppte jag tygel...vet ni vad han gjorde då på en gång han slet till i tygeln och då fick jag säga åt han med att små rycka/röra på bettet igen:-))


Väldigt nyttigt både för mig och Mirco dess träffar med Katarina:-) hon är hård men väldigt ödmjuk ändå:-))

Summa sumarum är att hon tycker att vi har gått framåt på dessa gånger vi ridit och vi en stund på söndagen så sa hon  " nu ser ni ut som ett dressyrekipage!!"  det var roligt att höra för jag jobbar som en gnu med att få till min sits och att mina hjälper ska bli tydliga.  


Av Marlene Hedberg - 26 mars 2013 22:24

Flugtäcke från Bucas...lite rolig färg:-) skrämmer snarare iväg all knott och mygg!!

Sen lite nya grejer från PK..

Lite roliga färger som piggar upp en:-)

Av Marlene Hedberg - 22 mars 2013 19:14

Nya modeller från haglunds, med noppor som helskoning? kan det vara bra? och hur sliter det på sadeln?

     

Fast de var faktiskt snygga :-) Kan vara bra för de som har hala sadlar:-)


Av Marlene Hedberg - 22 mars 2013 19:05

Idag så for vi ut för att skritta men jag tog gramantyglar just för att han ska koncentrera sig på mig och inte allt annat:-) så det gick riktigt bra idag, blev ett lugn pass mest så han fick röra på sig lite för vi laddar för helgen då det blir träning för KG.  Längtar!!  

Av Marlene Hedberg - 21 mars 2013 20:42

Ja dagens pass det gick väldigt bra på slutet vid dressyren men när vi värmde upp ute i skogen så var han lite motsträvig och bockade rejält en gång med luft framtill också för att jag sa till han lite på skarpen att han skulle fatta galopp!! djädrans häst!! kunde ha blivit en luft tur men det är tur man har balansen på topp!! av all träning på dess bakutsprång:-) han tyckte jag var besvärlig när jag red på stångbett och hade sporrar och spö!! men som jag sa i inledningen på slutet så var han jättefin och jag slutar inte och rida för han är lugn och fin:-))

Läntar tills helgen...inte marknaden då för den hinner jag inte med alls:-(( kanske köpa nå strumpor på middagsrasten på fredagen:-)

Sen kan man inte låta bli att titta på allt nytt som kommer ut på alla sidor överallt...kolla här ...jag är som svag för rosa detaljer:-) ett Kinsland schabrak:-)

KL WAFFEL SCHABRAK 2 SNURROR KINGLANDHORSE GUARD DRESSYRSKYDD I 4-PACK

Man blir så sugen:-)) sen rosa ridbyxor!! det skulle toppa allt!!

TARA RIDBYXA DAM LÉON

Alltid skulle man få nån att må lite illa!! psss....Magnus han skulle nog undra om jag är riktigt riktig som stoppar rosa saker på MIRCO!!  SNYGGT!! tycker jag:-)) Detta finns på Charlies minishop

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards