BLOGGEN

Alla inlägg under december 2011

Av Marlene Hedberg - 21 december 2011 22:27


Idag så har Mirco fått vila för jag har jobbat till 20.00, han blev skodd i morse och det gick bra ...duktiga Marica :-)

Jag har tittat lite på jackor för jag ska köpa en ny stalljacka och jag lurar på den härVinterjacka m/ broderi bak, damFinns på Horze för 899:-



Den här på hööks har jag också funderat på..699:-) bra priser på jackorna och de är bra kvalitet ändå.

Av Marlene Hedberg - 20 december 2011 22:16

Nu har vi satt in granen i huset:-) en på övervåningen och en i vardagsrummet nere:-) så fint blev det.

Ikväll så har jag tömkört Mirco och det gick bara bra vi skrittade bara och ut efter vägen en bit sen vände vi och in på gården och jag gick över de mest konstiga ställen jag kunde klura ut över mindre snödriver och så men det han tyckte var mest konstigt var att han skull gå ut genom dörren före mig och jag hade han i tömmen och gick bakom han? konstigt...så vi gick in genom en dörr och ut genom en den andra ut på baksidan. Testade av lite skänkelvikning och han tog trycket av tömmen fint fick parrera upp han på yttertömmen:-)) kul!!

Imorgonbitti kl 8.00 kommer Marica och ska sko Mirco, känns bra för det är lite löst där bak..och hans hovar har växt en del faktiskt.

 

Av Marlene Hedberg - 20 december 2011 14:48

Ja snart är det jul och julstämningen börjar komma sakta, tog in granarna så de ska tina innan vi pyntar dem:-)

Igår så var jag till klubben för filmtajm och lite teori runt  hästhantering..jag gick igenom så de får lära sig hantering av häst just hur man leder och  när man tar in hästar från hagen och att man går före hästen in i boxen...att man inte går in i hagen tex för att hämta en häst utan den ska komma till dig! Vi såg 2 filmer, Frihetsdressyr med Tobbe Larsson och Hopplära enligt strömsholmmetoden och de satt som ljus och lyssna och titta:-) så jag tror att de tyckte det var intressant 

När jag kom hem därifrån så blev det ljupssnö träning för Mirco och han tyckte det var jobbigt !! han var jättesvettig:-) jobbigt att lyfta på benen så det blev täcke på och linda alla ben över natten.    

Av Marlene Hedberg - 19 december 2011 15:43

Ikväll ska jag iväg och ha lite filmtajm på ridklubben:-)sista gången....Frihetsdressyr med Tobbe Larsson.

Kan bli ev en film "Hopplära" enligt strömsholm metoden de är bara en ca halvtimme per film så vi får se vad de säger...jag har ju haft 2 tjejer som bara har ridit hoppning för mig så det är för dem som jag tänker att hoppläran kan vara nått att se och ta till sig informationen den ger en:-)

 

Av Marlene Hedberg - 17 december 2011 15:43

I helgen så jobbar man och idag så har jag timmar mitt på dagen så då stack vi ut på en ritt men det han bli mörkt:-( men  men det gör ju inget med det är som skoj att rida i dagsljus också någon dag.

Mocka i stallet sen tömde jag transporten på inredning så vi får som börja där i lastningen så kanske han har lättare att gå in och stå där lugn och fint:-)sen får jag plocka in den igen...det är ju hingsgaller i den och jag funderar på att ta bort det, det kan man ju stoppa dit när det ska åka nån annan häst med han.

Jag måste boka in hovslagaren ockå för det har gått 8 veckor snart, ska kolla med Marica om hon kan innan Jul:-). Tiden går så snabbt för jag tyckte jag nyss skott han. 


Av Marlene Hedberg - 16 december 2011 09:10

Ja i morse så ville jag att Mirco skulle äta sin mat i transporten och det gick si så där...han åt upp halva portionen och sen var han inte intreserad av mat mer....hm...när han har stått där inne en gång så är det så svårt att få han att gå in igen, rackarns häst:-) jag ska tömma den på inredningen så kanske det känns bättre för hanför jag vill att han ska gå i genom transporten....sen är det ju så att man har barn som vill han mammas uppmärksamhet och som undrar när man ska komma in å äta frukost:-)))) ja det är inte lätt att va mamma och ha hästar och att få tiden att räcka till båda och man väljer ju så klart barnen. Imorse när skolbilen kom så titta han på mig som "vad gör hon ute nu?"...man måste träna när man har tid:-)     

Av Marlene Hedberg - 15 december 2011 21:56

Än om lastträningen går trögt så går ridningen framåt allafall och det känns därimot jättebra!! nått glädjande nu tar han för sig mer i traven och sidförande skänkel tar han bra och även i fin form går han i skänkelvikningen...kul:-) ikväll så träna vi halter och krav att han ska ställa upp sig i form på en gång och det är inga problem direkt går imot handen lite i själva halten...men träna träna och innan slutet av passet så gick det bra.

Tränade skänkelvikning på långsidorna ställd mot staket flytta för ytterskänkel jämnte staketet då, gick bra vänsterställd i höger varv men i det högerställda varvet så var det lite trögare då slog han upp huvudet i flyttningen men det gör inget för det är flyttningen jag är ute efter formen kommer sen:-)

           

Mirco har fått hälsa på transporten 2 ggr i dag men det gick bäst på morgonen och då var det ljust ute också ...så i morgon så serveras morgonmaten i transporten      

     

Det snöade i dag så det blev lite prickigt!:-))

Av Marlene Hedberg - 15 december 2011 14:56

Ja jag får höra ganska ofta vilket tålamod du har Marlene!! ja fast jag undrar ibland om det skulle vara nyttigt om det rann över bägaren lite oftare :-)) allafall när det gäller Mirco:-) för vi är som fast i lastningen han går in i transporten nästan på en gång och sen backar han ut och då efter det så står han med hovarna på rampen och bara står där !!! man börjar om igen det det vi gjort över ramp från sida och ändra sidan sen fram och backa sen fram och backa tills han inte vet om han ska in eller ut men det spelar ingen roll för efter han har varit in så går han inte in igen......det är väl bara att hålla på tills han går igenom...hade man tid så skulle han få morgonmaten och kvällsmaten i transporten nu varje dag!!!ingen annanstans ...jag har ej provat att lasta med stepupen så jag tror att jag ska testa det i kväll:-)

Detta var förra vintern, tänk vad tiden går....snart är han väl 10 år och man har inte fått han in i transporten!!!   


Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards