BLOGGEN

Alla inlägg under augusti 2012

Av Marlene Hedberg - 22 augusti 2012 23:23

Igår så hade Mirco vila och idag så blev det ett dressyrpass igen ..hej och hå:-) det gick riktigt bra :-) han blir mer och mer koncentrerad på mig och vad jag vill med han och det är så himla kul:-) tränade galoppfattningar idag och de sitter bra och han är i form och vill fram och går i samma takt och tempo:-) på långsidoran så får jag lätta fram handen lite så han suger tag och galpperar fam mera och då blir den rund och fin:-)

var i väg på klubben för planering av lektioner så det blev sent!! men till veckan kör det i gång!! kul ska det bli:-)  

Leja har ridit idag med och hon är så duktig !! idag så red hon helt själv i paddocken:-)  inget strul med att Jasper drar ur tyglar eller nåt!! han tycker det är kul att lillmatte har börjat rida mer:-)

Av Marlene Hedberg - 19 augusti 2012 21:17

VIlka guldkillar jag har i stallet!! Jasper gick jättesnällt med Leja idag och hon red själv varv på varv ...trava själv också:-)! hon är så duktig och hon frågar hela tiden "hur gör jag med den här skänkeln när jag svänger hit osv ...det är så kul!!:-) fast det värsta är att hon vill ha en större ponny!! men det är nej!! på den förfrågan än så länge:-) hon kan rida Jasper ett par år till:-) sen...kanske:-)sen vill hon börja ridskola!! säger hon... till grupper:-) fast hon vill rida för mig så de kan bli lite kruxigt så jag tror hon får börja på lite drop in ridning tror jag och då kan jag hjälpa henne:-) Hon har klivit framåt jättemycket!

Mirco då ....ja han fick sig ett dressyrpass idag och det gick riktigt bra ..han börja till en början med samma tjafs som han gjorde på klubben men då peta jag till han lite extra med långpisken på bakbenet och då skärpte han till sig och skötte sig jätte fint:-) galoppfattningarna ville han rusa i väg till en början men sen satt dem.

Jag fick ta en rejäl förhållning på yttertygeln och sitta till ordentligt och hålla i mot så han inte sprang iväg och då tog han fattningen jättebra utan galoppstutts och bocksprång.-))) fast det är inte så farliga språng så det finns ingen risk att åka av direkt :-)  

Av Marlene Hedberg - 18 augusti 2012 21:28

Idag så for vi ut lite tidigare för det skulle bli varmt idag:-))) det blev en längre skritt med inslag av klättring  en liten kortare trav efter en skogsväg men i största mån blev det skritt och han var så lugn och fin hela svängen:-)...men han blev ändå lite svettig av denna värme.....

Av Marlene Hedberg - 17 augusti 2012 21:42

Ikväll så fick Mirco sig träning i trav och galopp i löshoppningsbanan :-) körde lite uppvärmning i trav först men han ville ju som galoppa men då fick han lära sig att lyssna på komandona som vi kör i longeingen och han tyckte det var knepigt men det funka och han tyckte det va kul! Sen körde vi lite uppvärmning på små hinder sen sluta vi på 1 m unjefär lite högre kanske det var men han var duktig:-) sen fik han galoppträna ...5 varv runt ridplan i galopp sen trav i 2 varv sen galopp i 5 varv skritt i 1 varv och skritten var svårast för han ville gärna börja galoppera så körde vi det i 3 om gångar och han tyckte det var jobbigt...men det var faktiskt kul:-) så ska vi göra fler gånger för man tränar faktiskt bra ledarskap på det viset...och bra flås får hästarna. Jag kör lite så när jag rider ut också ..vi kör inte på tids intervaller utan jag har måttat upp sträcker som jag travar och galopperar i typ...1km trav 2 km galopp osv.....skritt pauser imellan,,,kul träning:-)

Av Marlene Hedberg - 16 augusti 2012 21:46

Leja har som fått nytändning i ridningen sen och var med mig då det var ridläger:-) det är så kul:-) hon hinner inte mer än vakna så surra hon om att få rida så hon har ridit nu flera dagar och barbacka för då kan hon hoppa upp och ner på honom och hon tycker det är roligare säger hon. Hon hämtar han ur hagen och ryktar han ute på gården och sitter på Jaspers rygg när han står och betar...peppar peppar så har Jasper inte varit nå busig och kastat av henne än,,,

Ikväll så red hon han först sen så löshoppade vi honom och han är så duktig på att hoppa och jag då som är hopptokig skulle tycka det var kul om Leja skulle kunna lära sig att hoppa Jasper:-)

Imorgon blir det Mircos tur för lite hoppning, han fick sin vilodag i dag:-)

         

Ja Leja gillar att rida barfota:-) stövlarna far av henne säger hon:-) pssss:-) 

Av Marlene Hedberg - 16 augusti 2012 09:50

Har ni mål med era hästar? jag brukar säga att man ska alltid sikta högt så kanske man kommer en liten bit på väg och då menar jag att man har inget för att man skyndar igenom tex utbildning med hästar utan det handlar om ett samspel mellan ryttare och häst...bara för att andra kan behöver det inte betyda att vi kan:-) man ska aldig jämföra sig med andra ekipage för det går inte:-) vi är ett annat ekipage:-) man kan ta lärdom och se och lära om det är nåt man kan använda i sin egen ridning med sin egen häst.

Det behöver inte vara unghästar utan det kan vara vilka hästar som helst...viktiga i allt med häst är att vi förstår hästen för hästen kan inte prata som vi människor gör och får vi inte hästen att vara trygg med oss så får vi problem direkt för det är stora djur:-)  


Hur lär man sig det? ja man ska vara med hästar mycket umgås med olika hästa inte bara "favorithästen"  rida olika hästar så lär man sig att alla fungera inte likadant och det är individer plus att det är olika upplevelser hos olika hästar som ha satt minnen och hur de har lärt sig saker så ha man då byggt upp ett bertt erfarenhets register så blir det lättare att hinna läsa av hästen, ska man då forma om en häst som en annan har ridit in så tar det tid. Är man bara tydlig och bestämd med vad man vill utan att vara elak så kommer man långt.

 

Plats? vad menar jag då ...jo att hästar blir olika störda av omgivningen runt om kring som Mirco som nästan aldrig har varit hemifrån så får vi ta steg för steg i ridningen så han lär sig att det är samma borta som hemma. Jag fösöker alltid hitta ett bra sätt att rida fram på och som fungerar för Mirco  och då göra samma hemma och när jag åker in till klubben det ha man igen när man ska på tävling då känner hästen igen sig och blir trygg och lung:-)...tex...jag vill ju som jag sa tidigare att det ska vara "vi" i ridningen och inte han som springer  undan hjälperna och jag drar i tyglar och sparkar i sidorna för att han inte går dit jag vill:-))

Av Marlene Hedberg - 15 augusti 2012 23:22

Ikväll så åkte jag och Mirco in på klubben och träna lite övergångar skritt till trav och trav till skritt:-) han tyckte det va jobbigt för det är så mycket som är nytt för honom:-) titta här och titta där..och vipps så sitter en tjej med kameran och filma och det är lite läskigt men innan slutet så gick han avslappnat och va lugn.

När vi skulle last till klubben så tog det kanske 10 sekunder!! på en gång rätt in i transporten bara och det bästa av allt är att jag kan lämna han i transporten utan att han sitter fast och gå bak och sätta på bommen baki rumpan på han...det går inte beskriva hur glad jag är!!! Hem efter tränings passet så gick han in nästan på en gång ...jag ledde på han lite snett så han gick över rampen en gång först sen gick han in på en gång...jag blev helt förstummad!! som jag ha tragglat denna lastning sen i november men ack den som ge sig och jag ska väl inte ropa hej!! än för han kan ju få för sig att strula igen:-)) Sen när han är han så lugn i transporten inge buller alls ...han kan gnägga lite:-) men det måste han få göra.    

Av Marlene Hedberg - 14 augusti 2012 22:09

Ikväll longerade jag han över galoppbommar och det gick bra han var lite stressad över all sviar som var ute men han lugnade sig fort...han gillar inte flygfäna ute.

Sen tänkte jag att nä vi lasta han engång till! och jag tänkte att jag kan skicka in han nu när jag har linan...men han stanna med båda framhovarna när han klev in i transporten..ä jag går väl in med dig då tänkte jag men då hade jag stängt för bommen fram men jag kröp under och han följde med in och jag gick ut fram och höll i linan stängde bommen bakom han och han stod STILLA !!!! HELA TIDEN!!  helt otroligt!!

jag blev så himla glad jag stänge rampen också men fram rampen var fortfarande nere sen stängde jag den och alldeles stilla stod han :-)) Guldkille!!! jag är överlycklig!! nu har jag kommit på ett sätt att kunna åka själv ...använda linan för då har jag kontakt med han hela tiden i grimman och han känner det :-)) Bara det fungerar är alla metoder bra:-)  

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards