BLOGGEN

Alla inlägg under juni 2012

Av Marlene Hedberg - 16 juni 2012 21:32

Idag så känns det som jag har fått mycket gjort:-) oljat på altanen i färgen "tjära" riktigt snyggt blev det sen så håller vi på med denna ved så halva högen är snart i vedhuset:-)

Ridpasset gjorde vi hemma på ridplanen, den var lite mjuk på vissa ställen lite galoppbommar och ett litet räcke hoppa vi som avslutning på ridpasset och det gjorde han bra:-)

Leja hade sin avslutning på fotbollsskolan och det är som tradition med vattenkrig!!! lite fuskigt är det när brandkåren kommer med brandbilarna och sprutar med vattenslang!! fast barna gillar det:-))                    

Av Marlene Hedberg - 16 juni 2012 10:12

Ja förra veckan var det som examen för Leja :-) första klass!! tänk att hon blir 8 år nu i sommar:-) sen Malin yngsta systern min som tagit studenten!! vad tiden går?? helt otroligt!! håller man på bli gammal eller??:-) jag känner mig inte det alla fall:-)                

Av Marlene Hedberg - 14 juni 2012 10:57

Vad less man blir på detta regn!! jag kommer aldrig kunna bruka min ridbana förrän slutet av juli!! har funderat på att lägga ut en duk men måste kolla upp priser ..det är mycket som ska göras här på gården i sommar och man måste prioritera...stallet ska byggas om och dra vatten till så det går nästan före ridbanan:-) jag kan ju åka in 2 dagar i veckan och hoppa och dressyra:-)Jag ska kolla med ett företag i Lycksele som säljer denna duk.

Geotextil  

Geotextilier fungerar som effektiva barriärer mellan olika material t.ex en fin- och en grovkorning jordart. De kan också användas för att öka bärigheten i ett jordlager.

Användningsområden
Separation - vattengenomsläpplig barriär mellan olika material för att bibehålla markens bärighet
Filtrering - leda bort överskottsvatten för att behålla skjuvfastheten och därmed markens bärighet
Erosionsskydd - förhindra underminering av flodbanker och kustlinje
Armering - förstärkning av t.ex branta slänter



Av Marlene Hedberg - 13 juni 2012 23:20

Hovslagaren var och fixa hans hovar i morse :-) Ikväll var det intervallträning på banan:-) värmde upp i skritt först i ca 15 minuter med att böja och ställa öka skritten och länga skritten...gick bra men han jomla på med bettet mer nu så det är tur Sara kommer till veckan och fixa hans tand:-) sen blev det galopp i 25 minuter upp delat i intervaller då på 3minuter sen skritt i 1 minut sen galopp i 2 så körde vi så någa vänder och kondisen är bra mycket bättre och han domnar inte av efter första galoppen utan han vill gladeligen göra en ny fattning..massagen har verkligen gjort effekt på han...sen skrittade vi av i 30 minuter:-)

Han fick sig sitt första bad/dusch ikväll för han var faktiskt svettig:-) han har aldrig blivit helduschad men det gick bra, han tyckte det var lite läskigt förs men sen gick det bra:-)  

sol

Av Marlene Hedberg - 12 juni 2012 23:59

Idag så fick Mirco och Jasper beta lite på gräsmattan:-)

         

Av Marlene Hedberg - 11 juni 2012 22:12

Jag har fått svar på odlingarna och det var storablodmasken på den odlingen men det värsta var att labbet har slagit i hopp alla fyra hästarnas prover som visa på epg för att få ett starkare utslag och det som är kruxet är att två av hästarna går vid ett annat stall så vi vet inte vem/vilka som har den masken???så jag har beställt ett nytt träckprov till Mirco ...så jag får göra det innan jag avmaskar han....jag vill veta om det var han som hade stora blodmasken...för i sånna fall så måste jag plöja om och så om hagarna!! och det gör man inte i en handvändning...han hade inge storblodmask ifjol men ...jag annade ju mask på Pepsi och Jaya och de gick i sommarhagen och en mindre av sommarhagarna vi lämnade igen dem i maj förra året och då kan Mirco och Zoogo faktiskt blivit smittad av dem än fast de inte gick tillsammans...Å jag ska ha en gästhäst här i sommar så jag vill veta om jag kan ha nån häst här på besök för jag vill inte att Solo ska ta med sig nått här ifrån till stan..det gå ju avmaska han också innan han åker hem. Hur som helst så gör jag en odling separat på Mirco  

Av Marlene Hedberg - 11 juni 2012 20:37

Igår så var vi och hämtade hö i Häxmo:-) fick in 76 balar hö så nu har man så det räcker ett tag:-) Mirco fick vila idag för tiden fanns inte...ibland undra man om det är värt tiden och mödan att engagera sig......

Av Marlene Hedberg - 8 juni 2012 22:12

Gud vad kul det är med att vara mitt i skogen och galoppera fram och hoppa över sånt som är i vägen:-)) så taggad var Mirco ikväll!! han tyckte det var as kul när jag drev på honom mot stockar och träd som låg på marken...jag vet inte vad som har hänt denna häst men har mognat på sig nått enormt i just terräng ridningen...inte lika farligt allt som ligger överallt. Förtroende ?? det är det som har vuxit fram mellan oss och det är en enorm känsla! visst håller ni med ? när man känner att det synkar perfekt mellan häst och ryttare då är det som fullländat..ändå har vi en bra bit kvar tills det blir riktigt bra :-) En lyckad ritt i skogen!! Vi träffade på en man som var ute och gick med sin hund och Mirco stanna en bit ifrån för att titta vad det var som kom på vägen ? och då kliver han in i snårriset med hunden och ska gå där inne och det prasslar och lever om där inne så Mirco undrade verkligen vad var det som försvann dit in??? varför gör hund folk på det viset?? jag har hund själv och jag skulle inte göra så men då är jag inte hästrädd heller och vet hur hästar tänker coh fungerar..de är flykt djur ochflyr om det är nått konstigt... men jag tror att de tror att de gör oss en tjänst med att försvinna in i skogen....jag försökte få kontakt med mannen men han bara gick??konstigt!! hunden gnällde och han fya?? Varför inte stå kvar på vägen och säga Hej!! för då hör ju hästen att det är en människa:-)) .täffa jag han fler gånger så ska jag försöka förklara för honom:-) Men det gick bra igen panik utlöstes:-)  

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards