BLOGGEN

Alla inlägg under november 2013

Av Marlene Hedberg - 12 november 2013 22:24

I dag så blev det ett dressyrpass på hemma banan:-) jobbade på att få in bogarna och rida han rak:-)
Sen tränade vi på öppna, gick jättebra!:-)
Ikväll så fick Jessica en present av mig:-) en klippt häst!:-) så fin blev han:-) .Det är så lätt att klippa en häst som står helt stilla och inte rör sig nåt!! Han njuter verkligen av att bli klippt;-)

Min djädrans maskin verkar ha gjort sitt också så nu får det bli en ny"Lister" jag har en mindre maskin(lister) som man tar huvud och ben å så med så jag fick klippa färdigt med den:-)

Av Marlene Hedberg - 6 november 2013 23:27

Idag blev det en uteritt på morgonkvisten:-)så härligt förutom att det är väldigt hårt i marken:-( man får ta det lungt:-)

Av Marlene Hedberg - 5 november 2013 21:47

Ikväll gick han riktigt fint faktist:-) han och jag är mer focuserad i dressyren och jag är mer tydlig med honom. Han gör nästan helt byte nu över till höger ett halvt språng efter med bakbenet ..riktigt bra!! fin i sidorna på slutet och jag fick in känslan så vi tränade mycket nersittning i traven utan att det stutsade så mycket:-))

vi har även börjat träna in mer öppnor och sluta och han tycker det är jobbigt!! men 4-5 steg sen volta vi och gör om igen nästa långsida och han lär sig snabbt:-)

Så ett lyckat pass!!!  

Mirco lite över 1 år:-))

Av Marlene Hedberg - 5 november 2013 17:50

In och träna i ridhuset ! måste kolla av dressyrsadeln ...var ett tag sen för det har varit mycket uteritt och hoppträning, inte fel det men dressyr är grunden för en bra hopphäst:-))  

Av Marlene Hedberg - 3 november 2013 20:52

Nu har man haft sin 4 dagars vila från jobbet:-) men man undrar ju om det är direkt vila!! man ska hinna så mycket städa och rensa och greja och feja  ute på gården och rida och träna men jag ska inte klaga :-) Jag har en familj som älskar mig och jag dom...de är mitt allt sen kommer djuren.-)

I dag så var det uteritt igen men idag så red vi lite längre för det var inte lika dåligt underlag sen bytte jag ut hans brodd till lite längre ena så det inte ska bli halkigt!! men han gick på bra och vi tränade lite öppnor i båda sidor och då gick han fint sen checkade av lite skänkelvikningar på en liten bredare väg som vi hamnade på och de satt fint.

Imorgon så är det vila för Mirco för då är det "klubben" kväll för mig:-) nu är det lektioner bara i november månad...vad tiden har gått fort !! vi ska hitta på nåt annat sedan under december och halva januari, Drop-In blir det givetvis med nån träning för Ida och Per-Erik kanske får se hur vädret blir.

Jag skulle helst vilja vila i från ridningen själv i en månad för min axel och nacke men det går ju inte att Mirco ska stå för jag hade tänkt att han skulle få sig lite vila i februari tror jag allt beror på vädret:-)

     

Av Marlene Hedberg - 2 november 2013 17:35

Nu har tjejen min åkt på party till Lindströms i Gafsele:-) hon börjar bli stor:-)

Idag var jag ut en sväng i skogen med Mirco men det klubbade fast under hovarna så det blev halt:-( så det blev en kort runda på 45min.

Av Marlene Hedberg - 2 november 2013 10:33

Det var hoppträning på klubben så vi var taggade! men Mirco kändes spänd när vi kom in i ridhuset och han blir lite så när det är mycke hinder framme...så jag gick runt lite där innan jag hoppade upp.

Det var en rolig träning och jag vet nu att vi ska trav hoppa mycket mer än vi gör, det var kombinerat travbommar, hinder...trava igen hoppa på böjt spår fortsätta i rätt galopp hoppa oxer på medellinjen från långsidan sen samma varv ner i trav igen ...hoppa 5.5 på diagonalen...trav i vänster varv efter det bommar på kortsidan i båge fatta galopp och oxer på medellinjen från långsidan.

En väldigt nyttig övning, man märker då hur mycket hästen är framme för skänkeln:-) när man går ner i trav från galopp. Mirco han var inte alls framme för skänkeln på första hindret efter bommarna han travade bara över i princip som att det var en travbom..men till slut hoppade han där när jag gick på ordentligt med skänkeln.

    

Presentation


Jag och Mirco:-)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Norrstrandsstallet


Ovido - Quiz & Flashcards