BLOGGEN

Alla inlägg den 9 september 2012

Av Marlene Hedberg - 9 september 2012 18:59

I helgen så har ridpassen ägt rum på ridklubben. Han behöver verkligen träna att komma bort för det kommer fram sånna grejer som han har för sig när han är där och inte hemma:-) inte så farliga grejer men som att gå imot skänkeln och vill inte fram för skänkeln och inte gå in genom ytterdörren när han ska gå in i själva stallet...hm men lördagen då var han spänd och gick inte alls bra stod en kvart bara vid dörren för att gå in i stallet!!! så det började inte bra ...sen fortsatte det även under ridningen att han ville inte bjuda framåt ...bocka vid galoppfattningarna och drog tyglarna ur handen på mig och det är nästan omöjligt att hålla fast dem..man tänker varenda gång att nä nu ska jag inte släppa men man det går inte.


 I dag när vi for in så var min strategi att igentligen inte göra så mycket annat än att skritta träna halter :-) och han var så avslappnad och fin så varför inte tänkte jag ..lite trav och sen blev det galopp:-) han skötte sig bra...han gick imot skänkeln lite i vänster varv så då  dängde jag till han med pekpinnen lite vid bogen och han skärpte till sig direkt!! Agnes skulle hoppa så jag tog en långsida med ett kryss och en oxer med vattenmattan och den brydde han sig inte om alls han var så lugn och fukuserad landade i fel galopp på sista hindret så jag bröt av och fatta ny galppp och rätt på engång..sen blev det några hinder till också:-) man kan inte låta bli:-) så det var en kanon kille idag.

Han gick t o m in genom dörren utan problem efter vi ridit:-) när vi skulle in första gången så tjura han lite men då fick vi hjälp av Sofie:-)

Lastningarna har gått riktigt bra båda dagarna...han går in i transporten på en gång:-) idag så va det flera tjejer som ville titta när vi skulle lasta och nån stod bakom och filma så då blev han lite ofucuserad på mig så då fick vi ta om när vi skulle in ...sen gick det bra:-) Jag är så glad att han är så lugn i transporten inget tramp och spark i huvudtaget:-)  Toppen häst idag!!!  

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards