BLOGGEN

Alla inlägg under oktober 2012

Av Marlene Hedberg - 15 oktober 2012 23:55

Ikväll så hade man sista lektionen så nu är de lite andra aktiviteter på gång i 2 veckor för hästarna:-) sen drar det igång igen v.45:-) Kul ...få se hur allt löser sig  

Nu är ridhuset igång igen allafall så då får vi se hur vi löser resten? nu är det inget som kan ramla från ovan:-)

Av Marlene Hedberg - 14 oktober 2012 20:30

Ja helgen har varit så fruktansvärd!!! jag hade panikkänsla på fredag kväll !!! det var inte kul när man fick tanken att vi  kanske inte har ett hus i morgon:-( jag kan säga att hjärtat slog på högvarv och pulsen låg på 300!! Så inge vatten och inge värme har vi i huset :-(( i väntan på att försäkringsbolaget ska höra av sig i morgon ....fy fan säger jag. Hur som helst så övar vi på många sånna här hopp:-))!!!

.  

Av Marlene Hedberg - 10 oktober 2012 08:31

Igår kväll så var jag och Jessica i väg och tränade för Ida H och det var väldigt givande:-) Mirco han har hållit på och gå i mot skänkeln och körva nåt enormt ett tag så jag tänkte varför inte testa om Ida har nå tipps och efter 1 timmes ridning för henne så VILKET steg han hade ...Han började givetvis med att bocka och studsa när jag ville att han skulle fram och då vråla Ida ...upp med huvet på han och FRAM! och håll i mot med höft och mage... jag gjorde som hon sa och efter några gånger så fick han en aktion isteget vid i gångsättingarna så övergångarna blev himla fina:-) Det kändes som vi flängde runt där inne i ridhuset 75% av tiden med det gav resultat;.) Så det blir absolut fler gånger till Ida. ..Det är så nära och bra :-)Nu när det inte är nå problem att lasta heller, Mirco var så lugn han stod alldeles still på gården när jag sadlade honom och jag undra om han hamnat i chock eller nåt men inte ...för han visade andra krafter när jag börja rida:-) En kanon kväll!! så himla roligt när Jessica och jag gör saker tillsammans med hästarna:-) så vem vet jag kanske får med henne på en hopptävling sen så kan jag sällskapa henne på en dressyrtävling kanske:-)))))    

Av Marlene Hedberg - 8 oktober 2012 22:41

Jag är så less på denna lera som är överallt!! och regn när man ska rida !!! fa fan kan jag då säga:-(( jag tappar lusten helt och vipps så har hästen stått i 3 dagar för att det är skitväder när man ska rida för enda tidpunkten då man är ledig från jobbet känns det som om det bara regnar!!! ursch!!!! anti Marlene.....

Det gick bra på klubben i kväll allafall så nått positivt och vi slapp regnet vid ridpassen men innan jag åkte hem så regnade det massor!!!

Av Marlene Hedberg - 7 oktober 2012 23:25

Ja nu har man gjort helg! vilken helg....mycket att göra och jobba :-( Mirco han har fått stå hela helgen och skrota i hagen men jag tror han trivs med det också...fast nu är det blött på våran gård:-)

Ja nu har vi varit och köpt en ny bil i helgen en  Mitsubichi L200, äh vet ej om de stavas så men det kan bli en fin drag bil så nu ska jag ringa och kolla om man kan boka in redan nu en tid för körprov för tilllägget på B kortet så jag får köra 4½ ton i stället för 3½ ton...den här nya bilen får jag högst dra 1180kg med och den är typad på 1280 så det stöp på 100 kg!!! så det gick ju inte ....då får jag ta med Magnus...och så lär det ju inte bli, för det är som skönt att kunna åka själv:-) helst om man bara ska in på klubben och nu så är det dags för ridhusträning snart :-) ihelgen så ska vi få till ridhuset är det som tänkt :-)  

Av Marlene Hedberg - 4 oktober 2012 22:18

Jag och Jessica var ut med våra svarta snygga och tog en uteritt i mörkret, det gick riktigt bra :-) Mirco var väldigt lugn och fin ..ja 6km trav i mörkret och en väldigt koncentrerad kille som var tvungen att lyssna på matte och inte titta runt:-) Riktig trevlig tur:-)  

Av Marlene Hedberg - 3 oktober 2012 22:36

Ikväll så blev det longering:-) han trampade på riktigt bra och ville fram!! den energin som han har i longeringen vill jag ha i ridningen också..:-)) det kommer :-) imorgon kommer hovslagaren och ska fixa hovarna för de har verkligen vuxit på 8 veckor!! han har nött ner skorna så det är inte så mycket kvar förrän de går av på mitten i tån..ändå fick han nya skor förra gången.

Sen blir det ett antal vänder till klubben imorgn med fodringar och veterinär som ska dit:-)

Go´natt:-)  

Av Marlene Hedberg - 1 oktober 2012 23:10

Ikväll så hade jag min lektion för i veckan på klubben och det gick riktigt bra alla tjejerna hoppade i första gruppen och många var och tittade när tjejerna red och det är så kul att intresset har väcks igen just runt hästar för det är så roligt när stallet är fullt med barn:-)

Sen anda gruppen hade en hel del balans övningar och de var så duktiga och de fick nog upp ögonen att de är inte så dåliga på att rida ändå:-) jag tycker att de fixade en hel del svåra grejer och att de fick känna hur de gjorde rätt och hur det ska tex kännas att rida lätt rätt:-) Bra tjejer:-)))!!!  

    

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards