BLOGGEN

Alla inlägg under september 2012

Out

Av Marlene Hedberg - 12 september 2012 20:14

Ikväll så trotsade jag förskylningen och red ut en sväng med min Mirco:-)  vi for lite stigar här och där och klättade lite backar och det var så kul tyckte han. Har var mjuk och fin och flytta lätt sidledes på vägen...inte så mycket att tilllägga utan att det var en fin ridtur.      

En liten uppdate ang Hälge som bor här nu:-) så har han kommit in fint i flocken och Mirco och han lekte på bra i hagen idag:-) jag skratta så jag höll på att gå av!!! det fungerar jättebra fortfarande inget bråk mellan hästarna annan än att flocken ska styras upp men det är normalt och jag och Jessikorna kommer bra överrens:-))  

Det såg så kul ut de sprang och skutta stanna och vände mitt i mot varandra slet i varandras grimmor och höll på ...hihih:-) Zoogo sprang också men han var mest rädd tror jag för han trodde nog att de jaga han...innan han insåg att det gjorde de inte:-)        

För nån vecka sen så hade vi två fina regnbågar över vårat hus:-) titta så fina:-)

Det var så mörkt ute så vi fick tända gårdsbelysningen på eftermiddan:-)

   


Av Marlene Hedberg - 11 september 2012 21:03

Ikväll så blev det longering för "matte" är inte så pigg :-( har varit så förskyld nu flera dagar så Mirco fick ju vila igår just för att jag orkade inte rida ...Han skötte sig jättebra i longeringen och där har vi som inga större problem utan han lyssnar faktiskt bra på allt så nu avancerar vi till halvhalter och flytta lite skänkelviktning på volten och det funkar;-) lite lättare är det med tömmar men men  så knuschlig få man inte vara att man testar nån nytt :-)  

Av Marlene Hedberg - 10 september 2012 20:48

Idag så har Mirco fått vilodag :-) han håller på att växa mer har jag upptäckt för baken och skjutit i väg och han är lite gallig i benen..annars så brukar han inte vara det så ..han har haft det tidigare när han växt....

Jag har sålt min hoppsadel ikväll!! så himla bra ..eller 2 sadlar har jag sålt :-) nu blir det klirr i hästkassan så nu blir det en dressyrsadel..som jag sagt tidigare så klura jag på en Globus clic och än fast jag pratat med en del ang sadelval så blir det en sån för jag behöver en sadel som är för breda hästar och han är rund över ryggen inte alls pikig på nått sätt över ryggen sen är han bred mellan bogbladen så han behöver en sadel som har mycket plats under sig:-)

Finns i brun och svart men jag har hittat en begad nästan helt ny och den är svart så det lutar åt att det blir den:-)

Sen så ska jag spara till en ny hoppsadel också och då blir det en globus clic hopp också.....då vet jag vilken vid som passar också:-)

Av Marlene Hedberg - 9 september 2012 18:59

I helgen så har ridpassen ägt rum på ridklubben. Han behöver verkligen träna att komma bort för det kommer fram sånna grejer som han har för sig när han är där och inte hemma:-) inte så farliga grejer men som att gå imot skänkeln och vill inte fram för skänkeln och inte gå in genom ytterdörren när han ska gå in i själva stallet...hm men lördagen då var han spänd och gick inte alls bra stod en kvart bara vid dörren för att gå in i stallet!!! så det började inte bra ...sen fortsatte det även under ridningen att han ville inte bjuda framåt ...bocka vid galoppfattningarna och drog tyglarna ur handen på mig och det är nästan omöjligt att hålla fast dem..man tänker varenda gång att nä nu ska jag inte släppa men man det går inte.


 I dag när vi for in så var min strategi att igentligen inte göra så mycket annat än att skritta träna halter :-) och han var så avslappnad och fin så varför inte tänkte jag ..lite trav och sen blev det galopp:-) han skötte sig bra...han gick imot skänkeln lite i vänster varv så då  dängde jag till han med pekpinnen lite vid bogen och han skärpte till sig direkt!! Agnes skulle hoppa så jag tog en långsida med ett kryss och en oxer med vattenmattan och den brydde han sig inte om alls han var så lugn och fukuserad landade i fel galopp på sista hindret så jag bröt av och fatta ny galppp och rätt på engång..sen blev det några hinder till också:-) man kan inte låta bli:-) så det var en kanon kille idag.

Han gick t o m in genom dörren utan problem efter vi ridit:-) när vi skulle in första gången så tjura han lite men då fick vi hjälp av Sofie:-)

Lastningarna har gått riktigt bra båda dagarna...han går in i transporten på en gång:-) idag så va det flera tjejer som ville titta när vi skulle lasta och nån stod bakom och filma så då blev han lite ofucuserad på mig så då fick vi ta om när vi skulle in ...sen gick det bra:-) Jag är så glad att han är så lugn i transporten inget tramp och spark i huvudtaget:-)  Toppen häst idag!!!  

Av Marlene Hedberg - 8 september 2012 09:42

Japp nu ska jag och Mirco in på klubben och träna lite med Sofie och Emilia och deras hästar...kul!!!

Av Marlene Hedberg - 6 september 2012 22:58

Ja så här slutet på dygnet så känner jag att det blivit mycket gjort ändå och har fått en del uträttat ang klubben:-= känns bra ! har ringt runt och fått en hel del svar på saker och ting så nu känns det som man ha mer kött på benen:-)

Mötet ikväll gick riktigt bra och jag tror att det går lite ...framåt:-)

Hur som helst så känns det som våran ridning gå framåt också på Mirco och de trivs bra tillsammans hästarna inget gnabb i hagen än vanligt.

Hälge verka trivas bra allafall:-)

Go´natt!!!  

Av Marlene Hedberg - 4 september 2012 18:42

Ja jag hade tänkt att rida men....det blåser och regnar !! massor så det får vara för ikväll...tänk om man hade ett eget ridhus......och nu har vi inget ridhus vid klubben heller:-(( för det är stängt för närvarande...för farligt att vara där inne nu ..få se hur vi löser det?

Mirco har blivit förskyld ...det rinner ur båda ögonen och hans kiss luktar illa men jag tror att det är "dagis förskylning" som veterinärerna säger när det kommer in nya hästar i stallet så kommer de med sin bakterie flora och jag har varit inne på klubben så han har väl fått i sig lite basiller....

Av Marlene Hedberg - 3 september 2012 16:28

Idag så har Mirco vila för jag är inne på klubben och ha lektioner:-)  

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards