BLOGGEN

Alla inlägg under maj 2012

Av Marlene Hedberg - 15 maj 2012 21:55

Min lilla Mirco gör framsteg i lastningen nu går han sakta ut och inget bråttomt alls...det känns bra. Han är lite tveksam fortfarande att följa med mig in men det går bättre och bättre, nu vet han att jag ger mig inte så jag behöver inte övertyga han så länge:-)

Vi har börjat länga på gränserna att han ska kunna stå still lös när jag gör i ordning honom och när jag borstar och det går faktiskt rätt bra, han älskar att stå i stallgången och bli ryktad så det går bra men när man ska sadla eller lägga på tömkörningsgjorden så vill han gå ifrån mig och då är det bara att visa han rätt igen vars han ska stå utan nå ståhej :-)

En räser bild på när han var liten... 

    

Av Marlene Hedberg - 15 maj 2012 18:38

Ja nu börjar man att känna av våren, äntligen!!  Idag så har jag ringt och bokat in en massage för Mirco så hon kommer på lördag eftermiddag:-) han är förtjänt av en sådan :-) han är lite spänd i rump musklerna så han behöver lite uppmjukning...sen tycker jag han börjat bli lite rund nu igen så nu får man dra ner lite mat ...nu äter de torrhö och det är lite bättre hö än hösilaget så han får nu ca 8kg om dagen och blir ändå rund...kraftfodret har jag dragit ner på sen länge tillbaka så jag vet inte riktigt vad han blir tjock av:-) trivseltjocka!!!      

Av Marlene Hedberg - 14 maj 2012 14:29

Ja nu har jag fått hem kittet för träckprovstagning från Vidilab, så nu ska jag bara lämna 2 påsar vidare så ska vi samla bajs:-))jag vill ha de ev avmaskade innan jag släpper de i sommarhagen.

 Nästa måndag så är det vaccinering för hästarna och hundarna så Malin kommer hit då.

 Ska även boka en tid med Sara E och höra när hon kan komma och kolla Mircos tandficka, för han har börjat spotta ut foder bollar igen...en gång bara i och för sig men han ska kollas snart så då tänkte jag höra när hon har tid och då ska en häst på klubben också kollas...kanske nån fler vill?

Idag så regnar det som om himlen är öppen(just nu) få se när det blir nån värme..??? Håller på att designa en brochyr till klubben som Heddans sponsrar med så människorna här i byn vet att klubben lever!! så det kommer bli kanon!!     

Av Marlene Hedberg - 12 maj 2012 22:21

Nu börjar det bli grönt ute :-) härligt !!! allt känns så himla bra just nu med hästarna och livet allmänt:-)!!!

Mirco har fått bulor på ryggen nu så det blev markarbete för hand i stället och lastträning:-) det går framåt med lastningen han går in lättare och lättare utan att jag behöver övertala han så mycket...så snart så kan vi anmäla till tävling..tänkte starta en klass i år allafall kanske fler det beror helt på...??  

Av Marlene Hedberg - 11 maj 2012 22:07

Myggen är i farten!!Mirco har stora svullnader på halsen och lite vid sadelstaden och han fick likadant i fjol så jag tar nog på han ett flugtäcke nu så han inte blir så bulig på ryggen så jag kan rida han. Bulorna är alldeles varma:-) och han verkar öm där...snö lus kanske också men jag tror på myggen och alla flugor som börja komma.

Nu är jag helt sadellös .....Chinelle fick ta den för det var som klubbens sadel jag hade lånat...väntar på min hoppsadel som är under frakt och dressyrsadeln den är det inget järn i som passar och det är slut hos Globus som är tillverkaren på det...så det får väl bli barbacka då:-)) sist jag gjorde det så slutade det att jag var på sjukan:-))

Möte i morgon på klubben och det känns bra för det är lite beslut som måste tas:-) det är kul.  

Av Marlene Hedberg - 9 maj 2012 09:42

Ja då blev man hemma från jobbet dag med sjuk Fabian:-( förskylningens tider...  

Av Marlene Hedberg - 8 maj 2012 21:56

Ikväll så var vi ut på våran första klättring i sandvallarna ...KUL!! han tyckte det var roligt och det tyckte jag också sen red vi upp och ner där  i skritt sen blev det galopp upp också en gång, det var ej planerat av mig men Mirco tyckte att vi skull spurta upp!! Det finns mycket att klättra upp för det är bara frågan hur långt och brant man vill fara uppför.

Hem sen så travade vi på asfalten lite också för att stärka ligament och senor och allt vad det innebär att jobba på asfalt. Man kan visst trava på asfalt i måttlig mängd och det är bara bra för hästens ben.

imorgon så har Mirco vilodag för jag jobbar till 20.00 :-) så torsdag är vi ledig så då blir det tömkörning över bommar och lastträning igen:-)  

Av Marlene Hedberg - 7 maj 2012 22:05

Ikväll så tränade toleransträning...kastade höpåsar och säckar, lite presening överhan så det landade på han och över han på marken och han lyfte inte ens huvudet....inte bryd alls?? så sen började vi träna att sända han över stora vattenpölar och det var lite läskigt till en början men han sänkte huvudet och kolla på vattnet sen travade han över efter några gånger så skittade han fint över det stora pölen vi har på gården:-) sen longerade vi lite i repgrimman också och han lyssnar verkligen på en när man har den på han, väldigt känslig blir han.

Efter det så gick vi vidare till transporten och gick in och ut och in och ut och det gick rätt bra sen skulle jag skicka in han men där tog det stopp på rampen !! men gick jag ett steg med han in så gick han och så höll vi på...det gick bra ändå mot mina förväntningar:-) vi avslutde med att vi gick in tillsammans och han stod kvar där inne i transporten med mig utan att backa ut så då backa jag han till slut...Duktig Kille!! det går framåt:-)) snart så kanske jag kan sända han in och stänga och åka själv dit jag vill.  

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards